Słuchaj, musiałbyś podać nr seryjny radia i wtedy moge coś tam policzyć, bo gdzieś mam kalkulator do skody. Bo to ze na radiu pisze skoda, to wiesz, to nie znaczy ze ono jest produkowane przez skodę, to jest normalne radio typu philips, grundig etc tyle ze specjalnie dla skody robione. w kazdym razie do policzenia kodu potrzebny jest nr seryjny
tak ale gdzie sa jakoes przykladowe kody albo gdzie mozna dostac kod w serwisie 50zl takie cos myslalem ze macie wy jakies kody
Wiekszosc autoradii ma nastawione blokady, jezeli kilka razy z rzedu zle zadasz kod to jego pozniej przez jakis czas nie wlaczysz, na poczatek to sa minuty, godziny a potem to chyba liczy sie na dni.
Jeżeli jest to radio z Twojego samochodu a zakodowało się z powodu odłączenia od akumulatora to zrób tak:włącz zapłon aż zapalą się kontrolki a następnie włącz radio.Po chwili radio powinno się uruchomić(tzw. komfortowe kodowanie).Jeżeli jest to radio z innego samochodu, to niestety potrzebny jest kod do jego uruchomienia.Mowa oczywiście o radioodtwarzaczach z serii Symphony(produkcja TechniSat).
radio jest z mego szkodnika bylo wyjete bo wsatawialem inne a te bylo w busie i zalatwialem kod w salonie i dzialalo ale musialem je wyjac a kod gdzies sie zawieruszyl teraz chcem je podloczyc na nowo niechcem jechac znowu do salonu i placic 50zl
a radio jest firmy teechnilsat dala koegi wyzlalem nr vin i kod radia zobaczymy co bedzie jak nie to podaje kod radia i nr vin
kod radia SKZAZ2A 0022657
nr vin TMBCK41U032688591
za wszystkie kody bede wdzieczny mam nadzieje ze jeszcze zadziala bo mam dosc jazdy w trasie bez radia
"""Zanim zadasz pytanie o kody lub wyprowadzenia.....
Pamiętaj, że Zabronione jest publiczne pytanie i liczenie kodów. Zakładane posty, łamiące regulamin będą zamykane (po wymazaniu numeru seriala, bądź policzonego kodu, usunięciu załącznika z binem, lub układu zworek), przenoszone do kosza a piszący karani. W przypadku zamieszczania załączników proszę sprawdzić czy ich celem nie jest pomijanie zabezpieczeń producenckich! """"
"""Inny panel? - takim pytaniom zdecydowanie NIE !
Uważam że dobieranie panela od innego modelu radia jest niefachowe, choć czasem możliwe. Często budzi emocje, glupie i naiwne pytania a także pomaga złodziejom sprzedać radio, dlatego takie pytania będę usuwał.
Fachowo można doradzić tylko panel dokładnie do tego samego modelu radia. """
przyciskami 1,2,3,4 piszesz kod, naciskasz tyle razy dany guzik az cyferki sie ułożą (przycisk nr1 odpowiada pierwszej cyfrze kodu,drugi drugiej....... jak juz masz ladny kod zatwierdzasz go strzalka do ustawiania fal radiowych, ja zawsze naciskam pojedyncza prawa.jezeli nie uda sie dwa razy pojawi sie komunikat safe2 wtedy musisz zostawic auto na wlaczonym zaplonie az pojawia sie znowu cztery zera czas oczekiwania waha sie od 30 min do 2 godz.powodzenia
piniu a mibyś pomógł kod znaleźć? bo nigdzie nie moge go odnaleźc a podłaczałem dzis tybe i juz mam safe 6 nie chce dalej ryzykowac na jakims protokole diagnozy znalazłemdane radia
1U0035161C
RADIO GRO 0001
KODOWANIE 401
I TU JESZCZE NR SAM
TMBER21U818451916
RADIO TO SYMFONY NA KASETY CZY TE DANE CI WYSTARCZA? JAK BYS DAŁ RADE TO JAK NAJSYZBCIEJ DZIEKI
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
piniu nie wszystkim moze sie podobac ze podajesz kody na forum (zobacz wypowiedz TOM67), bo nie wiadomo kto to czyta, wiec moze lepiej wyslij je zainteresowanym na priv, a poprzednia wiadomosc z kodem wyedytuj i bedzie OK.
Ja osobiscie nic nie mam do tego i jestem nawet za, bo gdybym mial problem z radiem tez szukalbym pomocy, ale moze jednak na wszelki wypadek pisz na priv i wszyscy beda szczesliwi.
piniu nie wszystkim moze sie podobac ze podajesz kody na forum (zobacz wypowiedz TOM67)
Ale TOM67 podał jedynie fragment regulaminu innego forum, zresztą celnie odpowiadał na moją sugestię.
Czy na forum OCP obowiązuje taki zakaz, albo czy powinniśmy stosować tutaj regulamin innych grup dyskusyjnych czy klubów?
Komentarz