[O2] felgi aluminiowe do seryjnych opon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ameltools
    Classic
    • 2010
    • 2

pytanie- czy bez problemu wsadze do OI fotele z Leona z 2003 r? trafiły mi sie fajne pół skórzane, jest to plug & play czy trzeba coś rzeźbić:? jak jest z podłaczeniem poduszek - bezproblemowo ? z góry dzieki za info
    Łukasz Książek AMELTOOLS
    Profesjonalna chemia motoryzacyjna BARDAHLa

[email protected]
  • chrisol
    Drive
    • 2008
    • 86
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Trochę poczytałem na forum ale nie znalazłem ...
    chodzi o to, czy do OII mogę założyć felgi 6,5x15 ET35 z fabrycznymi oponami 195/65/15 i na 100% nie będzie nic obcierało nawet przy pełnym obciążeniu???
    Felgi stalowe mają chyba ET48 albo 50 i szerokość 6 cali. Według kalkulatora wychodzi że z każdej strony wysunięcie felgi zwiększy się o niecałe 2 cm. Będzie problem czy nie ? Poproszę przede wszystkim osoby, które jeżdżą na takich felgach o opinię.

Aha ... czy ktoś z szanownych klubowiczów pomyka na felgach Racing ??? Warto czy nie bardzo ?
    OIIT BSE LPG, Rapid SB CJZC LPG

Komentarz

• cysterniarz
      RS
      • 2008
      • 1887
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

chrisol, ja mam felgi wystające od oryginału o 16mm na zew i jest spokojnie luźno tylko to w O1. W O2 stalówki dają takie:
      6,0J x 15", ET 47 -> w stosunku do tech felg będzie wystawać o 18mm
      6,5J x 16", ET 50 -> ---||--- 15mm
      6,0J x 16", ET 50 -> ---||--- 21mm
      zakłądając felgi 6,5x15 ET35 różnica będzie jak napisałem powyżej.
      IMO problemów nie powinno być. Zrób test linijką - odsuń od koła o ok 2cm i zobacz jak się linijka chowa pod nadkole czy już wadzi ale raczej nie powinna.

Komentarz

• chrisol
        Drive
        • 2008
        • 86
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Przeprowadziłem test z linijką (dzięki za pomysł ) i nie wygląda to zachęcająco. Wygląda na oko, że bezpiecznie można sobie pozwolić na przesunięcie o 10 - 12 mm
        OIIT BSE LPG, Rapid SB CJZC LPG

Komentarz

Pracuję...