Radioodtwarzacz Skoda Auto Stream z CD MP3 oraz wejsciem AUX

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • buffalo
    Classic
    • 2009
    • 14

Zamieszczone przez Agamek12
    nie wiem skąd Twoje podejrzenie, że jest inaczej?
    ale nie mam zadnych podejrzeń :0 poprostu mamy odmienne zdania nt lpg i to dobrze ! tak bysmy sie nudzili a tak mała dyskusja pod koniec tygodnia się przydaje hehe :szeroki_usmiech
  • g_rego_r
    Rider
    • 2008
    • 496

mam od lutego br. OII a w niej "
    Radioodtwarzacz Skoda Auto Stream z CD MP3 oraz wejsciem AUX IN"
    podczas tych kilku miesięcy użytkowania zdarzyło mi się w sposób losowy (czyli po różnym czasie jazdy) 3 razy w tym ostatnio podczas powrotu ze zlotu że nagle radio zamilkło.
    Podczas takiej "awarii" wszystkie funkcje radia działają czyli są wyświetlane można wyciągać CD i robić wszystko na co radio pozwala. Ale niestety dźwięku nie ma.
    Dopiero wyłączenie i włączenie silnika przywraca wszystko do właściwego poziomu. Co odkryłem dopiero ostatnio.
    Auto jest na gwarancji i chętnie bym z niej skorzystał ale ten rodzaj awarii pojawia się w sposób nie przewidywalny i nie mam jak pokazać usterki.
    Może ktoś miał podobny przypadek piszcie, czekam na poradę ...

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

nic z tym nie rób chopie
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• g_rego_r
        Rider
        • 2008
        • 496

jak nic kurde żartujesz?

Komentarz

• Johnny_B
          Rider
          • 2008
          • 372

mialem raz podobna sytuacje ale myslalem ze to od mp3-ki sie radio zawiesilo

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez g_rego_r
            jak nic kurde żartujesz?
            TTTM po prostu, ciesz się zę nie strzela to jest dopiero zaskoczenia, jedziesz spokojnie słuchacz czegoś relaksującego a to nagle jak nie jeb... z głośników i potem cisza .
            jedyne co to wgrają nowy soft i to też pewnie nie pomoże, czas się przyzwyczaić w końcu kupiłeś tylko skodę
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• jaca
              Drive
              • 2007
              • 92

Znasz to?
              Skoda-przemyślane rozwiązania...

Komentarz

• marlena
                RS
                • 2007
                • 1719

U mnie takie zdarzenie też miało miejsce, ale do tej pory tylko raz.
                Auto zostało zgaszone i zapalone i radio działa dobrze , a minęło już dobrych parę miesięcy

Inne zdarzenie jest dość ciekawe, ale napiszę w innym temacie (problemy OII).

Od pewnego momentu twierdzę, że do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić i do humorów samochodu też :szeroki_usmiech
                W końcu Octavia to Kobieta i swoje nastroje musi mieć (ps. to tak żartobliwie :roll: )

Komentarz

• g_rego_r
                  Rider
                  • 2008
                  • 496

Zamieszczone przez jaca
                  Znasz to?
                  Skoda-przemyślane rozwiązania...
                  chyba przemyślne

[ Dodano: Sro 22 Paź, 08 07:26 ]
                  Zamieszczone przez marlena-25
                  Od pewnego momentu twierdzę, że do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić i do humorów samochodu też :szeroki_usmiech
                  W końcu Octavia to Kobieta i swoje nastroje musi mieć (ps. to tak żartobliwie :roll: )
                  No coś w tym jest ale cieszę się że nie jestem osamotniony z humorami mojej czeszki

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

w BKD strzeliło mi chyba w końcu 2x na 95kkm tam sie nie zawiesza bo nie ma mp3, a w BXE na 35kkm raz strzeliło i raz się zawiesiło, szkoda nerwów na serwis, no chyba, że u ciebie to zdarzenia permanentne.
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• gosmo
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 201

Mi raz radio w sposób identyczny zgasło. Wszystko działało, utwory zmieniałem, włączałem radio, to znowu płytę ale zero dźwięku. I też dopiero "restart" auta załatwiał sprawę. Podejrzane było to, że radio było wtedy bardzo ciepłe i prawdopodobnie jakieś zabezpieczenie zadziałało. Przypuszczam, że od dekompresji mp3 bardziej się grzeje. Co ciekawe, spytałem w ASO, znają problem, ale zrobić nic nie mogą IMHO olej ciepłym moczem (tylko nie na radio).
                      Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo

