lenistwo, wygodnictwo i tyle
Kasowanie OIL ?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Kasowanie OIL ?
Klubowicze wiem ze jakos tymi dwoma przyciskami (kombinacja) kasuje sie OIL .
Oczywiscie wymienie oil ale nie pojade do ASO zeby zdarli ze mnie jak ..... :roll: :shock:
Wiem ze moze to glupie ale popzedni wlasciciel nie byl w ASO od 2 lat ....Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
-
-
Zamieszczone przez owicz0wymiana oil nie byc droga
a jak miec waz w kieszen to kombinowac...
Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
-
instrukcja obsługi chyba strona 70 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=1299152 KM/342,8 Nm
ARL, FMIC, dostroił Masters Tuning
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owicz0wymiana oil nie byc droga
a jak miec waz w kieszen to kombinowac..."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez owicz0wymiana oil nie byc droga
a jak miec waz w kieszen to kombinowac...152 KM/342,8 Nm
ARL, FMIC, dostroił Masters Tuning
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez seboZamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez owicz0wymiana oil nie byc droga
a jak miec waz w kieszen to kombinowac...Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owicz0ludzie...
skoda ma certyfikat iso
takie numery nie przechodza...
obudzcie sie komuna juz jest kaput
teraz trzeba dbac o klienta i nieraz znosic cierpliwie glupawe insynuacje...
:lol: czlowieku w jakim swiecie ty zyjesz zeby wierzyc w takie bajeczki ISO i wszystko gra zapomnij sam jestem auditorem i wiem jakie rzeczy sie wyprawia wiec nie mow ze skoda ma iso i k bo prawda moze byc brutalna i nie mowia tu na przykladzie skody ale innych wielkich korporacjibyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
-
skoro przeprowadzasz audyty i wszystko jest ok.to dzieki takim jak ty iso jest porazka
u mnie na szczescie a moze nieszczescie sa takze audyty z niemiec i nie jest to lekkie-trzepia wszystko i wszystkich
mam nadzieje ze nie odbiegamy mocno poziomem od europy
panie boziu spraw aby nawrocili sie wszyscy glupcy ktorzy wierza ze pan kazio z garazu umie naprawiac autka nowej generacji...nie pomogl ani razu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owicz0skoro przeprowadzasz audyty i wszystko jest ok.to dzieki takim jak ty iso jest porazka
u mnie na szczescie a moze nieszczescie sa takze audyty z niemiec i nie jest to lekkie-trzepia wszystko i wszystkich
panie boziu spraw aby nawrocili sie wszyscy glupcy ktorzy wierza ze pan kazio z garazu umie naprawiac autka nowej generacji...
Jak przyszedł do mnie "audytor" z PWC "audytować" tzw. biling ( w ramach przygotowań do ISO ) , to można mu można było wmówić wszytsko, nawet to że ziemia jest płaska ))
Jak przleciał desant anglików na okoliczność ISO, to wszyscy się nieźle spocili, a tydzień audytu wspominamy do dziś jako koszmar ..... Strasznie czepialscy ale też super inteligentni ludzie.Jarecki
Octavia II, 2.0 TDI, Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pantolBez przesady!!! Zawsze możesz popatrzeć im na ręce zamiast popijać kawkę. A tak poza tym, to mimo wielu przykrych słów kierowanych pod adresem ASO, jeszcze na razie nie spotkałem się z ich strony z jakimiś przekrętami.
Radze sie cieszyc ze zadnych przekretow jeszcze nie odkryles na sobie,ja juz w kilku barlem udzial :evil:
Ale dalej sie servisuje w ASO ,bo chce zachowac ciaglosc pzregladow i gw. na perforacje blachi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pantolBez przesady!!! Zawsze możesz popatrzeć im na ręce zamiast popijać kawkę. A tak poza tym, to mimo wielu przykrych słów kierowanych pod adresem ASO, jeszcze na razie nie spotkałem się z ich strony z jakimiś przekrętami.
Albo inaczej, szczesliwie nie miales zadnych problemow z autkiem.
[ Dodano: 17 Lip 2005 06:03 pm ]
Zamieszczone przez owicz0mam nadzieje ze nie odbiegamy mocno poziomem od europy
Zamieszczone przez owicz0panie boziu spraw aby nawrocili sie wszyscy glupcy ktorzy wierza ze pan kazio z garazu umie naprawiac autka nowej generacji...
Zalozenie pierwsze, auto jest na gwarancji
- Panie... Jezdzij Pan az sie rozpieprzy calkiem, moze wtedy dojdziemy co to...
- Panie, ten typ tak ma...
- Naprawiac, naprawiac...
- Zbywac klienta jak sie da... Moze sie odczepi...
- Przeciagac, az mu sie gwarancja skonczy...
Auto po gwarancji:
- Wymieniac co sie tylko da. Jak klient laik to przeciez lyknie turbine za 6 tysi. Co z tego ze na rynku nowa kosztuje 10x mniej. :roll:
- Zlupic jelenia.
- Jak cos powazniejszego to go splawic, bo i tak na powazniejszych usterkach to my sie nie znamy.
Takich przykladow mozna pisac wiele. W ASO sa tacy fachowcy, ze jak im na VAGu blad nie wyjdzie to rozkladaja rece.
Przejsc z roznymi ASO mam wiele i niestety dobrego slowa nie moge powiedziec.
