a ja dowiedzialem sie przegladajac ulubione strony kumpla w jego kompie :diabelski_usmiech
Kupno Skody Octavia
Zwiń
X
-
Kupno Skody Octavia
Witam wszystkich forumowiczów !!! Planuje niedługo zakup samochodu a mianowicie Skody Octavia TDI. Rocznik najdalej 2000. Na co zwracać uwagę przy kupnię ?? Jak można sprawdzić czy licznik nie był cofany ?? Jakie usterki najczęściej męczą Octavię ?? Czy opłaca się jechać po Skodę do Niemiec ?? Jakie są ceny części poza ASO, jak ma się chip tuning do wytrzymałości silnika ??
Wiem że pewnie wszystko było na tym forum ale znalezienie tego wymaga dużej ilości czasu a ja go niestety nie mam
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.
-
-
O usterkach poszukaj na forum. Kilku z nas omowilo co im sie wysypalo za 30, 50, 100 lub 200 tys km. Mozna z tego wyciagnac wnioski.
Czy licznik byl cofany nie dojdziesz. Licznik jest elektroniczny, a z nimi jest trudno pierwszemu lepszemu 'specowi' sprawdzic czy ktos juz cos w nim zmienial.
Ogolny stan auta trzeba sprawdzic, sprawdzic kiedy robil zmiany oleju i policzyc ile jezdzil rocznie na poczatku w trakcie i pod koniec sprzedazy. Mozna mniej wiecej zobaczyc czy ktos kombinowal. U niemieckich Turkow nie sprawdzisz, bo oni kupuja auta na handel i papiery laduja odrazu w koszu.
Komentarz
-
-
U niemieckich Turkow nie sprawdzisz, bo oni kupuja auta na handel i papiery laduja odrazu w koszu.Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
opłaca się jechać po Skodę do Niemiec ??
Na co zwracać uwagę przy kupnię ??znajdziesz tu chyba wszystkie za i przeciw
[ Dodano: Sro 20 Lip, 05 15:39 ]
np.
i cała reszta... powodzenia w przeglądaniu
Komentarz
-
Komentarz