mobilki sprawdzam nową antenę/radio po naprawie jak mnie słychać :lol:
Opony zimowe na 205/60/R15
Zwiń
X
-
Opony zimowe na 205/60/R15
Witam. mam takie laczki fajne aluminiowe 205/60/R15 i zastanawiam sie czy oponki ziomowe o takim rozmiarze mają wogole prawo bytu...Podkreslic tutaj nalezy, iz duzo w zimie jezdze w zaśnieżone rejony..Co poradzicie panowie ?? znalazlem dosyc ciekawą nowo oponke z naszej Debicy-frigo nowe. Nawet ciekawie sie zapowiada jako oponka na bardziej wymagające trasy.. Pozdrawiamjest luz...
-
-
Peetebe, Rozumiem,że rozmiar,który podałeś to rozmiar opon,jakie były założone na te felgi,a felgi mają rozmiar prawdopodobnie 6,5Jx15H2-jeśli ori Skoda ET 38.
Lepszym rozwiązaniem ze względów "jezdnych' i budżetowych będzie założenie opon 195/65/15.
W zimie jednak lepiej jeździć na nieco węższej oponce,także wymiar finansowy nie jest do pogardzenia.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
?
Witam.
Mam pytanie do bardziej doświadczonych lub przedstawicieli.
W styczniu odbieram swoją wymarzoną OI - ASO Tychy, z racji że to środek zimy ,czy dostanę opony zimowe czy tzw wielosezonowe, które tak naprawdę nie są ani na zimę ani na lato, czy też trzeba jakoś negocjować?" Wyobraźnia, ważniejsza jest od wiedzy "
www.suchara.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chimek11do skody zalecana opona to 195 65 r15 lub 205 60 R16
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chimek11nie wiem czy opona 205 60 r 15 jest najlepszym rozwiazaniem na zime. przeciez ma 2 cm mniejszą srednice niz 195 65 r15
205/60 r15 to zamiennik 195/65 r15. Różnica to 7,5mm na średnicy koła. Na 205kach jak będzie stało niżej 3mm to nawet się tego nie zauważy.
Zamieszczone przez fernandoo ile niżej stoi auto na nowiutkich oponach - ok. 8 mm bieżnika, niż auto na zużytym ogumieniu - różnica w średnicy wychodzi ok. 1,6 cm
Komentarz
-
Komentarz