Komentarz

• kowal 2002
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 5161

Mam to samo ( Stream MP3 ); w ciagu ostatniego roku chyba ze trzy przypadki zawiechy...
                        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• g_rego_r
                          Rider
                          • 2008
                          • 496

No to mam PEŁNĄ JaSnOśĆ po prostu mam full WYPAS

Komentarz

• ARobert
                            Rider
                            • 2008
                            • 254
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

..czyli z tego wynika że wszystkim radiom coś dolega. Gdzieś czytałem, że nowsze modele są jakoby lepsze od tych starszych bez obsługi mp3. Chcę kupić takie radio używane. Na mp3 mi generalnie aż tak strasznie nie zależy ale teraz sam nie wiem czy jak trafi się starsze ale w dobrym stanie to brać czy szukać tylko nowszego modelu ?

Komentarz

• krecik
                              Drive
                              • 2008
                              • 62
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

mi ta przypadłośc zdarzyła się raz od nowości, ale wyznacznikiem nie mogę być bo niecałe 3 miesiące mam auto ale narazie spokój.

Komentarz

• kowal 2002
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 5161

Zamieszczone przez ARobert
                                ..czyli z tego wynika że wszystkim radiom coś dolega. Gdzieś czytałem, że nowsze modele są jakoby lepsze od tych starszych bez obsługi mp3. Chcę kupić takie radio używane. Na mp3 mi generalnie aż tak strasznie nie zależy ale teraz sam nie wiem czy jak trafi się starsze ale w dobrym stanie to brać czy szukać tylko nowszego modelu ?
                                Może być starszy STREAM bez MP3, ale musi to być model pośredni. Pierwszy najstarszy STREAM ( taki jak na TEJ aukcji) miał klawisz z napisem GEO - takiego nie kupuj.
                                Szukaj STREAM-a w którym zamiast klawisza GEO jest klawisz z nutką ( taki jak w TEJ aukcji ) ale musisz też sprawdzić jakie jest w nim oprogramowanie, jeśli niższe niż 18.0.0.1 to mogą być problemy ze strzałami w głośnikach. Wersję softu sprawdza się poprzez przyciśnięcie i przytrzymanie klawiszy < i > potem wyskakuje na wyświetlaczu LCD napis Software i Hardware, naciskasz przycisk przy napisie Software i pokazuje się wersja softu.

EDIT: Oczywiście aukcje są przypadkowe ( chodziło mi o zdjęcie ) i wykorzystane bez zgody właściciela :diabelski_usmiech ...

Komentarz

• ARobert
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 254
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez kowal 2002
                                  Może być starszy STREAM bez MP3, ale musi to być model pośredni. Pierwszy najstarszy STREAM ( taki jak na TEJ aukcji) miał klawisz z napisem GEO - takiego nie kupuj.
                                  Szukaj STREAM-a w którym zamiast klawisza GEO jest klawisz z nutką ( taki jak w TEJ aukcji ) ale musisz też sprawdzić jakie jest w nim oprogramowanie, jeśli niższe niż 18.0.0.1 to mogą być problemy ze strzałami w głośnikach. Wersję softu sprawdza się poprzez przyciśnięcie i przytrzymanie klawiszy < i > potem wyskakuje na wyświetlaczu LCD napis Software i Hardware, naciskasz przycisk przy napisie Software i pokazuje się wersja softu.

EDIT: Oczywiście aukcje są przypadkowe ( chodziło mi o zdjęcie ) i wykorzystane bez zgody właściciela :diabelski_usmiech ...
                                  ..da radę wgrać nowe oprogramowanie ? Zapewne sprzedawca, który nie używał tego auta tylko ma radio np. z demontażu nie poda wersji firmware a może być stare.

