Przy Octavii można nie stosować, ale warto wiedzieć na wszelki wypadek o starym "socjalistycznym" sposobie walki z korozją. Za pomocą gruszki lekarskiej wpusza sie co kilka miesiecy kilka/kilkanaście kropel oleju w przestrzenie zamknięte, w dolne krawędzie drzwi i klap silnika i bagażnika, w progi, i wszędzie gdzie sie da. Oczywiście, obecnie są lepsze preparaty niż zwykły olej, ale dzięki tej metodzie moja Syrena przejeżdziła 25 lat, i skorodowało w niej wszystko, tylko nie miejsca w ten sposób zabezpieczone. Podobnie postępowałem z Dacią 1300 (jeżdziłem nią "równolegle"), a wiadomo, że jej zabezpieczenie też nie było najlepsze, pomimo że blachy były niby cynkowane.
[Inne] skradziono O1 RS w Warszawie ...
Zwiń
X
-
[Inne] skradziono O1 RS w Warszawie ...
dzis w nocy z ul. Długosza w Warszawie skradziono czarna O1 RS liftback nr rej.: WY 99275, nr VIN: TMBER21U13693093.
czarnych RS po warszawie nie jezdzi duzo. oryginalny wyglad RS - zderzaki, felgi 17, wyposazenie - wszystko seryjny RS. jakby ktos przyuwazyl taka z leciutko obtartym tylnym zderzakiem (w okolo 1/3 odleglosci od prawego tylnego rogu oraz przy tylnym lewym kole), na klapie z tylo po lewej stronie podstawka do wkrecenia anteny CB proszony o kontakt z nr 997 lub ze mna pod nr 691 433 362
-
-
Niestety z autkiem trzeba sie juz bedzie pozegnac
Moj kolega , ostatnio stacil auto w Polsce, ok Wroclawia ( mieszkamy i pracujemy w Niemczech), byl to VW Passat.
Policjant w Polsce wzial wszystkie dane i poinformowal ,ze rozpoczyna poszukiwania. :lol:
Poniewaz mamy ubezpieczenia w Niemczech, nalezy poinformowac niemiecka policje.
Niemiecki oficer powiedzial nam ,ze autka sa rozbierane na miejscu, a czesci , jako zlom jada na wschod. Sprawa praktycznie nie do wykrycia.
Przykro mi ...miauuuuuuuuuuu!
O1 SLX
Komentarz
-
-
dla pocieszenie (pewnie marnego ) napiszę ciekawostkę.
Na moim terenie (pod warszawa) ostatnio policja zainteresowała się Leonem, który stał sobie dłuższy czas na parkingu osiedlowym.Okazało się, że auto zostało skradzione w lipcu...2007r.! Czyli prawie po 1,5 roku zostało odnalezione
głowa do góry -trzeba mieć nadzieję
Komentarz
-
-
dzis mialem spotkanie z przedstawicielem liberty direct. troche papierkow do wypelnienia, oddalem 2 szt. kluczykow. teraz czekam na umozenie sprawy przez policje i wyplate odszkodowania. mam nadzieje, ze chociaz nie bede musial sie szarpac i wyplaca jakos uczciwie...
a auto mialem od 6.10 do 12.11... jakby j#$%nce zabrali je tydzien wczesniej to "zaoszczedzilbym" 500zl oplaty recyklingowej i 250zl oplat w wydziale komunikacji...
Komentarz
-
-
Witaj
Na pewno to nie pocieszające ale raczej marne sznse. Jeśli nie zadzwonią po kase to raczej samochodu nie odzyskasz. Moje Audi B4 stało 30 min na parkingu i się rozpłyneło. Dodam że na końcu ulicy stał patrol policji który nic nie widział. Po miesiącu umożyli sprawę i tyle co mogli zrobić. Pozdrowienia i tzymaj się.
Komentarz
-
Komentarz