O jezu... Już ją widzę z obciętym dachem, ze skórzaną kremową tapicerką i ukochanym przeze mnie chromowanym drutem w białej kierownicy :wink:
[url]http://www.szkola-auto.pl/[/url]
Zwiń
X
-
http://www.szkola-auto.pl/
Czy korzystał ktoś ? Jaki poziom ? Czy tor w Poznaniu jest tak samo dobrze wyposażony jak ten używany przez ADAC pod Berlinem ?
Dostałem od dealera przy kupnie auta taki kurs na płytach DVD plus kupon zniżkowy na zakup jednego z kursów na torze i chcę się wybrać w jakimś dogodnym terminie.
Sam kurs na DVD choć dośc dobry to moim zdaniem mógłby być lepszy.
Gneralnie jest zrobiony jedynie z punktu widzenia producenta więc się mówi o dobrych stronach tych wszystkich układów bezpieczeństwa w które fabryka wyposaża auto a nie mówi się o ograniczeniach.
-
-
Safe Driving
Szkolenia Safe Driving prowadzimy na terenie całego kraju w miejscach spełniających odpowiednie warunki bezpieczeństwa. Ośrodkiem macierzystym jest lotnisko w Kąkolewie, na którym przeprowadzamy szkolenia dla klientów indywidualnych (koszt 725 zł brutto, najbliższe szkolenie I stopnia odbędzie się 23.11.2008).
[ Dodano: Pią 31 Paź, 08 09:19 ]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez twinCzy korzystał ktoś ? Jaki poziom ? Czy tor w Poznaniu jest tak samo dobrze wyposażony jak ten używany przez ADAC pod Berlinem ?
Byłem na takim szkoleniu bodajże w maju.
1. wspaniała atmsfera + Panowie prowadzący
2. do dyspozycji 2 OII Ambiente Kombi + 2 nowe Fabie (później jest zamiana).
3. całe szkolenie to około 8 godzin. (micha, kawa, ciastka, wszystko w cenie).
4. cała grupa jest podzielona na 2 podgrupy, jedna dostaje Fabie, druga OII i jedziemy.
5. tak naprawdę całe szkolenie to położenie dużego nacisku na hamowanie z ABS-em, i to jest tak naprawdę motywem przewodnim tego szkolenia. ćwiczysz 4 manewry: hamowanie na prostej, jazda po łuku (hamowanie), omijanie przeszkody+ hamowanie, i coś jeszcze nie pamiętam.
Powiem tak: ciekawe doświadczenie (szczególnie że na końcu miałem możliwość przejechanie się Fabią z trolejami), natomiast nie jestem przekkonany czy czegoś się nauczyłem. Czy warto za cirka 800 PLN? Moim zdaniem to trochę za drogo, jak na mile spędzony dzień, i możliwość pojeżdżenia OII.
Komentarz
-
-
Widze ze zakres czesciowo taki jak na szkoleniu z plyt DVD.
Byly tez przerabiane tematy : pozycja za kierownica , lub wplyw zuzycia opon na prowadzenie ? Czy poslizgi byly robione na szarpaku ?
Na tych materialach szkoleniowych pieknie widac dlaczego opony nowe nalezy zakladac zawsze na tylnia os.
PS
Co do ceny wydaje sie faktycznie drogo ale wszystko zalezy od zakresu i jakosci szkolenia.
Ja mam 15 % znizki wiec wyjdzie mnie ok 600 PLN. Podobne kursy organizowane przez prywatne firmy kosztuja minimum 400 PLN i sa robione na wlasnych autach.
Komentarz
-
-
Czyli krótko mówiąc kicha po coałości jak za taaaaką kasęMyslałem że szkolenie trwa co najmniej 1 lub 2 dni i że jest tam wiecej elementów do przetrenowania. A z tego co pisze Dzida wynika, że to polega na wyciagnięciu kasy od ludzi i odbębnieniu paru manewrów.
Szkoda czasu i kasy.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
jak ktos chce bardzo to chetnie odstapie swoj kupon znizkowy
a co do szarpaka to poznan ani z tego co wiem zaden plac w polsce nie posiada takiego ustrojstwa
ciekawe jak to wyglada cenowo w osrodku ADAC bo tam mozna sie czegos chociaz nauczycSZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
Komentarz