[O1] Kontrolka zużycia hamulców
Zwiń
X
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
[O1] Kontrolka zużycia hamulców
Zapaliła mi się właśnie kontrolka zużycia hamulców. Czy ta kontrolka informuje, że klocki są już do wyrzucenia i należy udać się najkrótszą drogą do serwisu na wymianę, czy jeszcze trochę da się pojeździć (i hamować ) ? Chodzi o to, że za 2,5 tygodnia jestem umówiony na wymianę hamulców na zestaw 312mm, więc nie będę teraz zakładał nowych klocków 280mm. W ciągu tych 2,5 tygodnia zrobię pewnie około 500km. Da radę na tych klockach tyle przejechać, czy odstawić auto do garażu i jeździć żony Roomsterem ?
-
W O1 z tego co pamiętam czujnik jest mniej więcej w połowie zużycia okładzin, więc spokojnie dojeździsz, a może i poczekasz na wymianę jeszcze trochę
Szkoda kaski jak można zrobić jeszcze kilka kkm, ale 312mm pewnie doczekać się nie możeNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zurcioW O1 z tego co pamiętam czujnik jest mniej więcej w połowie zużycia okładzin
Ale w zaleznosci od stylu jazdy mozesz spokojnie przejechac i 1000km(tyle przelecialem i jeszcze bylo klocka sporo). Wszystko zalezec bedzie od ciebie.
Nie wiem w jakim stanie miales juz tarcze, bo jak jest rant to on wlasnie szybciej krawedz klocka wyciera i dobiera sie do kabli od czujnika, wiec moze byc tak ze jeszcze klocka jest sporo, ale czunik juz zadzialal. Tak mialem u siebie, piersze klocki wytrzymaly 76kkm i dalo sie na nich jeszcze jezdzic, drugi komplet zapalil sie przy 126kkm, ale kolocka bylo jeszcze calkiem sporo w porownaniu z pierszym kompletem.
Proponuje smigac dalej, tylko miec na uwadze aby nie katowac hebli i kontrolowac ich stan, widac przeciez grubosc klocka zewnetrznego przez felgie(u mnie wewnetrzne i zewnetzrne scieraly sie rowno).
Komentarz
-
Komentarz