liroyek, dokładnie :szeroki_usmiech
Opony Hankook - przebieg 6 tys KM - juz lysieja :(
Zwiń
X
-
czyli sie nie stresowac, taki musi byc jak sie zuzyja to kupie to F1
powiedzcie lepiej kupic szersza ?? czy zostac przy 205 patrzac ze strony scierania i zabkowania
teraz mam 205/55/16 moze zaszalec i wlozyc jakies 17Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
liroyek, a czym chcesz te szersze opony niż 205 uciągnąć? Masz za slaby silnik do szerokich opon.
P.S. I często mam przypadki, że jak kierownik jest nieogarnięty, albo nie daje pałera na maxa to i 2.0 TDI w A3 można objechać (stojące na tych samych kołach co ja mam zresztą) - chyba, że znaczek inny dla niepoznaki zapodany, ale nie sadzę - dwie dubeltówki + czarny dym jednak o czymś świadczy :-)
Komentarz
-
-
nie presadzajmy ten 1,6 naprawde daje rade tylko ze trzeba go wtedy troche wyzej krecic
tomekjmopl
fajny masz rozmiar chyba takie sobie kupieScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplZamieszczone przez AdamBtomekjmopl, kolego nie pitolę jak już :evil:
[ Dodano: Wto 21 Paź, 08 11:15 ]
liroyek, radziłbym Tobie abyś się najpierw przewiózł autkiem z takimi oponami za czym zrobisz zakupy.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liroyeknie presadzajmy ten 1,6 naprawde daje rade tylko ze trzeba go wtedy troche wyzej krecic
tomekjmopl
fajny masz rozmiar chyba takie sobie kupie
Dla mnie jednak bardziej istotne jest zachowanie auta + droga hamowania, niż o jakieś tam sekundy (dziesiąte części sekundy :?: ) wolniejsze zbieranie się auta ...
I żeby nie być hipokrytą nadmienię, że wygląd auta również się liczy... :P :P :P
Komentarz
-
-
tomekjmopl, i tak dobrze Ci się jeżdzi po naszych drogach na tak szerokiej oponie w takim samochodzie jak skoda :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplAudiki A3 1.6 (czyli mniej więcej nasz silnik 1.6 MPI) były często sprzedawane w bogatszych wersjach z kołami 225/45/17 + wzór ten co ja mam jako pierwszy montaż fabryczny, więc chyba jednak silnik daje radę z taką szerokością laczka - tak przynajmniej uważa producent....Skoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBtomekjmopl napisał/a:
W koleinach czasem potrafi wyrwać kierownicę,
[ Dodano: Sro 22 Paź, 08 09:30 ]
Zamieszczone przez AdamBA do tej prędkości OII 1.6MPI z 17" się rozpędzi z kpl. pasażerów ?
[ Dodano: Sro 22 Paź, 08 09:32 ]
Zamieszczone przez mossWrzuć jakieś poglądowe większe foto octavii na tych felgach tomekjmopl.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez tomekjmoplW koleinach czasem potrafi wyrwać kierownicę,
no właśnie , ciekawe jak by wyrywało przy 170KM :?: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Moj kumpel ma 225/45/17 w Passacie B5 1.6 benzyna i jest ok. Jezdzi na co dzien i troche musi uwazac na dziury
Ale ma tez 195/65/15 na zime i przejechalem sie na jednych i drugich i niezauwazylem spadku osiagow, za to wiadomo, lepiej trzyma sie drogi
[ Dodano: Sro 22 Paź, 08 12:32 ]
Mysle, ze do OI spokojnie wystarczylyby 215 :wink:
Komentarz
-
-
a więc .... zakładałem dzisiaj 195/65/15 ug7+ - brzydko się kręciły , co prawda felgi gość miał nie najlepsze ale nie podobało mi sie to...
zakładałem w ciągu tego tygodnia 8 szt 205/55/16 performance i 2 sztuki miały bardzo duże niewyważenia.... , coś jakoś nie tak z tymi goodyerami.
i jedne i drugie sa dostępne w specjalnej ofercie dla wulkanizacji ...
ale może to tylko przypadek ... , będę montował jutro następne ug7 , a za jakiś czas następne performancy - sobie :roll: , zobaczymy jak pójdzie ... , i jeszcze następne ug7 za jakiś czas.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz