Czas oczekiwania itp.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nexus6
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4847
    • Volkswagen

Czas oczekiwania itp.

Zamieszczone przez Tymon
    Powiem krótko, nie moge się doczekać odbioru 8)
    Wyjeżdzam po autko po obiadku.

Tutaj, nie słuchając jeszce jak to gra :wink: chciałem bardzo podziękowąc Michałowi(Nexus6) za rady :!: :!: i namiary na Pawła(CASKP), który jest fantastycznym człowiekiem.

Jeszcze raz Wielkie dzięki :!: :szeroki_usmiech
    Więc odebrałem wczoraj po południu Octavke…
    Nie wiem, co napisać, bo tego nie można w żaden sposób porównać do tego co było ( wściekła tuba magnata+wzmacniacz no name+ wypierdki pioniera w drzwiach) :lol:

Ekipa CarAudio przyczyniła się do wiecznego banana na twarzy :yay: , wsiadając do skody.
    Jakość dzwięku mnie powala na nogi….a to jeszcze nie koniec :twisted:
    Biorąc pod uwagę że dla gwizdków Paweł zrobi mi jeszcze lepszą zabudowe i wszystko zestroi po 40-50h grania, no to już będzie szał kompletny 8)

Reasumując:
    CarAudio + Ali Masters Katowice = :szeroki_usmiech

Dziękuje CHŁOPAKI!!!!!!!
    With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
  • jacq
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2004
    • 195

Czas oczekiwania itp.

Jako, że niestety moja stara OI została uznana za szkodę całkowitą ops: jestem na etapie planowania OII. Pytanie do wszystkich, którzy w ostatnim okresie odebrali nową zabawkę jak długo czekaliście na odbiór po złożeniu zamówienia. Jak to się ma w przypadku standardowej opcji np. 1.9 ambiente 77kW. Jakie ekstrasy wynegocjowaliście przy zakupie, czy diler skłonny był do stosowania ew. obniżek ceny.
    Myślę, że te informacje pomogą mi i innym potencjalnym nabywcom nowego pojazdu.
    Dodam, że będzie to moja druga skoda w tym samym salonie.
    pzdr.
    OII ambientna sztuka

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Czas oczekiwania od 4-6 tygodni, podobno jest(byla, bedzie) przerwa wakacyjna w fabryce i stad ten problem. Rabaty jak zawsze do ok. 5-6 tys zl od ceny gotowego auta. Zawsze cos tam sa sklonni opuscic, byle sie sprzedalo, ale do pewnego momentu potem pokazuja gdzie sa drzwi :twisted:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

u mnie inaczej - czas oczekiwania 6-8 tygodni (wlasnie oczekuje).
        z mojego (jedynego) doswiadczenia, wynika, ze sa sklonni opuscic duzo, przynajmniej jezeli chodzi o wersje, ktora zamawialem (akurat taka troche drozsza) i o superba, nad ktorym rowniez sie zastanawialem.
        generalnie co do negocjacji to w moim odczuciu sa bardzo elastyczni, rowniez jezeli chodzi o odkup samochodu (bardzo dobra cena).
        nie wiem, czy to moj wybitny talent do targowania sie (a raczej go nie posiadam), czy pomyslny splot okolicznosci - nowy salon + swiezy sprzedawca + sytuacja na rynku (oczywiscie raczej to drugie).
        pzdr!
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Qulek
          RS
          • 2005
          • 1630
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

