Gałka do OII Classic/Mint 1.6 z wyższej wersji.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dnu
    Classic
    • 2010
    • 15

ASUS - K50AB-SX023A

Witam Cie ;p u góry podaje Ci model laptopa który kupił mój brat 2 miesiące temu i jest całkowicie zadowolony . Nie dość ze ładnie sie spisuje nawet przy grze Obilivion na full detalach to i nawet odpalił na niej GTA 4 ;d ale chodziło jak skoda na oparach ;d czyli cięło , szarpało :lol:

Posiada on 2 karty graficzne
    1. ATI Radeon HD 4570 z 512 mb ramu .
    2. Zintegrowana Mobility ATI Radeon HD 3200 . Jedna jest mocniejsza do prac po prostu lżejszych jak korzystanie z internetu a druga jest do gier itp.

Polecam ; ) Zakupił go w sklepie PROLINE za kwotę 2200 zł.

Link : http://www.proline.pl/sklep.php?p=ASUS+K50AB-SX023A
  • ARobert
    Rider
    • 2008
    • 254
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Chciałbym wymienić gałkę na tą z chromem ale nie jestem pewien czy bez problemu da radę przełożyć gałkę z wyższej wersji do 1.6 Classic/Mint. Czy sama gałka z wyższej wersji jest z tworzywa czy posiada obszycie skórą ? Generalnie kupiłem już co nieco do swojej dwutygodniowej OII i z pierwotnych założeń pozostała mi gałka i ewentualnie górny zamykany schowek choć wbrew pozorom przekonuję się, że jego otwarta wersja wydaje się być całkiem funkcjonalna.

Komentarz

• emba
      Drive
      • 2008
      • 67

Re: Gałka do OII Classic/Mint 1.6 z wyższej wersji.

Zamieszczone przez ARobert
      Chciałbym wymienić gałkę na tą z chromem ale nie jestem pewien czy bez problemu da radę przełożyć gałkę z wyższej wersji do 1.6 Classic/Mint. Czy sama gałka z wyższej wersji jest z tworzywa czy posiada obszycie skórą ? Generalnie kupiłem już co nieco do swojej dwutygodniowej OII i z pierwotnych założeń pozostała mi gałka i ewentualnie górny zamykany schowek choć wbrew pozorom przekonuję się, że jego otwarta wersja wydaje się być całkiem funkcjonalna.
      A co tam dorzuciłeś do swojej "mięty"? Ja do swojej zaraz po zakupie wrzuciłem podłokietnik (alternatywny, bez wymiany tunelu), nakładki na progi (mały jak wsiada to staje mi na progach :-/ ) i radio STREAM MP3. Przymierzałem się - podobnie jak Ty - do wymiany schowka na zamykany, ale też się waham, bo jak sam zauważyłeś otwarta wersja jest również funkcjonalna :-) (łatwiejszy dostęp - można wrzucić komórę i ma się ją na oku). Jedyny minus to w lecie - rzeczy w schowku się nagrzewają. Ale po wkręceniu radia zaczęło mi brakować schowków i póki co otwarta wersja sprawdza się znakomicie.
      Oprócz tego poprawiłem sobie fotele - wzmocniłem je w części lędźwiowej, bo po dłuższej jeździe bolały mnie plecy.
      MINT

Komentarz

• Klauzero
        Rider
        • 2008
        • 575

Gałka zmiany biegów od wersji Ambiente jest inna, niż w Classic/Mint. W wersji Elegance ma chromowaną wstawkę (w miejsce plastikowej), dodatkowo obszyta jest skórą, ale można zamówić pakiet skórzany również do innej wersji.

Co do zamiany, to raczej nikt w Mlada Boleslav nie kombinował ze zmianą gwintu, bo to podnosi koszty. Jeśli trafisz używkę z Ambiente i będzie Ci zależało na chromowanej wstawce, to można coś takiego zakupić na Alle (patrz foto). Trzeba się tylko zastanowić, czy taki metalowy gadżet zachęca do zmiany biegów, gdy wsiadamy do wychłodzonego auta.
        Załączone pliki
        Mądry Polak po ©kodzie...

Komentarz

• Ziomal
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 5841
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Klauzero
          Co do zamiany, to raczej nikt w Mlada Boleslav nie kombinował ze zmianą gwintu, bo to podnosi koszty.
          Kolego , w O1 niestety tak było , inne średnice.
          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Klauzero
            Rider
            • 2008
            • 575

Ziomal, cenna uwaga, ale ARobert pytał o OII, gdzie prawdopodobnie taki problem nie występuje.

Komentarz

• ARobert
              Rider
              • 2008
              • 254
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

emba Do swojego Minta póki co z elementów poza standardem mam listwy boczne i progowe (od dealera).. o dywanikach nie wspomnę bo wiadomo że muszą być. Oczywiście założyłem radio Stream choć bez mp3 ale wersja z nutką w miejscu GEO. Do bagażnika kupiłem oryginalna wykładzinę i zestaw siatek. Założyłem chlapacze bo codziennie jadąc kolo placu budowy progi oraz bok tylnego zderzaka tak mniej więcej do połowy miałem cały oklejony błotem więc mam nadzieję że teraz będzie z tym lepiej. Dokupiłem używane felgi stalowe wraz z drugim kompletem kołpaków a do tego zimówki UG7+ i taki zestaw właśnie założyłem ...kupiłem też komplet śrub zabezpieczających tak na wszelki wypadek jak zobaczyłem w okolicy auto postawione na cegłach. Z rzeczy planowanych to ewentualnie gałka i górny schowek i na razie tyle. Podłokietnika nie planuję bo interesuje mnie tylko oryginał a to dość duży koszt i trochę roboty.

Klauzero jesteś pewny że z gałki od Classica da się wydłubać ten środkowy element i zamienić na chrom? ..aaaa doczytałem już że napierw trzeba by zmienić gałkę z Ambiente
              Myślałem o tej gałce
              Gałka

Komentarz

• Klauzero
                Rider
                • 2008
                • 575

Najlepiej upewnij się w ASO, albo u sprzedawcy z Alle. Z opisu wynika, że ten "chrom" jest z tworzywa ABS, więc nie ma szans, aby był lodowato zimny

Komentarz

• FELICJAN
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 118

witam....podłacze się do was...z pytaniem
                  mam O1 i drązek zm. biegów ma 22mm i teraz ..czy ten drożek jest pełny w środku
                  czy pusty...bo myśle o przetoczeniu z 22 na 12...taki jak w TDI'ku i mieć luzik z gałeczką

Felicjan
                  ...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami

Komentarz

• ARobert
                    Rider
                    • 2008
                    • 254
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zmieniłem dzisiaj gałkę w swoim Mintcie na tą z chromowaną wstawką i skórzanym mieszkiem. Gałka pasowała bez problemu natomiast z ramką był pewien kłopot bo ten mintowy mieszek był zamocowany dookoła do ramki zszywkami a innej ramki nie miałem. Mieszek który dostałem z gałką był na gumce. Tak więc wydłubałem zszywki i nowy mieszek naciągnąłem na ramkę i tyle. Mam nadzieję, że nie wylezie po bokach. Całość wygląda bardzo ładnie w porównaniu z szarą gałka i tandetnym imitującym skórę mieszkiem.

Komentarz

Pracuję...