Zamieszczone przez szkoda
[Inne] spalanie na dotarciu
Zwiń
X
-
[Inne] spalanie na dotarciu
witajcie.
jak wyglada spalanie auta na dotarciu? ono nie jest czasami dosyc sporo wyzsze? przysspieszam w miare normalnie, od czasu do czasu podciagne go do 3tys obr a tak to smigam w zakresie 2200 obr. a widze ze wskaznik paliwa zmyka w dół...
az strach pomyslec co bedzie jak przelece 1500km ;ppppp
w tym momencie mam przejechane cos ponad 200km...
dzieki za odpVW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08"DD
-
-
U mnie już prawie 3000 km i spalanie takie same a co dziwne zanim silnik złapie temperaturę 90 stopni to ma spalanie chwilowe 0,5 l/h a jak już chwilkę jest na 90 stopni rośnie do 0,7 l/h. Co do spalania na trasie raz na tydzień robię warszawa - zamość i spalanie mam pomiędzy 5,3 - 5,5 (różnie warunki atmosferyczne). Pierwszy raz jeszcze przed 1500 km czyli książkowa wartość dotarcia jechałem PSJ i spalił mi na trasie 4,8 ale PSJ to nie dla mnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Obelix5Co do spalania na trasie raz na tydzień robię warszawa - zamość i spalanie mam pomiędzy 5,3 - 5,5 (różnie warunki atmosferyczne). Pierwszy raz jeszcze przed 1500 km czyli książkowa wartość dotarcia jechałem PSJ i spalił mi na trasie 4,8 ale PSJ to nie dla mnie
Oczywiscie jadąc autostradą ponad 150km/h średnia pójdzie ostro w górę.Skoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
Komentarz