nie wiem, czy to moj wybitny talent do targowania sie (a raczej go nie posiadam), czy pomyslny splot okolicznosci
          Wydajemi sie że właśnie ten "pomyslny splot okolicznosci" sprawił że gładko poszło... Wiadomo nowy salon to trzeba być k wtedy klient napuści kolejnych a potem juz nie będziemy mili.... Ja czekałem tydzień tyle że auto takie jakie chciałem akurat było w poznaniu.. i w sumie przywieźli je i wyszykowali w 5 dni ale że wypadał piątek to nie chcieliśmy odebrać bo wiadomo "piatek zły początek" i odebraliśmy w sobote
          BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Qulek
            nie wiem, czy to moj wybitny talent do targowania sie (a raczej go nie posiadam), czy pomyslny splot okolicznosci
            Wydajemi sie że właśnie ten "pomyslny splot okolicznosci" sprawił że gładko poszło...
            tez tak mysle, dlatego to zaznaczylem, a nie wiem jak jest "normalnie".
            ale wydaje mi sie, ze powinno im baaardzo zalezec, bo w koncu sprzedaja miesiecznie okolo 160 sztuk O2 w CALEJ polsce, co znaczy, ze sa salony ktore maja zupelnie "puste" miesiace. osobiscie, probowalbym kupowac samochod, tam gdzie w ogole nie ma rynku, moze na scianie wschodniej...
            pzdr!
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Ziomal
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 5841
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ja gdy zamawiałem miałem takiego farta ,że akurat taki jak chciałem stał w poznaniu .czekałem 2 tygodnie bo im sie nie chciało toczyć 2 samochodów na Białystok.Gdy negocjowałem przed kupnem rabaty to powiedział że porozmawiaamy jak Pan złoży zamównie ,ok złożyłem Octavka I wersja Rider 1.9 TDI (110) na koniec powiedział ,że szef salonu nie chce dać za bardzo rabatu i skończyło się na cenie 1000zł dodatkowych za : hak , dywaniki i coś tam jeszcze
              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez Ziomal
                Gdy negocjowałem przed kupnem rabaty to powiedział że porozmawiaamy jak Pan złoży zamównie ,ok złożyłem Octavka I wersja Rider 1.9 TDI (110) na koniec powiedział ,że szef salonu nie chce dać za bardzo rabatu i skończyło się na cenie 1000zł dodatkowych za : hak , dywaniki i coś tam jeszcze
                hmm, no wiesz, postapiles maksymalnie naiwnie zamawiajac najpierw, w ogole jak to mozliwe, przeciez kiedy zamawiasz, to powinna byc juz znana cena koncowa, a tak to w ogole nie wiadomo o co chodzi.
                u mnie to facet najpierw odkupil moja fure ZA GOTOWKE, a potem latal za mna przez 2 tygodnie, zebym laskawie raczyl cokolwiek zamowic, podpisac jakies umowy, wplacic jakakolwiek zaliczke itd :szeroki_usmiech
                malo sie nie posral, ze mu uciekne
                a! w kazdym razie porada moja jest taka: nic na gebe, wszystko, jakiekolwiek obietnice, umowy z dilerem TYLKO I WYLACZNIE NA PISMIE. inaczej zawsze sie wykreca, a tak to nawet mozna taki swistek wykorzystac do negocjacji w innym salonie.
                pzdr!
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Qulek
                  RS
                  • 2005
                  • 1630
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

tak to nawet mozna taki swistek wykorzystac do negocjacji w innym salonie.
                  Myślisz że to coś da ?? Oni ci powiedzą że tym świstkiem to sobie możesz **** podetrzeć.. mówie Ci według mnie miałeś szczęście że to nowy salon i kolesiom zależy żeby cokolwiek sprzedać...
                  BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez Qulek
                    tak to nawet mozna taki swistek wykorzystac do negocjacji w innym salonie.
                    Myślisz że to coś da ?? Oni ci powiedzą że tym świstkiem to sobie możesz **** podetrzeć.. mówie Ci według mnie miałeś szczęście że to nowy salon i kolesiom zależy żeby cokolwiek sprzedać...
                    tak tak, moj fart jest niezaprzeczalny i ja sie z tym po raz kolejny zgadzam, ale uwazam tez ze teraz im wszystkim chyba powoli zaczyna coraz bardziej zalezec na tym zeby cos sprzedac, mialem okazje w ostatnim roku kupowac 3 nowe samochody i wydaje mi sie ze jednak im zalezy a ten rok ma byc jeszcze gorszy niz poprzedni. jak ci powiedza, ze mozna sobie podetrzec to trudno, to nic nie kosztuje (nie spotkalem jeszcze takich "twardych") a uwazam ze zawsze warto probowac, samochod bez upustu mozna kupic gdziekolwiek, to nie jest problem
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• MiKruS
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 7976

Mnie lekko rozbawil PolMot jak zamawialem Superba dla rodzicow.

