można tez przyczepić w kieszonce na rzepa, przykład http://moto.allegro.pl/item735285714...ochodowej.html
Jakie fele na fabryczne oponki
Zwiń
X
-
Jakie fele na fabryczne oponki
Witam,
niedługo odbiorę autko z fabrycznymi kołami (Stalowe 6.0J x 15”195/65/R15 z letnimi oponami) Chcę na te stalowe felgi wrzucić koła zimowe a do letnich kupić alusy.
Nie udało mi się znaleźć parametrów szerokości felgi aluminiowej takich jak ma to koło stalowe.
Czy szerokość 7J będzie ok czy już za szeroko dla tej opony czy bardziej rozglądać się za 6,5J ? Podkreślam że nie chcę kupować opon tylko wykorzystać te co będą na stalowych felach.
I jeszcze jedno pytanie - jaki jest standardowy zalecany rozmiar dla koła zimowego w tym aucie? Nigdzie nie znalazłem...
pzdr----===LPG Powered By GABOREK===---
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Re: Jakie fele na fabryczne oponki
Zamieszczone przez __kater__Czy szerokość 7J będzie ok czy już za szeroko dla tej opony czy bardziej rozglądać się za 6,5J ?
:arrow: szerokość OPONY a szerokość FELGI lub tabelka
Komentarz
-
-
__kater__, no w O2 trochę więcej niż 1cm bo ok 2,5cm na zewnątrz (przy feldze 7" et35)
tu masz ET kalkulator Wpisz do poównania oryginał z tabelki, którą podał Ci szkoda i wybrane przez Ciebie i zobaczysz jak szkodnik będzie stał na łapach
Komentarz
-
-
ej, no, zobaczcie, bo już zgłupiałem :shock: :roll: ops:Załączone plikisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Re: Jakie fele na fabryczne oponki
Zamieszczone przez __kater__Witam,
niedługo odbiorę autko z fabrycznymi kołami (Stalowe 6.0J x 15”195/65/R15 z letnimi oponami) Chcę na te stalowe felgi wrzucić koła zimowe a do letnich kupić alusy.
Nie udało mi się znaleźć parametrów szerokości felgi aluminiowej takich jak ma to koło stalowe.
Czy szerokość 7J będzie ok czy już za szeroko dla tej opony czy bardziej rozglądać się za 6,5J ? Podkreślam że nie chcę kupować opon tylko wykorzystać te co będą na stalowych felach.
I jeszcze jedno pytanie - jaki jest standardowy zalecany rozmiar dla koła zimowego w tym aucie? Nigdzie nie znalazłem...
pzdr
Zajrzyj tutaj, fajny konfigurator a przy każdej feldze dokładnie napisane jaką opone można założyć - moim zdaniem do tej opony 6-6,5
pzdr
Komentarz
-
-
Pooglądałem trochę oktawek w galerii i odechciało mi się kombinować z alusami 15cali
Chyba wciągnę 17stki (18stki nie przeżyją dojazdu do mojego domu - nie mam asfaltu...)
I właśnie tu mam pytanko, bo na takie fele widzę ze producent zakłada dwa różne rozmiary gum: 225/45 i 225/55. Wychodzi mi że różnią się 22,5mm ale dziwie się że producent to dopuszcza. Nie ukrywam że wolał bym te 17 z wyższą oponą. Czy ktoś już to przerabiał ?----===LPG Powered By GABOREK===---
Komentarz
-
-
zerknij proszę na koniec niniejszego pliku
na końcu masz specyfikację dostępnych felg i oponek
dostępne są i
Obręcze kół ze stopów lekkich PEGASUS 7.0J x 17” z oponami 225/45 R1718
oraz
Obręcze kół ze stopów lekkich PALLAS 7.0J x 17” z oponami 225/55 R1718
no to jak ?----===LPG Powered By GABOREK===---
Komentarz
-