[O2] Wymiana kilku elementów w ASO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rocco81
    Classic
    • 2010
    • 3

szkoda według info od zaprzyjażnionych dealrów ma się pokazać w sprzedaży w Polsce z poczatkiem 2010.
  • micnur
    Ambiente
    • 2008
    • 109

Witam wszystkich!

W sobotę zakupiliśmy Skodę Octavię 2 Combi z silnikiem 2.0TDI 16V BKD.

Do granicy 76881 mil (123728 km) była serwisowana w ASO, a następny serwis miał się odbywać przy 96881 milach (155914 km). Wtedy też została odsprzedana dilerowi, który wpisał do książki, że został wymieniony pasek rozrządu i olej.

Aby być pewnym, że wszystko jest w porządku zadzwoniłem do kilku ASO w pobliżu naszego miejsca zamieszkania z zapytaniem ile kosztowałaby ewentualna wymiana kilku elementów. Oto co mi podali:
    sprawdzenie paska rozrządu - 25Ł
    pasek rozrządu - 398Ł
    wymiana oleju oraz filtra oleju - 60Ł
    nowy akumulator - 90Ł

Zastanawiam się jak się ceny kształtują w Polsce, w ASO. W lutym jedziemy do Polski, więc może można by tam przeprowadzić te prace. Dodatkowo szukając postów na nurtujące mnie tematy, zauważyłem, że ASO rekomendują także wymianę pompy wody przy wymianie paska rozrządu, w związku z tym - ile by kosztowała wymiana w ASO?

Odnośnie ASO:
    W Polsce będziemy przebywać w rejonie Katowic, a dokładnie to w Dąbrowie Górniczej. Czy ktoś zna DOBRY punkt w pobliżu?

Dodatkowo znajomy prosił abym zapytał o cenę lampy tylnej, lewej, bo jest nadtłuczona, o renowację powłoki lakierniczej i szyby przedniej, podobno trzy ubytki na szybie.

Z góry dziękuję
    Michał

Komentarz

• Perfee
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2005
      • 179

Ja to czegoś nie rozumiem :twisted:
      Chcesz przejechać kilka tysięcy kilometrów, do tego prom, po to żeby zaoszczędzić na serwisie w Polsce? :diabelski_usmiech
      Perfee
      149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

• oculus
        Ambiente
        • 2008
        • 228

Przecież micnur nie jedzie specjalnie do Polski do ASO, tylko przy okazji odwiedzin rodzinnych stron próbuje zaoszczędzić parę groszy i to jest zrozumiałe.
        Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

• micnur
          Ambiente
          • 2008
          • 109

Dokładnie oculus. Brak odpowiedzi w temacie wskazuje chyba, że niewłaściwie zadałem pytanie. Post był napisany pod wpływem impulsu więc proszę o wybaczenie. Poszukałem bardziej rzeczowo i odnośnie ASO znalazłem, że nie warto jechać do Śliwki, warto natomiast do Emidy.
          Wysyłałem nawet zapytania mailem i nawet nie dostałem odpowiedzi z centr Śliwki, natomiast z Emidy Ruda Śląska przysłali odpowiedź na następny dzień.

Może się to komuś przydać, więc podam to co mnie interesowało z ich oferty:
          PRZEGLĄD 30 TYS 600.-
          WYMIANA UKŁ. ROZRZĄDU Z POMPĄ WODY 1230.-

Michał

Komentarz

Pracuję...