pytanie- czy bez problemu wsadze do OI fotele z Leona z 2003 r? trafiły mi sie fajne pół skórzane, jest to plug & play czy trzeba coś rzeźbić:? jak jest z podłaczeniem poduszek - bezproblemowo ? z góry dzieki za info
[O2] felgi aluminiowe do seryjnych opon
Zwiń
X
-
[O2] felgi aluminiowe do seryjnych opon
Trochę poczytałem na forum ale nie znalazłem ...
chodzi o to, czy do OII mogę założyć felgi 6,5x15 ET35 z fabrycznymi oponami 195/65/15 i na 100% nie będzie nic obcierało nawet przy pełnym obciążeniu???
Felgi stalowe mają chyba ET48 albo 50 i szerokość 6 cali. Według kalkulatora wychodzi że z każdej strony wysunięcie felgi zwiększy się o niecałe 2 cm. Będzie problem czy nie ? Poproszę przede wszystkim osoby, które jeżdżą na takich felgach o opinię.
Aha ... czy ktoś z szanownych klubowiczów pomyka na felgach Racing ??? Warto czy nie bardzo ?OIIT BSE LPG, Rapid SB CJZC LPG
-
-
chrisol, ja mam felgi wystające od oryginału o 16mm na zew i jest spokojnie luźno tylko to w O1. W O2 stalówki dają takie:
6,0J x 15", ET 47 -> w stosunku do tech felg będzie wystawać o 18mm
6,5J x 16", ET 50 -> ---||--- 15mm
6,0J x 16", ET 50 -> ---||--- 21mm
zakłądając felgi 6,5x15 ET35 różnica będzie jak napisałem powyżej.
IMO problemów nie powinno być. Zrób test linijką - odsuń od koła o ok 2cm i zobacz jak się linijka chowa pod nadkole czy już wadzi ale raczej nie powinna.
Komentarz
-
Komentarz