Zamieszczone przez Agamek12
Radioodtwarzacz Skoda Auto Stream z CD MP3 oraz wejsciem AUX
Zwiń
X
-
Radioodtwarzacz Skoda Auto Stream z CD MP3 oraz wejsciem AUX
mam od lutego br. OII a w niej "
Radioodtwarzacz Skoda Auto Stream z CD MP3 oraz wejsciem AUX IN"
podczas tych kilku miesięcy użytkowania zdarzyło mi się w sposób losowy (czyli po różnym czasie jazdy) 3 razy w tym ostatnio podczas powrotu ze zlotuże nagle radio zamilkło.
Podczas takiej "awarii" wszystkie funkcje radia działają czyli są wyświetlane można wyciągać CD i robić wszystko na co radio pozwala. Ale niestety dźwięku nie ma.
Dopiero wyłączenie i włączenie silnika przywraca wszystko do właściwego poziomu. Co odkryłem dopiero ostatnio.
Auto jest na gwarancji i chętnie bym z niej skorzystałale ten rodzaj awarii pojawia się w sposób nie przewidywalny i nie mam jak pokazać usterki.
Może ktoś miał podobny przypadek piszcie, czekam na poradę ...
-
-
Zamieszczone przez g_rego_rjak nic kurdeżartujesz?
.
jedyne co to wgrają nowy soft i to też pewnie nie pomoże, czas się przyzwyczaić w końcu kupiłeś tylko skodęO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
U mnie takie zdarzenie też miało miejsce, ale do tej pory tylko raz.
Auto zostało zgaszone i zapalone i radio działa dobrze , a minęło już dobrych parę miesięcy
Inne zdarzenie jest dość ciekawe, ale napiszę w innym temacie (problemy OII).
Od pewnego momentu twierdzę, że do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić i do humorów samochodu też :szeroki_usmiech
W końcu Octavia to Kobieta i swoje nastroje musi mieć(ps. to tak żartobliwie :roll: )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacaZnasz to?
Skoda-przemyślane rozwiązania...
[ Dodano: Sro 22 Paź, 08 07:26 ]
Zamieszczone przez marlena-25Od pewnego momentu twierdzę, że do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić i do humorów samochodu też :szeroki_usmiech
W końcu Octavia to Kobieta i swoje nastroje musi mieć(ps. to tak żartobliwie :roll: )
ale cieszę się że nie jestem osamotniony
z humorami mojej czeszki
Komentarz
-
-
w BKD strzeliło mi chyba w końcu 2x na 95kkm tam sie nie zawiesza bo nie ma mp3, a w BXE na 35kkm raz strzeliło i raz się zawiesiło, szkoda nerwów na serwis, no chyba, że u ciebie to zdarzenia permanentne.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Mi raz radio w sposób identyczny zgasło. Wszystko działało, utwory zmieniałem, włączałem radio, to znowu płytę ale zero dźwięku. I też dopiero "restart" auta załatwiał sprawę. Podejrzane było to, że radio było wtedy bardzo ciepłe i prawdopodobnie jakieś zabezpieczenie zadziałało. Przypuszczam, że od dekompresji mp3 bardziej się grzeje. Co ciekawe, spytałem w ASO, znają problem, ale zrobić nic nie mogąIMHO olej ciepłym moczem (tylko nie na radio).
Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
Komentarz
-
-
..czyli z tego wynika że wszystkim radiom coś dolega. Gdzieś czytałem, że nowsze modele są jakoby lepsze od tych starszych bez obsługi mp3. Chcę kupić takie radio używane. Na mp3 mi generalnie aż tak strasznie nie zależy ale teraz sam nie wiem czy jak trafi się starsze ale w dobrym stanie to brać czy szukać tylko nowszego modelu ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ARobert..czyli z tego wynika że wszystkim radiom coś dolega. Gdzieś czytałem, że nowsze modele są jakoby lepsze od tych starszych bez obsługi mp3. Chcę kupić takie radio używane. Na mp3 mi generalnie aż tak strasznie nie zależy ale teraz sam nie wiem czy jak trafi się starsze ale w dobrym stanie to brać czy szukać tylko nowszego modelu ?
