A dlaczego wg was leca ceny aut w dół !!!! poszli po rozum do głowy - ludzie ciągną mase nowych z zagranicy - bo taniej i po 20%
A tak w ogóle - nie wiecie jaki jest POLAK !!! szybko sie wzbogacić kosztem innych , a nie jak za granicą na ilość małym kosztem..... przykład dobitny C+ - czy ludzie by kombinowali jeżeli pełny pakiet kosztował by 50 zł - a nie jak teraz 150....co drugi by brał za 50 i oni by lepiej wyszli na tym - to samo jest z autami 109000 kosztował RS - CR - a teraz .... 80000 z hakiem .... :shock:
Druga sprawa - gdzie nam z zarobkami do europy....
guzik tam wiesz jaki jest Polak :lol:
choćby pełny pakiet kosztował i 10PLN Polak i tak będzie chciał miec go za DARMO i na lewo :lol:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
gruto, ceny idą w dół bo sie naprodukowało samochodów i pękła bańka finansowa na świecie i trzeba się pozbyć towaru aby jak najmniej na tym stracić ludzie przestali kupować samochody bo nie mieli finansowania na nie wzrosty gospodarcze się kończą idzie recesja dla tego skoda obniżył produkcje o 2500 aut miesięcznie do tego doszły obniżka cen surowców a magazyny pełne
W którejś z gazet wyczytałem właśnie , że głównie spadek cen jest spowodowany niskim kursem dolara. W tym miejscu zaczyna się cyrk bo skoro takie samo auto w stanach można kupić o dobre kilkadziesiąt tysięcy mniej to wynik jest prosty , ja się nie dziwie ludziom bo sam bym tak zrobił jednak nie są to małe sumy a na paliwo zawsze się przyda. Wszystko się zaczęło od Toyoty bo Ona pierwsza poszła z ceny a póżniej Skoda i inne marki.
Ziomal, niestety co do skody to jest inaczej skoda rozlicza sie w koronach czeskich i tu jest zasadniczy problem fakt masz racje pierwsza ceny obniżyła toyota a skoda niestety zrobiła to pod przymusem ale na samym końcu
Ziomal, niestety co do skody to jest inaczej skoda rozlicza sie w koronach czeskich i tu jest zasadniczy problem fakt masz racje pierwsza ceny obniżyła toyota a skoda niestety zrobiła to pod przymusem ale na samym końcu
No właśnie nie byłem pewien czy zrobiła to prawie na początku czy na końcu ale wejdźmy sobie nawet na allegro to co 3-4 samochód to auto rozbite ze stanów albo już zrobione :wink:
Kolego , podpowiem Ja zakupiłem w Belgii , i wyszło taniej niż u nas nawet po największych upustach i wyprzedarzach roczników . Gwarancję mam na wszystkie kraje UE - standart.
[ Dodano: Nie 28 Wrz, 08 23:57 ]
A i w serwisie zapytali się czy nie chcę VIRUSKA - tylko warunek że u nich samochód będzie serwisowany
pyza99, DAM SOBIE PALUCHY UCIUPAć ZE TO AUTO JEST PRZYWIEZIONE Z TEGO SKLADU O KTORYM MOWIE !!! BąDZ Z INNEGO KRAJU .....
[ Dodano: Sob 27 Wrz, 08 15:37 ]
ale cena fajna .....
Kiedyś dzwoniłem do takiego dilera, twierdził, że skoday konkretnie kupują w salonie na Łotwie (albo Litwie - nie pamiętam) okres oczekiwania był ok. 6-8 tyg -
zaliczka 10% potem po drodze opłaty (vat, akcyza) na koniec reszta sumy plus ok 500 pln za transport.
Jeżeli chodzi o wyposażenie to uboższe niż w PL. (np kombi standardowo bez relingów ale tę wyposażenie dodatkowe sporo tańsze)
Propozycja do rozważenia
A propo wyposażenia to aauto ma miec silnik i zawias a reszta elektroniki - no cóż im jej więcej tym większe prawdopodobieństwo że się zepsuje
pzdr
[ Dodano: Pon 29 Wrz, 08 01:06 ]
Zamieszczone przez djczas
Zamieszczone przez octavkaTDI
Hej więc właśnie na gwarancji wymienili wysprzęglik, sprzęgło, dwumasę - opisuję tę sytuację w innych postach. - (w sumie koszty ok 4000 pln) Podziękowania przy okazji dla kierownika serwisu, który załatwił sprawę ze skoda auto.
i to chyba o czymś świadczy ktoś musiał sie nagimnastykować aby było wymienione
Ale skoro się nagimnastykował, to znaczy, że chciał sprawę załatwić jak należy - i załatwił. (nie pisałem żadnych odwołań, serwis wysłał zapytanie o to, czy ma wykonać naprawę na gwarancji do skoda auto. Problem dość dokładnie opisuję w innych postach...
Odwiedzilem dzis kilka salonow w mojej miescinie- Niemcy (VW,Skoda,Ford,Peugeot) sugerujac chec zakupu. Po spacerze po hali, rozmowie przy stoliku i kalkulacji: Skoda doklada wyposazenie za 1000e w cene Fabii (katalogowe13100e), a Peugeot obniza dla 207 z 15100 na 13500. Dotyczy zaplaty gotowka. VW i Ford nie dyskutowali o cenie, maja inne formy promocji.
O kilkunastu tygodni celnicy kwestionują wartość pojazdów kupowanych przez właścicieli salonów samochodowych bezpośrednio w zagranicznych filiach koncernów motoryzacyjnych.
Komentarz