Zamieszczone przez szkoda
Odgłos silnika 1.8 TSI
Zwiń
X
-
Odgłos silnika 1.8 TSI
Może się to wyda komuś dziwne, ale trochę denerwuje mnie dźwięk tego silnika.
Albo raczej jego brak, owszem na wysokich obr działa jak silnik, ale na niskich to jak odkurzacz bzyczy. Od razu napiszę że nie lubię buczących pseudotuningowanych tłumorów, ale chciałbym słyszeć że mam turbo a nie odkurzacz. Przy okazji nawet w klekocie słyszę jak działa turbinka, a tu nic, normalnie rozpacz.
Jest na to jakaś rada ?
-
-
W sumie to ja nie wiem o co biega bo silnika praktycznie nie slychac ale tylko wtedy jak sie gazem delikatnie operuje. Jak mu dac po garach i to nie oznacza wcale buta w podlodze to silnik slychac bez prpblemu i jest to dosyc mily dzwiek.
Wydaje mi sie nawet ze jak sie dynamicznie przyspieszy z 4aki albo 5ki to wydech wpada w swoistego rodzaju wibracje. W kazdym razie od tylu dobiega taki jakis dodatkowy dzwiek. Tez tak macie ?
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gianniMam odczucia podobne jak Twin za mało kolego dajesz po garach swojej niuni. Ciągnij silniczek do odcinki i jak sie wsłuchasz to usłyszysz ten przyjemny świst turbinki piękna melodia dla ucha :twisted:
Najlepszy efekt daje przejazd kolo paneli wygluszajacych na ulicach szybkiego ruchu. Wtedy, kiedy dzwiek sie odbija slychac bardzo wyraznie kiedy ona sie wlacza. Inaczej trzeba sie bardzo wsluchac bez gwarancji jej uslyszenia
Komentarz
-
-
przez 2-4 tygodnie gaś od razu po pałowaniu, turbinka załapie sadzy w kanałach smarowania, i zacznie głośniej świszczeć :twisted: , tylko nie przesadź bo zabijesz ją,
ps, a z tą dziurką w wydechy to jak małą zrobisz na odcinku turbina katalizator, to moim zdaniem osiągniesz to o co Ci chodzi, głośniejszy będzie tylko troszkę a świstać będzie słyszalnie głośniej
tylko po co ma być głośniejszy?
Komentarz
-
-
Teraz kaczki i indyki sa w modzie: http://pl.youtube.com/watch?v=W_Qul7MiImk
:hi: :thank:VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
Komentarz