Przyklad chociazby posywkiwania paska rozrzadu:
- Panie... Wyczyscilismy, powinno byc dobrze. - Nawet nie zdjeli obudowy paska.
- Panie... Jezdzij... moze sie nic nie stanie... Tzn nie powinno sie nic stac.
Przyklad Karola, ktory byl w ASO z ksenonami kilkanascie razy. Efekt - ASO wymienilo wszystko co sie dalo. Przyczyny nigdy nie znalezli.
Przyklad warczacej turbiny w ASV z rocznika 2004 - nikt nie doszedl o co chodzi.
Nawet SAP nabral wody w usta... Odpowiedz standardowa - TTTM.
Watek jest tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=604
No i moja najlepsza przygoda pokazujaca jakich to fachowcow ma ASO, jak chcialem, zeby mi wymienili chlodnice oleju, na ta od 130tki.
Rozmowa:
ja: Wymienicie mi przy okazji chlodnice oleju?
Pan z ASO: Intercooler? A po co ?
ja: nie intercooler, chlodnice oleju...
Pan z ASO: Czyli intercooler!
ja: Nie! Intercooler to chlodnica powietrza!
Pan z ASO: Noo... chlodzona olejem...
ja: :shock: eee... chyba w WRCe
Pan z ASO: eee... niewazne...
ja: :lol:
Tak wiec nie chrzan o jakims ISO, tylko spojrz prawdzie w oczy. ASO jest od lojenia jeleni, a nie od profesjonalnych napraw.
Nie mowie, oczywiscie ze wszystkie...
Teraz bede testowal kolejne, zobaczymy jak sie wykarza. :twisted:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez pantolBez przesady!!! Zawsze możesz popatrzeć im na ręce zamiast popijać kawkę. A tak poza tym, to mimo wielu przykrych słów kierowanych pod adresem ASO, jeszcze na razie nie spotkałem się z ich strony z jakimiś przekrętami.
Albo inaczej, szczesliwie nie miales zadnych problemow z autkiem.Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pantolMiałem i to, i to. Ale jeszcze mnie nie oszukali. Może dlatego, że kiedyś zajmowałem się ich pc-tami i trochę mnie znają. Niestety teraz gwardia zmieniła się na młodszą i sytuacja się pogorszyła
Ludzie :!: To nie moze byc tak, ze jak mam znajomosci to ide i mi robia porzadnie, a jak nie mam to robia na odwal sie, albo wcale. Tak wlasnie bylo za komuny!
Po to jest ASO, zebym mogl zwrocic sie do nich z problemem, a nie od nabijania ludzi w butelke i robienia na gruba kase.
A tak prawda jest taka, ze do ASO to tylko na gwarancji i tylko na wymiane oleju czy klockow i tylko pod warunkiem ze sie bedzie nad nimi stalo i na rece patrzylo, zeby czegos nie spieprzyli.
Niestety, ale sami sa sobie winni takich opinii. :evil:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owicz0skoro przeprowadzasz audyty i wszystko jest ok.to dzieki takim jak ty iso jest porazka
panie boziu spraw aby nawrocili sie wszyscy glupcy ktorzy wierza ze pan kazio z garazu umie naprawiac autka nowej generacji...
Niestety jak pisalem jestem w innej branzy i naprawde sprawdza sie wszystko tak jak nalezy, wiec nie pisz mi ze na cale szczescie macie audity z niemiec bo jak narazie Polska jest Polską i tez są ludzie co potrafia dobrze pracowac
to bybylo na tyle
PEACE kbyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
-
plujesz na cala rodzine choc tylko ciotka k..wa
problem turbiny w 110 km mam rozwiazany od ponad 1.5 roku
kosztowalo mnie to kilka godzin pracy i pomiarow ale jezeli zglosisz ten halas to go usune
ale przy okazji nie mam zamiaru dzielic sie ta wiedza szczegolnie z ludzmi ktorzy wieszaja psy na firmie ktora daje mi na chlebek-niewazne jakiej jakosci....nie pomogl ani razu
Komentarz
-
-
To, ze ludzie wieszaja psy na Was, jest tylko i wylacznie Wasza zasluga. :evil:
Sami sobie na to zapracowaliscie.
Sorry, ale Ty akurat jestes kolejnym przykladem typowego pracownika ASO.
Cos wie, co mu po szkoleniu zostalo, tylko tak srednio. VAGa umie podpiac, ale z odczytow juz cokolwiek wywnioskowac to niebardzo. Oczywiscie jako pracownik ASO ma zawsze racje i nie wazne, ze akurat klient moze wiedziec lepiej.
Swoja fachowa wiedze mozesz sobie wlozyc w buty, bo jezeli jest ona na takim poziomie jak juz zdarzyles pokazac, to my serdecznie dziekujemy. :szeroki_usmiech"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owicz0witamPurchawa...
czy ty nie jestes silnie zwiazany z konkurencja????
strzelaj dalej albo zacznij czytac/wierzyc w to co Ci ludzie pisza... bo opinie o ASO 95% uzytkownikow tego forum ma naprawde zla. Jezeli chcesz nas nawrucic to raczej nie dasz rady.bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owicz0czy ty nie jestes silnie zwiazany z konkurencja????
Hmmm... ale jaka? Ktoras z olimpijskich ? Raczej nie, choc ogladam.
Uprawiam bowling sportowy, czasem gram w pilke...
A najsilniej to jestem zwiazany ze swoja kobieta...
:lol:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz