witaj.
[O1] Xenony----> ORI---HID
Zwiń
X
-
Ori od nowości.Czarna sztuka - Bixenon skrętny - Czerwona skóra - Pakiet SPORT
Było: 109KM 250Nm. Jest: 147KM 320Nm by TDI-RACING :-)
Biała sztuka - Zamówiona 06.08.2014
Wyprodukowana 07.10.2014
Odbiór 31.10.2014
Komentarz
-
-
Salvatore, a właśnie że nie bo moje klemensowe światełka dają radę w zupełności
tylko chciałem zobaczyć czy i ile osób z OCP to ma bo prawie że codziennie pojawiają się nowe tematy odnośnie xenonów rzeżbienia i cudowania typu-montaż soczewek z omegi przerabianie odbłyśników przycinania przysłon czy innych tego typu głupot
Komentarz
-
-
to po co ankieta jak wszyscy jadą po HIDach jak po kobyle?
JA tam mam zwykłe lampki i do tego dobre żarówki (poprzednio Philips Blue Light a teraz Ostar Night Braker)
Nad HIDami zastanawiam się zawsze, gry wk....iony robię trasę w nocy (plus deszcz :evil: ) i mija mnie od ch.... ludzi z HIDami. Dla mnie oni są oślepiającą kulą światła, oni zaś mają lepszą widoczność, a policja kładzie na to laskę zupełnie i żadna krzywda im się nie dziejebyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez plebanDla mnie oni są oślepiającą kulą światła, oni zaś mają lepszą widoczność, a policja kładzie na to laskę zupełnie i żadna krzywda im się nie dzieje
Komentarz
-
-
A ja Wam powiem tak. Pamiętacie kilkanascie lat temu dyskusje na temat trzeciego światła stopu? Było ono wówczas zakazane przez europejskie (w tym takze Polskie) przepisy. Ileż to wtedy czytalo się głosów jakie to jest zle, jak bardzo razi (oslepia), jak dezorientuje bidnych kierowców.
Ci którzy zakładali je na własną rekę byli odsądzami od czci i wiary (calkiem jak ci którzy teraz zzakładaja HiD-y). No i co? Mineło parę lat i nagle okazało sie że dodatkowy stop niekogo nie oslepia ani nie rozprasza a wręcz odwrotnie. Efekt był taki, że od dobrych kilku lat każde nowe auto posiada z tyłu 3 światło stop i wszystko jest o.k.
Teraz per analogia prosze przemysleć problem HIDCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigA ja Wam powiem tak. Pamiętacie kilkanascie lat temu dyskusje na temat trzeciego światła stopu? Było ono wówczas zakazane przez europejskie (w tym takze Polskie) przepisy. Ileż to wtedy czytalo się głosów jakie to jest zle, jak bardzo razi (oslepia), jak dezorientuje bidnych kierowców.
Ci którzy zakładali je na własną rekę byli odsądzami od czci i wiary (calkiem jak ci którzy teraz zzakładaja HiD-y). No i co? Mineło parę lat i nagle okazało sie że dodatkowy stop niekogo nie oslepia ani nie rozprasza a wręcz odwrotnie. Efekt był taki, że od dobrych kilku lat każde nowe auto posiada z tyłu 3 światło stop i wszystko jest o.k.
Teraz per analogia prosze przemysleć problem HID
dopóki nie zmieni się konstrukcja ludzkiego oka to jeśli ktoś ci pojedzie w ciemnościach _zbyt_ ostrym światłem po oczach to nie widzisz nic przez chwilę i kropka. Czy fakt bycia oślepionym zmieni się po przemyśleniu?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoBig, trochę przesadziłeś z tą analogią Jak ktoś mnie oślepia HIDami jadąc w nocy z naprzeciwka (a ostatnio oślepiał mnie o dziwo w dzień) jadąc za mną i waląc mi po lusterka to nie ma na to żadnego wytłumaczenia i najchętniej bym wysiadł i jeb..ł mu z mańki
Mijam dośc dużo aut z HID i moje spostrzeżenia są następujace. Jedne oślepiają i to jak choroba a inne nie.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123Zamieszczone przez BigJedne oślepiają i to jak choroba a inne nie.
Komentarz
-
Komentarz