Kupno Skody Octavia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rob_fire
    Classic
    • 2006
    • 11

Kupno Skody Octavia

a ja dowiedzialem sie przegladajac ulubione strony kumpla w jego kompie :diabelski_usmiech
  • Kwiecień
    Classic
    • 2005
    • 2

Kupno Skody Octavia

Witam wszystkich forumowiczów !!! Planuje niedługo zakup samochodu a mianowicie Skody Octavia TDI. Rocznik najdalej 2000. Na co zwracać uwagę przy kupnię ?? Jak można sprawdzić czy licznik nie był cofany ?? Jakie usterki najczęściej męczą Octavię ?? Czy opłaca się jechać po Skodę do Niemiec ?? Jakie są ceny części poza ASO, jak ma się chip tuning do wytrzymałości silnika ??

Wiem że pewnie wszystko było na tym forum ale znalezienie tego wymaga dużej ilości czasu a ja go niestety nie mam

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Skody w Niemczech sa z reguly drozsze niz w Polsce.

Na pozostale pytania nie mam czasu odpowiadac.
      TDI 205PS

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

O usterkach poszukaj na forum. Kilku z nas omowilo co im sie wysypalo za 30, 50, 100 lub 200 tys km. Mozna z tego wyciagnac wnioski.

Czy licznik byl cofany nie dojdziesz. Licznik jest elektroniczny, a z nimi jest trudno pierwszemu lepszemu 'specowi' sprawdzic czy ktos juz cos w nim zmienial.

Ogolny stan auta trzeba sprawdzic, sprawdzic kiedy robil zmiany oleju i policzyc ile jezdzil rocznie na poczatku w trakcie i pod koniec sprzedazy. Mozna mniej wiecej zobaczyc czy ktos kombinowal. U niemieckich Turkow nie sprawdzisz, bo oni kupuja auta na handel i papiery laduja odrazu w koszu.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• marcind
          Rider
          • 2005
          • 438

U niemieckich Turkow nie sprawdzisz, bo oni kupuja auta na handel i papiery laduja odrazu w koszu.
          - Zgadzam sie bylem ostatnio z bratem w Niemczech bo kupowal sobie octavke :roll: Na niemcy trzeba poswiecic wiecej czasu i szukac najlepiej z pierwszej reki ostatecznie z komisu ktory prowadzi niemiec.
          Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
          mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• adik_s
            Rider
            • 2005
            • 259

opłaca się jechać po Skodę do Niemiec ??
            http://www.aol.de/index.jsp?sg=Auto poszukaj

Na co zwracać uwagę przy kupnię ??
            całe forum do Twojej dyspozycji znajdziesz tu chyba wszystkie za i przeciw

[ Dodano: Sro 20 Lip, 05 15:39 ]
            np.

i cała reszta... powodzenia w przeglądaniu

Komentarz

Pracuję...