Niewidzialna wycieraczka.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rolek110
    Classic
    • 2008
    • 21

Widze, ze te dwa barany dostaly kwiatki w koncu. Dobrze ze ktos mnie ubiegl, bo ja bym ktoregos uszczesliwil na amen :twisted:

[ Dodano: Pon 28 Wrz, 09 20:56 ]
    A i tak bedzie qrwa na mnie, bo to ja im napisalem, ze ich usadze - zaloze sie ze bedzie PW i lamentowanie :lol:
  • moss
    Ambiente
    • 2007
    • 153

Ktoś używał takiej wycieraczki w technologii nano?
    Daje to jakieś efekty, korzyści, czy to tylko tzw. "pic na wodę"?

Proszę o opinię

Komentarz

• satoot
      Rider
      • 2008
      • 525

Re: Niewidzialna wycieraczka.

Zamieszczone przez moss
      Ktoś używał takiej wycieraczki w technologii nano?
      Daje to jakieś efekty, korzyści, czy to tylko tzw. "pic na wodę"?

Kupiłem czytając o tej chemii tutaj, na OCP.
      Efekt zerowy.

Wręcz ośmieszę się opisując co zrobiłem:

Kiedyś były głupawe reklamy szampoinów przeciwłupieżowych: pół głowy zwykłym, pół głowy antyłupieżem.
      Ja tak naniosłem "Niewidzialną wycieraczkę".
      Pół przedniej szyby (kierowca/pasażer) dwukrotne naniesienie z polerowaniem, oraz pół tylnej bez wcierania, tylko aplikacja mgiełki.

Ani sperlania się wody, ani łatwiejszego spływania, ani nie była lepiej odmuchiwana wiatrem przy prędkościach powyżej 65km/h.

Efekt: ZERO.
      Wyrzucone w błoto 12 złotych (kupione w MAKRO).

Komentarz

• cysterniarz
        RS
        • 2008
        • 1887
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

moss, ja kupiłem i przetestowałem wycieraczkę - Autoland (12zł). Zadowolony jestem bardzo. Szybę wcześniej porządnie odtłuściłem i po naniesieniu wycieraczki efekt jest. Nie działa to oczywiście przy prędkościach miejskich (i smarowanie tylnej szyby też nie ma najmniejszego sensu bo nie ma tam sił wiatru które zepchną krople) ale na trasie od 90km/h w górę rewelacja - krople uciekają z szyby. Przy 140 praktycznie nie właczam wycieraczek, chyba że mrzy wtedy lipa bo kropelki są za małe, ale jak porządnie leje to wycieraczka działa extra. Wycieraczki też ładniej mi teraz chodzą po szybie - nie ma mazania tylko jakby popychały krople aby te spadały już z szyby :diabelski_usmiech . Ja jestem zadowolony - butla chyba 250ml za 12zł starczy chyba na 3 lata :wink:

Komentarz

• wojtisek1
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 429

Całkowicie sie nie zgodzę z satoot :!: :!: Stosuję w dwóch samochodach, w Octavce i Vectrze C - efekt rewelacyjny!! Miałem okazję jechać po mokrej autostradzie 140 km/h i nie musiałem używać wycieraczek !!

[ Dodano: Pon 27 Paź, 08 07:32 ]
          cysterniarz, masz 100 % racji !!!!
          NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
          Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
          Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
          171 KM ; 402 Nm obr/min
          Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...

Komentarz

• rezon
            RS
            • 2006
            • 1894
            • Volvo
            • AKL 1.6 MPI 101 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez wojtisek1
            cysterniarz, masz 100 % racji !!!!
            tyz prowda, stosuję od ~8 lat (nieregularnie, różnych firm) i jestem zadowolony z efektów.
            Zamieszczone przez satoot
            powyżej 65km/h
            tyle wystarcza, żeby było widać czy działa.

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

Ja najpierw używałem specyfiku z Lidla, z całkiem dobrym efektem, a ostatnio przy wymianie przedniej szyby ( kamień :evil: ) w Autoglassjaan zrobili mi przy okazji hydrofobizację ( tak sie u nich nazywa nałożenie tej "niewidzialnej nano wycieraczki" ) na wszystkich szybach. Koszt 50 pln. Efekt całkiem OK choć tak jak i po innych tego typu środkach przy ruchu wycieraczek, za piórem pozostaje na ułamek sekundy delikatna smuga/film wodny ( efekt podobny do tego jaki powstaje na szybie po umyciu samochodu w myjni z woskiem ). Na szczęście z czasem efekt ten zanika a działanie "nano wycieraczki" pozostaje.

BTW. Żeby nie było, że smużenie jest winą zużytych piór, to wraz z wymianą szyby założone zostały nowe oryginalne pióra wycieraczek.
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• bubuDE
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 763
                • Octavia III (5E3)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Rzadko uzywam ale mam i spelnia co obiecywal. Wazne- naniesc na czyste szyby i spolerowac. Byc moze nie wszystkie preparaty sa dobrej jakosci jak u satoot . W motocyklach do szyb kaskow tez nadaja sie.
                PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

Pracuję...