[O1] Za co odpowiada druga sonda za katalizatorem?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wendetter
    Drive
    • 2009
    • 57

Jeżeli auto średnio Ci się podobało, co sam przyznałeś - to nie widzę problemu, odpuść je i szukaj innego.
  • speede
    Ambiente
    • 2007
    • 248

Witam, od jakiegos czasu pali mi sie kontrolka chcek engine, wczesniej gasla - zapalala sie a teraz to mam na stale- auto ma LPG. Podlaczylem pod VAG CAN wykrylo ze to druga sonda- spirala- jesli wykasuje blad to po paru km zapala sie. Pozatym spalanie jest ok. Za co odpowiada ta sonda orazna co ma wplyw? Czy ta sona ma wplyw na odpalanie silnika jesli jest np zimny. Bo z tym mam problem.- Musze troche pokrecici lub przytrzymac noge na gazie zeby zapalil za pierwszym.Pozatym jesli przygazuje to to obroty lekko spadaja jest szarpniecie i trzymaja sie ronwo ok 800.- to wystepuje tylko po dodaniu gazu. Dzieki

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

cyt. "Druga sonda służy do sprawdzania poprawności działania katalizatora. Na podstawie jej wskazań dobiera się mieszankę np. w przypadku jazdy "bez gazu", tak aby nie wystudzić katalizatora."

poczytaj:

Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

Pracuję...