Powiedzialem im, ze to bedzie trzecia Skoda kupowana u nich i licze na jakis rabat.

Rabat owszem otrzymalem, ale na tyle cienki, ze nawet nie chcialo mi sie podejmowac dalszych rozmow, bo uwierzcie mi, ze byl smieszny...

Ale lepsze bylo to, ze "sprzedawca" zadzwonil do mnie nastepnego dnia i powiedzial, ze musi sie wycofac z tego rabatu i go zmniejszyc, bo nie dostal zgody kierownika... :shock:

Normalnie padlem :lol:
                      No i zamowilem gdzie indziej z duuuuzo wiekszym rabatem i co ciekawe TEN SAM samochod, bo to byla ostatnia sztuka w Polszy, ktora stala na placu w Poznaniu.

Tak wiec kombinuj jacq, ale pamietaj, sztuka negocjacji polega na tym, ze kazdy ma byc zadowolony a nie tylko Ty.
                      TDI 205PS

Komentarz

• rentier
                        Ambiente
                        • 2005
                        • 203

MiKruS, ak wiec kombinuj jacq, ale pamietaj, sztuka negocjacji polega na tym, ze kazdy ma byc zadowolony a nie tylko Ty.

ale sprzedawca juz powinien byc zadowolony bo wypchnal auto z salonu, wiec czas na zadowolenie drugiej strony ,
                        dzis jak kupowalem krawat za 109 to 9 PLN wytargowalem bo pani sie skiepscil terminal na karty a gotowka w dzisiejszych czasach jest najdrozsza
                        1.9 TDI ATD KOMBI 4x4

Komentarz

• mirus
                          Ambiente
                          • 2005
                          • 213

Ja jak kupowałem OII w lutym to dali mi 3% rabatu + dywaniki
                          Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
                          Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• jacq
                            Ambiente
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 195

Z tego samego zalożenia wychodzę. Auto to też towar tylko w cenie jakoby zer troche więcej. Więc jeśli na krawacie blisko 10% rabatu to łaski nikt nie zrobi dając 5% upustu. Chętnie te 5% wezmę w wyposażeniu.
                            Oczywiście jeżeli diler na to pójdzie.
                            OII ambientna sztuka

Komentarz

• NewUser
                              Classic
                              • 2005
                              • 17

Ja tak przy okazji chcialbym sie zapytac, czy ktorys z kolegow dostal rabat w momencie, gdy musial wspierac sie kredytem przy zakupie Octavii?
                              Autko: Szkoda... , że nie Skoda (oczywiscie tylko Octavia TDI)

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

Zamieszczone przez NewUser
                                Ja tak przy okazji chcialbym sie zapytac, czy ktorys z kolegow dostal rabat w momencie, gdy musial wspierac sie kredytem przy zakupie Octavii?
                                to nie ma znaczenia o ile nie korzystasz z jakiejs formy kredytu, ktora zarazem jest promocja.
                                tak w ogole to kupujac np. skode i biorac kredyt w VW banku to de facto jestes chyba nawet lepszym klientem bo oprocz samochodu kupujesz jeszcze ich usluge finansowa, ktora tez przedciez kosztuje.
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• rentier
                                  Ambiente
                                  • 2005
                                  • 203

ta usluga jest lepsza niz kupowalbys za gotowke
                                  grupa VW zarabia wiecej na kredycie niz na samochodzie, wiec nie pekaj i targuj sie z nimi, chocbys mial z salonu wychodzic 10 razy cos wiem na ten temat
                                  1.9 TDI ATD KOMBI 4x4

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez rentier
                                    ta usluga jest lepsza niz kupowalbys za gotowke
                                    grupa VW zarabia wiecej na kredycie niz na samochodzie, wiec nie pekaj i targuj sie z nimi, chocbys mial z salonu wychodzic 10 razy cos wiem na ten temat
                                    dokladnie tak k
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• NewUser
                                      Classic
                                      • 2005
                                      • 17

Dzieki Panowie za porade. Jak juz sie zdecyduje, to bede pamietac o Waszych poradach, ale pewnie i tak wyslalbym zone bo ona uwielbia sie targowac :szeroki_usmiech

Komentarz

• Zoltar
                                        Rider
                                        • 2005
                                        • 722

Zamieszczone przez Maicroft
                                        Czas oczekiwania od 4-6 tygodni, podobno jest(byla, bedzie) przerwa wakacyjna w fabryce i stad ten problem. Rabaty jak zawsze do ok. 5-6 tys zl od ceny gotowego auta. Zawsze cos tam sa sklonni opuscic, byle sie sprzedalo, ale do pewnego momentu potem pokazuja gdzie sa drzwi :twisted:
                                        Jestem ciekaw gdzie dają bez problemu 5 tysięcy rabatu na Ambiente 1.9 TDi

Z wakacjami w fabryce, to niestety prawda... Wszystko się przez to przesunęło :?

Mikrus.

Kiedy zamawiałeś Superba ?

Generalnie z tym autem jest straszny problem... Jego sprzedaż w porównaniu do nowej Octy... To przedział 10-15 % ilości tej pierwszej :lol:

A 50-60 % Octavii wyjeżdża na pełnym, lub prawie pełnym wypasie :twisted:

NewUser jak będziesz zamawiał auto, napisz mi priva... Skalkuluję Ci takie auto k
                                        www.soft-car.pl
                                        www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
                                        - Wyłączanie DPF
                                        - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

• Grzes
                                          Classic
                                          • 2005
                                          • 27

Zamieszczone przez NewUser
                                          Tak to nie ma znaczenie, bo D i tak dostaje "gotowke"

Ja na swoja czekalem 3 tyg. mimo produkcji.
                                          jesli chodzi o targowanie to zapytalem sie o oferte u 12 D :twisted:
                                          najlepsze ceny dostalem w Wawie , w Lublinie np 1%, na slasku 0% (wartosc sam ok 100 tys)
                                          Polecam Zakret i Kieronika Salonu pana Roberta + dobre argunety przetargowe.

co do kredytu to podobnie zrobilem 5 ofert i dobijalem posrednikow miedzy soba, az osiablome zadowalajcy mnie poziom.
                                          Poniewaz wszyscy mieli podobna kwote raty, to bilem sie o prowizje banku
                                          i tu moge napisac iz z 7% zszedlem do 3 co przy tej kwocie daje sumke np na Alu lub cos innego
                                          Pamietajcie kredyt to tez towar ktory trzeba sprzedac )

Komentarz

• NewUser
                                            Classic
                                            • 2005
                                            • 17

Zoltar, dzieki za pomoc w kalkulacji, ale niestety ewentualny zakup odsuwa sie w blizej nieokreslona przyszlosc, czyli ceny tez sie pewnie pozmieniaja.

Komentarz

• Mach
                                              Rider
                                              • 2004
                                              • 349

ja kupowalem auto ktore wedlug cen z cennika wychodzilo 103000. dostalem 6180upusty w gotowce (6%) i dodatkowy wypas za ok 3000 (w tym zimowki 16", alarm, dywaniki itp).
                                              salon SinClan w Zakrecie.
                                              auto bylo produkowane bo nie bylo takiego w PL... czekalem ok 5 tyg, biarac pod uwage okres swiateczny w tamtym czasie to uwazam ze szybko :-)
                                              A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

• Pako
                                                Classic
                                                • 2005
                                                • 24

Dzisiaj zamówiłem Octavie II w wersji Elegance 1.9 DTIk . Termin realizacji 2 do 3 tygodnie. Po długich staraniach z mojej strony salon dał 4 tyś zł. upustu.

Komentarz

• jacq
                                                  Ambiente
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 195

I ja wreszcie odbyłem rozmowę ze sprzedawcą. Jej efektem jest 4% upustu od ceny auta. pozostałe wyposażenie montowane w ASO z 10% upustem. W mojej konfiguracji Ambiente 1,9 tdi + dodatki czas oczekiwania ok 8 tygodni.
                                                  Mając informacje z dobrze poinformowanych źródeł czekam na dzień 21.08.2005 co ma związek z wchodzącą w życie ustawą o sprzedaży pojazdów z kratką nie pozwalającą odliczać VAT-u. Ceny mogą zmienić się na korzyść. Czekam i obserwuje.
                                                  pzdr.
                                                  OII ambientna sztuka

Komentarz

Pracuję...