A jednak były dwa kolorki srebrne w O2. Oglądałem dziś u siebie w pracy. Różnią się od siebie nieznacznie. Ten brillant jest troszkę niebieskawy. Ale niema za dużej różnicy jak co :wink: Sorrki za wprowadzenie w błąd
[O2] Jakich wycieraczek używacie - aero
Zwiń
X
-
[O2] Jakich wycieraczek używacie - aero
Witam.
Pytanie jak w topicu.
Niby XXI wiek i super technologie a problem z kawałkiem gumy :roll:
Oryginalne po pól roku i 20 kkm poszły na śmietnik bo mazały okrutnie.
Kupiłem Valeo - po kilku tygodniach na śmietnik bo mazały.
Kupiłem Championa - minęło kilka tygodni jest ok.
Macie jakieś inne sprawdzone wycieraczki?Pozdr.
Macko
-
-
Valeo Silencio X=treme , ale na lato wyłącznie. Zimą zbierają pod siebie za dużo śniegu i wkońcu przestają oczyszczać szybę.
Na zimę również Valeo Silencio , ale w wersji standardowej.NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min
Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Komentarz
-
-
Co do Valeo - w kilku autach w firmie słabo się spisywały własnie te Silencio X=treme
i Octavie i Passaty /samochody mają różniaste płyny/ Wcześniej miałem raczej dobre doświadczenia z tą firmą.
Bosche natomiast wspominam kiepsko - piszczały i skakały.
No nic - póki co Championy dają rade.
Jak pół roku wytrzymają będzie ok.
[ Dodano: Sro 05 Lis, 08 15:35 ]
Zamieszczone przez Geralttakie:
ocedniam 8/10 pkt (czasami potrafia zostawic cieniutka strozke (1~2mm) po srodku wycieraczki tak jakby tam byl niedostateczny docisk - a czasmi przez tydzien nie ma tego objawu - nie mam pojecia od czago to zalezyPozdr.
Macko
Komentarz
-
-
Ja probowalem te valeo silencio -> malo wytrzymale, szybka je szlag trafia. Pozniej probowalem jakies gumy by norauto (wymienilem tylko same gumy w tych wycieraczkach da sie ) teraz mam oryginaly skodowskie bo... bo jak pamietam to pierwsze mi starczyly na b. dlugo to teraz tez kupilem oryginalyAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6fabryczne (OEM Valeo) wyrzuciłem po miesiącu, od tego czasu Championy robią swoją robotę (już ponad pół roku) :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sro 05 Lis, 08 22:02 ]
Zamieszczone przez MackoOryginalne po pól roku i 20 kkm poszły na śmietnik bo mazały okrutnie.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaprzy wycieraczkach istotny jest jeszcze przebieg auta a nie tylko czas
Wprawdzie produktem 'niewidziana wycieraczka' jestem rozczarowany, ale może są inne preparaty?
Nakłada się coś, jakiś np. grafit lub podobne specyfiki na szyby przednie?
Komentarz
-
-
U mnie się w zasadzie kwalifikują też do wymiany (zaczynają robić smugi - ale to jeszcze zależy od płynu jakiego używam) czas użytkowania to 32 tyś i 15 m-cy. Z uwagą śledzę ten wątek i jak widać ile producentów wycieraczek tyle zadowolonych użytkowników. :szeroki_usmiechOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodafabryczne są też Bosh'e i te dają radę, w dodatku nie są wcale specjalnie drogie.
Takie same założyłem żonie do Polo i to samo. Mało tego długość 470 (480) ma mocowanie trochę w innym miejscu niż fabrycze i nie pasują do tego samochodu chociaż powinny.
Fabryczne są bardzo dobre jak za te pieniadze. Na Allegro poniżej 100 złotych za komplet.Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Bardzo chwalicie te motgumy ale jakie konkretnie - te tradycyjne, te płaskie czy z domieszką grafitu? Może jakieś linki z allegro aby było wiadomo o czym mowa?
Zastanawia mnie również to, że żadna ta MOTOGUMa nie ma wygiętych tych wycieraczek, chodzi o to wygięcie całej wycieraczki w taki pałąk, banan. Zastosowanie "normalnej" wycieraczki naprawdę jest bez znaczenia, jeśli tak to po co oryginalnie jest ten banan?
Komentarz
-
Komentarz