Szukaj STREAM-a w którym zamiast klawisza GEO jest klawisz z nutką ( taki jak w TEJ aukcji ) ale musisz też sprawdzić jakie jest w nim oprogramowanie, jeśli niższe niż 18.0.0.1 to mogą być problemy ze strzałami w głośnikach. Wersję softu sprawdza się poprzez przyciśnięcie i przytrzymanie klawiszy < i > potem wyskakuje na wyświetlaczu LCD napis Software i Hardware, naciskasz przycisk przy napisie Software i pokazuje się wersja softu.
EDIT: Oczywiście aukcje są przypadkowe ( chodziło mi o zdjęcie ) i wykorzystane bez zgody właściciela :diabelski_usmiech ...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Może być starszy STREAM bez MP3, ale musi to być model pośredni. Pierwszy najstarszy STREAM ( taki jak na TEJ aukcji) miał klawisz z napisem GEO - takiego nie kupuj.
Szukaj STREAM-a w którym zamiast klawisza GEO jest klawisz z nutką ( taki jak w TEJ aukcji ) ale musisz też sprawdzić jakie jest w nim oprogramowanie, jeśli niższe niż 18.0.0.1 to mogą być problemy ze strzałami w głośnikach. Wersję softu sprawdza się poprzez przyciśnięcie i przytrzymanie klawiszy < i > potem wyskakuje na wyświetlaczu LCD napis Software i Hardware, naciskasz przycisk przy napisie Software i pokazuje się wersja softu.
EDIT: Oczywiście aukcje są przypadkowe ( chodziło mi o zdjęcie ) i wykorzystane bez zgody właściciela :diabelski_usmiech ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ARobert..da radę wgrać nowe oprogramowanie ? Zapewne sprzedawca, który nie używał tego auta tylko ma radio np. z demontażu nie poda wersji firmware a może być stare.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaw BKD strzeliło mi chyba w końcu 2x na 95kkm tam sie nie zawiesza bo nie ma mp3, a w BXE na 35kkm raz strzeliło i raz się zawiesiło, szkoda nerwów na serwis, no chyba, że u ciebie to zdarzenia permanentne.
Niestety Skoda w kwestii AUDIO strzeliła sobie "w nogę" zamawiając tak "skaszanione" radioodtwarzacze u jakiegoś dziwnego producenta do Octy.
PS.
A w Fabii miałem MS202 made by Blaupunkt - kurcze to było radyjkoMINT
Komentarz
-
-
emba, nie jest to jakiś szczególnie dziwny producent tylko Visteon. Co do Blaupunkta to zapewniam Cię, że też nie raz zaliczył wtopy, szczególnie jeśli chodzi i mechanizmy CD w radiach. Ja tam przez rok jeździłem ze Streamem i jakoś nie narzekałem. Żadnych trzasków, zwisów, ani nic. Może akurat do tego radyjka miałem szczęście
Komentarz
-
-
mane, ja bym z tym jechał do ASO i niech wymieniają na inne. Spróbować nie zaszkodzi. Zwróćcie uwagę czy jest to związane np. z tym, że mieliście telefon komórkowy położony obok radia. Trzaski się zdarzają podczas w trynie tunera FM czy CD? Generalnie producenci aut na trochę się zgadzają jeśli chodzi o błędy w oprogramowaniu, ale jest zasada, że nigdy nie może być to coś co może wystraszyć użytkownika (np nagły trzask, strzał czy bardzo mocne pogłośnienie), bo może to doprowadzić do wypadku.
Komentarz
-
-
Witaj g_rego_r,
Mam takie samo radio i kilka razy przestało działać - sytuacja niemal identyczna do Twojej. Wizja była, brak fonii
Po sprawdzeniu w ASO stwierdzili, że radio nie wykazuje żadnych błędów i w zasadzie wszystko jest OK. Ale w końcu wymienili radio na nowe w ramach gwarancji.
Po jakimś czasie sytuacja się powtórzyła ale okazało się, że jest to bardziej złożony problem.
Opisałam to jakiś czas temu. Zobacz na link poniżej:
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz