Jakie alufelgi 16" do o1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Szymik
    Classic
    • 2009
    • 33

Jakie alufelgi 16" do o1

"Gdy zapłon jest wylączony,wcisnąć i przytrzymać przycisk licznika przebiegu dziennego, znajdujący sie pod predkościomierzem

włączyć zapłon i zwolnic przycisk . Na wyświetlaczu pojawi się komunikat "service" lub "service jetz"
    Pokrętło nastawiania zegara tak długo trzymać obrócone w prawo, aż komunikat zniknie "
  • BOODZISZ
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 235

Jakie alufelgi 16" do o1

Witam. Poszukuje nowych felg 16" do mojej Octy 1. Prosze o jakies propozycje i porady. Gdzie szukać na co zwracać uwage i czym kierować sie przy zakupie (oczywiscie oprucz gustu)

Budżet 1000zł, ewentualnie z lekkim hakiem.

Komentarz

• czarny_wwa
      Rider
      • 2008
      • 411
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

BOODZISZ, z pewnością chcesz jak najlepsze felgi za jak najniższą cenę i tu jak zawsze jest problem :!:

Ja proponuję Ci poszukania używanych felg :idea:

Ale ORYGINALNYCH, np. z octavii wersji Laurens & Clemens - felgi bardzo ładne w rozmiarze "16.

Oczywiście kwestia gustu, czy będą Ci się podobać, ale jak dla mnie rewelacja. Bardzo chciałem takie nabyć, ale kupiłem sobie "17 z audi.

Niestety nie mam dobrej opinii o felgach produkcji włoskiej, czy innej tam, felg produkowanych na wzór felg oryginalnych popularnych koncernów samochodowych. Na Słomczynie znajdziesz nowe felgi 16 za 700-800 zeta komplet, ale będą to "podróby", a ja takich nie polecam. Dlaczego: zazwyczaj wykonane są one z gorszych materiałów, szybciej ulegają uszkodzeniu.

Ja swoje felgi nabyłem przez Allegro, ale z tego co widzę to często Koledzy z forum mają 16 do sprzedania.

Pzdr.!

Komentarz

• BOODZISZ
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 235

no właśnie czekam również na forumowiczów . Nie tylko o porade ale moze cos ktos ma w dobrej cenie. A co do jakości to oczywiscie ze wolalbym jakies firmowe ale nie wiem czy budzet pozwoli. Nie wiem czy pchać sie w uzywane. Nie znam sie na felgach i łatwo by mi było wcisnac jakieś prostowane młotem kowalskim. Chyba bede obstawał przy nowych.

Komentarz

• Ziomal
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 5841
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Szukaj felg od wersji Rider też 16 cali i są polerowane dlatego ślicznie wyglądają w nocy i w ruchu :szeroki_usmiech
          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• czarny_wwa
            Rider
            • 2008
            • 411
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

BOODZISZ, oczywiście że felgi trzeba sprawdzić przed zakupem, ja też nie jestem osobą, która prowadzi wulkanizację, czy też handluje felgami, ale wydaje mi się że każdy z nas może już na pierwszy rzut oka ocenić, czy felga była robiona, czy też nie, czy jest mocno poobijana, obdrapana, czy też nie. Jeżeli felga była robiona, np. spawana to zawsze zostanie jakiś ślad. Później zostaje nam tylko podjechanie do pierwszego lepszego wulkanizatora, który ma wyważarkę do kół i sprawdzenie felgi - czy jest prosta, itd. Wydaje mi się, że osoba pracująca w wulkanizacji - zajmująca się na codzień wyważaniem kół będzie ci w stanie podpowiedzieć, czy dana felga jest prosta, czy była naprawiana, itd.
            Oczywiście tak jak sam wspomniałeś, nowa felga to nowa, ale ja odradzałbym kupowania jakiś tam podróbek.

Komentarz

• BOODZISZ
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2007
              • 235

Podobaja mi się tego typu fele.

Tylko czy one są czarne w srodku?? Miał ktos moze do czynienia z tą firmą?
              Jak sie prezentują takie felgi w srebrnej octavii??

Komentarz

• czarny_wwa
                Rider
                • 2008
                • 411
                • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

BOODZISZ, z pewnością prezentują się łanie na srebrnej octavii, ale moim zdaniem tego typu felgi to właśnie takie "podróby". Oczywiście nie chciał bym być źle zrozumiany. Z tym sprzedawcą, producentem felg nigdy nie miałem do czynienia, więc nie znam jakości, ale ja osobiście wystrzegam się tego typu wynalazków.

