Może da się to jakoś zamontować? Albo zrobić jak ma Saab, na guzik i podświetla tylko szybkościomierz :wink:
[O2-RS]Jaka jest procedura kupna nowego auta w Niemczech ???
Zwiń
X
-
[O2-RS]Jaka jest procedura kupna nowego auta w Niemczech ???
Witam
najprawdopodobniej po nowym roku zmienie swoją dotychczasowa czeszke na tego nowego RS - a z nowym silnikiem CR iiii zauważyłem ze ten sam model w niemczech idzie kupić za około w przeliczeniu 75000 u nas po ciezkich negocjacjach 95000 tyś - moze jeszcze jakis rabat z CENTRALI ZE SKODY (TAK MI POWIEDZIANO)
Samochód mial by być na osobę !! prywatną !!
Bardzo proszę kogoś życzliwego o pomoc - w wyośleniu mi krok po kroku jak to sie robi - co sie odejmuje co dodaje do ceny auta itp .
-
-
gruto, po pierwsze porównaj sobie dokładnie wyposażenie pamiętaj o tym że w Polsce jest 22% vat anie 19 i różnice musisz dopłacić plus akcyza i inne pierdoły dodatkowo 500 zł opłaty recyklingowej tłumaczenia i poświadczenia notarialne więc w sumie wyjdzie coś koło 90 tys za rs a w porównywalnej cenie można mieć już z polskiego salonu polskiego rs i co najważniejsze z polską gwarancją
Komentarz
-
-
nie jakis moj kolega dzwonił i sie dowiadywał
np na mobile . de zaznaczasz auto gdzie jest mozliwy zwrot vatu - a cena jest taka sama jak bys tego nie zaznaczal
[ Dodano: Czw 25 Wrz, 08 18:20 ]
djczas, podesle link - popatrz
[ Dodano: Czw 25 Wrz, 08 18:21 ]
[ Dodano: Czw 25 Wrz, 08 18:24 ]
a to strona ogólna
[ Dodano: Czw 25 Wrz, 08 18:26 ]
u nas gosciu jechał do niemiec po Q7 bo wyszła go 27000 !!!!!!!!!!!! taniej - tylko nie umiem go dorwać zeby z nim pogadać o tym
[ Dodano: Czw 25 Wrz, 08 18:27 ]
na tej stronce mobile u gory masz zakładkę podatek vat podlega zwrotowi - jak ja wł i wył cena sie nie zmienia
[ Dodano: Czw 25 Wrz, 08 18:27 ]
i tak tam pojade w grudniu zeby na żywo to zobaczyć !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasco do tych 27 tys to i w polsce by tyle dostał i miał by polską gwarancje
[ Dodano: Czw 25 Wrz, 08 18:37 ]
no w sumie na dzień dobry 13 tysiaków upustu........ moze i masz racje
[ Dodano: Czw 25 Wrz, 08 18:39 ]
Zamieszczone przez djczasgruto, cos ta za 75kzł mi brzydko pachnie litwą pamiętaj że na rynku niemieckim też działają auto brokerzy
Komentarz
-
-
gruto, osoba prywatna placi do niemieckiej ceny brutto 22% vat przy aucie
mlodszym niz 6 miesiecy.Do tego dochodzi akcyza 3% przy pojemnosci do 2000 cm,
lub 13 % przy pojemnosci powyzej 2000 cm.
Mozna to obejsc.Sprowadza auto np.komis i vatu nie placisz,tylko koszty ''manipulacyjne''.
pozdrawiam
ps.cena RS TDI limuzyna to 28650 euro=okolo 95000pln bruttoTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamiast jechać do Niemiec wejdz np. w to ogłoszenie: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6059079
lub w to : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6395079
i po prostu zadzown i się dopytaj o wszystkoCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Loru zgodnie z prawem Unijnym gwarancja na np. auto zakupione na terenie Unii obowiązjue we wszystkich jej krajach czonkowskich i żadna SAP nie może tego ograniczać. A jeśli prubowała by tak uczynić, to przegrywa w cuglach sprawę przed kazdym sądem.
Takze żadno ASO w Polsce nie moze odmówic mi uprawień wynikajacych z gwarancji tylko dlatego, że auto zakupione było w innym kraju członkowskim niz Polska.Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz