PLASTIKI NA DRZWIACH

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koziolek19822
    Classic
    • 2010
    • 2

PLASTIKI NA DRZWIACH

jaki polecacie optymalny chiptuning do O2 2.0 dsg na terenie trójmiasta ?
    SANSUI
  • makfloorball
    Classic
    • 2008
    • 20

PLASTIKI NA DRZWIACH

Witam,

czy ktoś może mi pomoc odpowiadaa na pytanie, jak mozna wymienic plastiki na drzwiach. Skoda ma nierdzewna blache, ale niestety plastiki, któreśa zamocowane na drzwiach sa chyba zbudowane i zamocowane na zwykłych uchwytach jakis metalowych stalowych, które gniją i rdzewieją. Cala blacha jest ok, ale plastiki to juz mi sie zrobily brazowe od rdzy, czy ktoś moze mi doradzic jak to zdjac z drzwi(prednie i tylnie - moze to roznica).

Dziekuje za pomoc.

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie wiem czy dokladnie o to Ci chodzi ale listwy mozna zdjac np poprzez podgrzanie opalarka i odciągnięcie żyłką. ( jest wiele metod - nóż do tapet) W O1 jest rowek na listwy. Jeżeli cos rdzewieje to prawdopodobie twoja octa była bita a "Pan lakiernik" tak umocowal listwy ze przetarly lakier i dlatego wychodzi rdza.

Bez listew wyglada tak :

Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• makfloorball
        Classic
        • 2008
        • 20

nie, nie byla bita, zreszta ona nie zardzewieje bo jest ze stali nierdzewnej(wszytkie skody 99 i w gore chyba maja nierdzewna), mam w wielu miejscach lakier zdarty bo gdzies tam dziewczyna otarla auto i nic jej nie jest, ale mam tez doswiadczenie z tymi listwami w audi tez blacha nierdzewna a listwy same odpadly bo wkrety w srodku zgnily..ten sam problem, bede jakos próbował, myslałem ze to jakos na zatrzaski bedzie albo jakos wsuwana...

czy ktos ma jeszcze jakies rady, boje sie ze cos tam ulamie w srodku i nie bede mogl zalozyc tych list spowrotem w razie czego..

o te p;astiki mi chodz - listwy dokladnie, mam tak to mocowanie pod listwami zardzewiale ze az plastiki sie wybrzuszyly, a jak one sa mocowane na jkies wkretyczu to jakies kleje?

Komentarz

• gebek
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1214

Zamieszczone przez makfloorball
          zreszta ona nie zardzewieje bo jest ze stali nierdzewnej(wszytkie skody 99 i w gore chyba maja nierdzewna), mam w wielu miejscach
          Stal nierdzewna :szeroki_usmiech :idea: :diabelski_usmiech :idea: ...marzenia sa
          bezcenne.
          pozdrawiam
          Tato,tato...czy to auto jest chore?
          Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
          Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• JanuszSz
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2835
            • Superb II combi (3T5)

o te p;astiki mi chodz - listwy dokladnie, mam tak to mocowanie pod listwami zardzewiale ze az plastiki sie wybrzuszyly, a jak one sa mocowane na jkies wkretyczu to jakies kleje?
            Prawdopodobnie listwy zostały uszkodzone,woda dostała się do środka i rdzewieje siatka wzmacniająca w środku.Przy pomocy opalarki musisz podgrzać klej i żyłką go odciąć,potem zmyć rozpuszczalnikiem i przykleić nowe.Do mocowania listew w Octavii używa się tylko kleju,nie ma żadnych wkrętów.
            Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Klauzero
              Rider
              • 2008
              • 575

makfloorball, dlaczego upierasz się przy tej stali nierdzewnej? Stal nierdzewna jest domeną narzędzi chirurgicznych i sztućców. W celu zabezpieczenia karoserii samochodu przed przed korozją pokrywa się ją warstwą cynku. Stal ocynkowana to właściwe określenie... ewentualnie ocynk
              Mądry Polak po ©kodzie...

Komentarz

• makfloorball
                Classic
                • 2008
                • 20

Absolutnie się nie upieram, tzn chodzilo mi o wlasciwosc ze tego rdza nie bierze, oczywiscie zwracam honor.

A co do listw - to faktycznie te wzmocnienia rdzewieją, ale kiepska sprawa z tymi listwami, bede musial gdzies pojchac, bo nie ma opalarki.

Komentarz

• JanuszSz
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 2835
                  • Superb II combi (3T5)

nie ma opalarki.
                  może być suszarka do włosów 2000W.
                  Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• makfloorball
                    Classic
                    • 2008
                    • 20

A jeszcze mam pytanie, gdybym sie zdecydowal na zmiane we wlasnym zakresi, czy ktos moglby mi dordzic jakiego typu kleju uzyc? czy w ogole w skodzie mozna kupic komplet takich listw przygotowanych z ta tasma zapezpieczjaca pod spodem?

dziekuje za wszelka pomoc..

Ps. Czy ktos moglby sie odniesc do tematu Wycieraczek kilka tematów nizej ? dziekuje

Komentarz

Pracuję...