Z tego co kojarzę, to felgi z tego typu źródła kupował "kubańczyk" - kolega z forum, który zakupił "18 felgi ala z audi a8. Napisz do niego, on z pewnością ma coś w tym temacie do powiedzenia/napisania

Komentarz

• PRZEMAS
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 159

BOODZISZ, a zobacz może na te

- są czarne w środku!
                  Ja się nad nimi zastanawiam ale chyba raczej na lato!
                  PRZEMAS - CB RADIO SZCZECIN

SKODA OCTAVIA II 2,0 TDI
                  President HARRY II ASC + President Alabama

http://cbradio.szczecin.pl/

Komentarz

• BOODZISZ
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 235

no nawet fajne a masz inne zdjęcia? i cene oczywiscie?

Komentarz

• FELICJAN
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 118

ja też szukałem jakiś czas i znalazłem takie na allegro DEZENT ... mi się podobają , tylko wyszły drożej niż ty szukasz..1500 zł :roll:
                      [img][/img]
                      ...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami

Komentarz

• PRZEMAS
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 159

Na głównej stronie będziesz miał widok 3D - ja pytałem się parę dni temu o cenę ale 15ki bo chciałem je na zimę założyć to coś ok 370 szt.

ale teraz tak patrzę i 16ki są tylko na 7,0 , no ale może coś innego Ci wpadnie w oko!

PRZEMAS - CB RADIO SZCZECIN

SKODA OCTAVIA II 2,0 TDI
                        President HARRY II ASC + President Alabama

http://cbradio.szczecin.pl/

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

Brodzisz, musze sie zgodzić z kolegą czarny_wwa i odradzic ci zakup podróbek lub felg byle jakich firm byle by było taniej. Pamietaj tanie mięso to psy jedzą, kupis ztanio ale póxniej bedzies zmiał kłopoty.
                          Chyba najbardziej poleciłbym ci zakup używanych oryginałów od O I. a jeśli nie interesuja cie oryginały to kup felgi porządnej firmy.
                          Ja pod koniec sierpnia miałem ten sam dylemat co Ty teraz tyle że kupowalem komplet 16" na opony zimowe i do O II. Po przejrzeniu setek ogłoszen i ofert kilkudziesięciu firm, zebraniu opinii o felgach (od razu odradzono mi chińszczyzne i podrobli oryginałów) wybrałem felgi ATT 640 za które wrozmierze 16" zapłaciłem po 315 zł/szt .
                          Są to takie fele: http://moto.allegro.pl/item455976725..._5xgratis.html
                          Czarny Elegance

Komentarz

• Sarrazin
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 151

Zamieszczone przez Ziomal
                            Szukaj felg od wersji Rider też 16 cali i są polerowane dlatego ślicznie wyglądają w nocy i w ruchu :szeroki_usmiech
                            Felgi od Ridera super prezentują się na Octavce, sam mam takie i bardzo mi się podobają. Producent: Ronal.
                            Tu masz przykładową aukcje felg z oponami.
                            1.9 TDi ASV - seria, Φ 5,5l/100km

Komentarz

• BOODZISZ
                              Ambiente
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 235

a co sadzicie o tych felgach. ?

firma wydaje sie być znana, ale czy bylaby w rozmiarze 5x100?

Komentarz

• Sarrazin
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 151

ATT 650

Rozmiar felgi:

* SZEROKOŚĆ I ŚREDNICA W CALACH 7,0x16H2
                                * ROZSTAW ŚRUB: 5/100, 5/108, 5/110, 5/112, 5/114,3

Komentarz

• BOODZISZ
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 235

Czyli pasowalyby, ale to juz inny budżet niz ten zalozony. Musialbym pomyslec.

Znalazlem jeszcze

podróbki czy co, ze toora takie tanie??
                                  takie: http://allegro.pl/item459233447_oryg...r_octavia.html tylko tez ciut drozsze
                                  i te mi sie b. podobają ale pozamoim zasiegiem cenowym: http://allegro.pl/item454606703_wzor...x16_5x112.html

żeczywiscie te od rider dosyc ladne ale nie tanie wcale. Wide ze za ta cene mozna miec firmowe fele juz.

Doradzcie cos jeszcze . Narazie dla mnie wygrywają ATT 650. Dla nich budzet cenowy bylbym w stanie nagiać. (ladnie takie felgi wygladają w skodzie?)
                                  Oczywiscie bede jeszcze czegos szukał.

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Zamieszczone przez BOODZISZ
                                    a co sadzicie o tych felgach. ?

firma wydaje sie być znana, ale czy bylaby w rozmiarze 5x100?
                                    No przecież napisałem powyzej
                                    co prawda to inny model felg ATT niz ja zakpułem ale z tego co zdążyłem się zorientować to firma ATT ma bardzo dobra prasę i ich produkty są cenione przez użytkowników i maja dobre oponie. Ja będą cos mógł powiedziec o moich feleach ATT dopiero posezonie zimowym bo kupiłem je na opony zimowe a puki co jeźdżę jeszcze na oryginalnych skodowskich feach z letnimi oponami .

[ Dodano: Nie 19 Paź, 08 21:08 ]
                                    Brodzisz, firma TOORA jest postawiona w stan likwidacji (przynajmniej takie inf. otrzymałem pod koniec sierpnia) i z tąd te niskie ceny. hurtownicy majacy jakies fele tej marki w magazynach pewnie chcą sie ich pozbyć więc trzeba uważać. Fele podobno są bardzo dobre i polecane przez fachowców tyle ze w obecnej systuacji moga byc problemy np. z gwarancją więc ja bym sie pożądnie zastanowil.

[ Dodano: Nie 19 Paź, 08 21:12 ]
                                    te mi sie b. podobają ale pozamoim zasiegiem cenowym: http://allegro.pl/item454...5x16_5x112.html
                                    "wzór SKODA" i wszystko jasne 8) - to są te podróbki które ci odradzamy - chyba, że nie zamierzasz jeździć autem tylko się na niego patrzyć
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• Sarrazin
                                      Ambiente
                                      • 2008
                                      • 151

A takie?

[ Dodano: Nie 19 Paź, 08 21:22 ]
                                      Tu masz do nich symulacje na srebrnej Octavce.

Komentarz

• BOODZISZ
                                        Ambiente
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 235

widze ze ta toora jest ładna , a jkbym miał kupić używane to dopiero jest wielka niewiadoma. Nie dosc ze bez gwarancji to tak naprawde nie wiesz co sie z tą felgą działo.

Z dwojga złego wolałbym nową bez gwarancji niz uzywana bez gwarancji, ale dzieki za podpowiedź. napewno wezme to pod uwage przy wyborze.

[ Dodano: Nie 19 Paź, 08 21:26 ]
                                        Nie brzydka ale jakoś wolę taki szerszy kształt tych łopatek, typu właśnie ta Toora czy Att 650

Komentarz

• Sarrazin
                                          Ambiente
                                          • 2008
                                          • 151

ATT 650

[ Dodano: Nie 19 Paź, 08 21:37 ]
                                          zreszta tu masz ten fajny konfigurator, na dole pod zdjeciem wyswietla sie cena felgi.

Komentarz

• BOODZISZ
                                            Ambiente
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 235

dzieki. Ta http://www.felgi.pl/felgi/konfigurat...6&link=#gora42 jest chyba najbardzie wygladem zbliżona do tej oryginalnej z wersji Rider.

Przypomnialem sobie ze nawet sfotografowalem octe na ulicy z takimi felgami bo mi sie podobaly i teraz eureka, odgrzebałem zdjecie z telefonu ale byly w polączeniuz czarną octavia. Byly naprawde super tylko czy ze srebrną beda tez ladnie wyglądały?

Komentarz

• Sarrazin
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 151

BOODZISZ, To jakie wybierzesz zależy od Twojego gustu, ważne żeby się Tobie podobały i ważne, żeby był to markowy wyrób bo te wszystkie chincurskie produkcje to tylko o kant dupy podobno można rozbić. Mam nadzieję, ze ten konfigurator Ci pomógł.
                                              Zawsze jeszcze możesz jechać do jakiegoś porządnego sklepu z felgami, oni zrobią przymiarkę jeśli zechcesz.

Komentarz

• zurcio
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2046

BOODZISZ, na pierwszej wizualizacji autko wygląd trochę bardziej agresywnie,

natomiast ATT 650 bardziej dostojnie

a i tak zależy co Ci się podoba, a kolega Sarrazin, ma rację - chcesz uniknąć problemów - nie kupuj tanich podrób :P
                                                Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Ziomal
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 5841
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ta http://www.felgi.pl/felgi...16&link=#gora42 jest chyba najbardzie wygladem zbliżona do tej oryginalnej z wersji Rider.
                                                  Żartujesz , prawda ? :lol:
                                                  Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

Pracuję...