Komentarz

• kowal 2002
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 5161

Zamieszczone przez ARobert
                                    ..da radę wgrać nowe oprogramowanie ? Zapewne sprzedawca, który nie używał tego auta tylko ma radio np. z demontażu nie poda wersji firmware a może być stare.
                                    Teoretycznie ASO może zrobić upgrade softu ( robili nawet komuś z naszego forum ) ale tak poza gwarancją to aż strach zapytać o cenę takiej operacji ( czas to ok. 1,5 - 2 godziny więc podejrzewam że coś ok. 200 - 300 PLN ). Zadzwoń do jakiegoś ASO i spytaj zanim kupisz radio, będziesz wiedział czy warto zaryzykować ...

Komentarz

• emba
                                      Drive
                                      • 2008
                                      • 67

Zamieszczone przez szkoda
                                      w BKD strzeliło mi chyba w końcu 2x na 95kkm tam sie nie zawiesza bo nie ma mp3, a w BXE na 35kkm raz strzeliło i raz się zawiesiło, szkoda nerwów na serwis, no chyba, że u ciebie to zdarzenia permanentne.
                                      Ja do mojego BXE wsadziłem STREAM'a MP3 (ten z nutką). Przejechałem z nim ok 5tys i ostatnio wracając z pracy i słuchając MP3 w momencie gdy skręcałem do garażu nagle w kabinie rozległ się strzał - w pierwszym momencie byłem w szoku bo nie wiedziałem co się dzieje - myślałem że coś mi "pierdyknęło" w drzwi :-) . Dopiero jak ochłonąłem to stwierdziłem że radio świeci ale w głośnikach cisza. Po zatrzymaniu się i wył. i zał. zapłonu radio zaskoczyło. Teraz przeglądając forum znalazłem właśnie ten wątek - a więc TTTM.
                                      Niestety Skoda w kwestii AUDIO strzeliła sobie "w nogę" zamawiając tak "skaszanione" radioodtwarzacze u jakiegoś dziwnego producenta do Octy.
                                      PS.
                                      A w Fabii miałem MS202 made by Blaupunkt - kurcze to było radyjko
                                      MINT

Komentarz

• shado
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 5315
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

emba, nie jest to jakiś szczególnie dziwny producent tylko Visteon. Co do Blaupunkta to zapewniam Cię, że też nie raz zaliczył wtopy, szczególnie jeśli chodzi i mechanizmy CD w radiach. Ja tam przez rok jeździłem ze Streamem i jakoś nie narzekałem. Żadnych trzasków, zwisów, ani nic. Może akurat do tego radyjka miałem szczęście
                                        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• mane
                                          Drive
                                          • 2008
                                          • 72

Mam zwykłego STREAM-a. Jak mi raz strzeliło :zastrzelic , to trzy razy autko dookoła obszedłem zanim "zajarzyłem", że to radio.

Komentarz

• shado
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 5315
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

mane, ja bym z tym jechał do ASO i niech wymieniają na inne. Spróbować nie zaszkodzi. Zwróćcie uwagę czy jest to związane np. z tym, że mieliście telefon komórkowy położony obok radia. Trzaski się zdarzają podczas w trynie tunera FM czy CD? Generalnie producenci aut na trochę się zgadzają jeśli chodzi o błędy w oprogramowaniu, ale jest zasada, że nigdy nie może być to coś co może wystraszyć użytkownika (np nagły trzask, strzał czy bardzo mocne pogłośnienie), bo może to doprowadzić do wypadku.
                                            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• g_rego_r
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 496

no tak ale u mnie po prostu MILKNIE
                                              Załączone pliki

Komentarz

• norbi99
                                                Ambiente
                                                • 2008
                                                • 218

ja tam nie narzekam na radyjko (odpukać) nic sie znim nie dziej, moze przez to ze jest nowe ;p

Komentarz

• Graźka
                                                  Ambiente
                                                  • 2008
                                                  • 181

Witaj g_rego_r,
                                                  Mam takie samo radio i kilka razy przestało działać - sytuacja niemal identyczna do Twojej. Wizja była, brak fonii
                                                  Po sprawdzeniu w ASO stwierdzili, że radio nie wykazuje żadnych błędów i w zasadzie wszystko jest OK. Ale w końcu wymienili radio na nowe w ramach gwarancji.
                                                  Po jakimś czasie sytuacja się powtórzyła ale okazało się, że jest to bardziej złożony problem.
                                                  Opisałam to jakiś czas temu. Zobacz na link poniżej:

Pozdrawiam
                                                  Graźka

www.epfoto.pl
                                                  www.epstyl.pl

Komentarz

Pracuję...