[url]http://www.szkola-auto.pl/[/url]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rydzu
    Classic
    • 2010
    • 12

[url]http://www.szkola-auto.pl/[/url]

O jezu... Już ją widzę z obciętym dachem, ze skórzaną kremową tapicerką i ukochanym przeze mnie chromowanym drutem w białej kierownicy :wink:
  • twin
    Rider
    • 2008
    • 288

http://www.szkola-auto.pl/

Czy korzystał ktoś ? Jaki poziom ? Czy tor w Poznaniu jest tak samo dobrze wyposażony jak ten używany przez ADAC pod Berlinem ?
    Dostałem od dealera przy kupnie auta taki kurs na płytach DVD plus kupon zniżkowy na zakup jednego z kursów na torze i chcę się wybrać w jakimś dogodnym terminie.
    Sam kurs na DVD choć dośc dobry to moim zdaniem mógłby być lepszy.
    Gneralnie jest zrobiony jedynie z punktu widzenia producenta więc się mówi o dobrych stronach tych wszystkich układów bezpieczeństwa w które fabryka wyposaża auto a nie mówi się o ograniczeniach.

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

POdłaczam siedo pytania. Też chiałbym sie dowiedziec po pierwsze ile trwa taki kurs, a po drugie jaki jest jego koszt. Wchodziłem na podaną stronę ale nie ma tam ani nr tel. ani powyższych informacji.
      Czarny Elegance

Komentarz

• norbi99
        Ambiente
        • 2008
        • 218

Safe Driving
        Szkolenia Safe Driving prowadzimy na terenie całego kraju w miejscach spełniających odpowiednie warunki bezpieczeństwa. Ośrodkiem macierzystym jest lotnisko w Kąkolewie, na którym przeprowadzamy szkolenia dla klientów indywidualnych (koszt 725 zł brutto, najbliższe szkolenie I stopnia odbędzie się 23.11.2008).

[ Dodano: Pią 31 Paź, 08 09:19 ]

Komentarz

• twin
          Rider
          • 2008
          • 288

Szkolenie jest 1 dniowe - trwa 7 godzin.

Komentarz

• Dzida
            RS
            • 2006
            • 2253

Zamieszczone przez twin
            Czy korzystał ktoś ? Jaki poziom ? Czy tor w Poznaniu jest tak samo dobrze wyposażony jak ten używany przez ADAC pod Berlinem ?
            nie, to zupełnie 2 różne bajki.

Byłem na takim szkoleniu bodajże w maju.

1. wspaniała atmsfera + Panowie prowadzący
            2. do dyspozycji 2 OII Ambiente Kombi + 2 nowe Fabie (później jest zamiana).
            3. całe szkolenie to około 8 godzin. (micha, kawa, ciastka, wszystko w cenie).
            4. cała grupa jest podzielona na 2 podgrupy, jedna dostaje Fabie, druga OII i jedziemy.
            5. tak naprawdę całe szkolenie to położenie dużego nacisku na hamowanie z ABS-em, i to jest tak naprawdę motywem przewodnim tego szkolenia. ćwiczysz 4 manewry: hamowanie na prostej, jazda po łuku (hamowanie), omijanie przeszkody+ hamowanie, i coś jeszcze nie pamiętam.

Powiem tak: ciekawe doświadczenie (szczególnie że na końcu miałem możliwość przejechanie się Fabią z trolejami), natomiast nie jestem przekkonany czy czegoś się nauczyłem. Czy warto za cirka 800 PLN? Moim zdaniem to trochę za drogo, jak na mile spędzony dzień, i możliwość pojeżdżenia OII.

Komentarz

• Salvatore
              Rider
              • 2008
              • 282

Dzida,
              czy był jakiś trening wychodzenia z poślizgu? Też rozważam wybranie się na to szkolenie, ale myślałem, że jego zakres jest ciekawszy, no i jak na zakres który wymieniłeś to jest koszmarnie drogie.

Komentarz

• twin
                Rider
                • 2008
                • 288

Widze ze zakres czesciowo taki jak na szkoleniu z plyt DVD.
                Byly tez przerabiane tematy : pozycja za kierownica , lub wplyw zuzycia opon na prowadzenie ? Czy poslizgi byly robione na szarpaku ?

Na tych materialach szkoleniowych pieknie widac dlaczego opony nowe nalezy zakladac zawsze na tylnia os.

PS

Co do ceny wydaje sie faktycznie drogo ale wszystko zalezy od zakresu i jakosci szkolenia.
                Ja mam 15 % znizki wiec wyjdzie mnie ok 600 PLN. Podobne kursy organizowane przez prywatne firmy kosztuja minimum 400 PLN i sa robione na wlasnych autach.

Komentarz

• Dzida
                  RS
                  • 2006
                  • 2253

Zamieszczone przez Salvatore
                  czy był jakiś trening wychodzenia z poślizgu?
                  Zamieszczone przez twin
                  Byly tez przerabiane tematy : pozycja za kierownica , lub wplyw zuzycia opon na prowadzenie ? Czy poslizgi byly robione na szarpaku ?
                  Niestety nic z tych rzeczy.

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Czyli krótko mówiąc kicha po coałości jak za taaaaką kasę Myslałem że szkolenie trwa co najmniej 1 lub 2 dni i że jest tam wiecej elementów do przetrenowania. A z tego co pisze Dzida wynika, że to polega na wyciagnięciu kasy od ludzi i odbębnieniu paru manewrów.
                    Szkoda czasu i kasy.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• Dzida
                      RS
                      • 2006
                      • 2253

Zamieszczone przez Big
                      Szkoda czasu i kasy.
                      No to to niech już każdy indywidulanie oceni.
                      Co ciekawe był z nami w grupie klient z Częstochowy, w wieku około 30 lat, który miał na koncie 32 wypadki (oczywiście wszystkie nie ze swojej winy). :wink:

Komentarz

• howard7
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 1120

jak ktos chce bardzo to chetnie odstapie swoj kupon znizkowy
                        a co do szarpaka to poznan ani z tego co wiem zaden plac w polsce nie posiada takiego ustrojstwa
                        ciekawe jak to wyglada cenowo w osrodku ADAC bo tam mozna sie czegos chociaz nauczyc
                        SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
                        Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• norbi99
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 218

lepiej pooglądać szkołę auto na tvn turbo wiecej chyba sie nauczy poprzez ten program niz na szkoleniu

Komentarz

• twin
                            Rider
                            • 2008
                            • 288

Praktyki w TVN Turbo to sie nie nauczysz ...

Komentarz

• JOY
                              Rider
                              • 2008
                              • 641

a NAJLEPIEJ w TVN ale JAZDĘ POLSKĄ - polecam zwłaszcza dla osób mniej obytych z samochodem, a co do szkoleń to chyba faktycznie troszkę dużo za to chcą. Pamiętam, że SUBARU wśród swoich klubowiczów kasowało bodajże 500 zł

Komentarz

• twin
                                Rider
                                • 2008
                                • 288

No ale za marke trzeba zaplacic ...

Komentarz

• norbi99
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 218

ale na tym siedmio godzinnym szkoleniu to głownie chyba uczą jak bezpiecznie usiąść za kierownicą , co innego jakby mieli szarpak..

Komentarz

Pracuję...