Skoda Octavia kombi RS TDI-CR DSG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rudy
    Classic
    • 2007
    • 7

Co słychać Panowie?? Może zaczniemy coś październikowo planować?? Jak u Was z czasem w piątkowe wieczory??
  • lukas_ig
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 230

"Mimo że już niedługo do salonów wejdzie wersja po liftingu, postanowiłem przyjrzeć się po raz ostatni aktualnej Octavii, tym razem w topowej odmianie RS - z najnowszym silnikiem TDI wyposażonym we wtrysk bezpośredni. Zarówno układ jezdny, jak i jednostka napędowa z obecnej Octavii RS w niezmienionej formie trafią do wersji po liftingu. Jedynymi różnicami są, omawiane już kilkukrotnie, kosmetyczne zmiany nadwozia i wnętrza" ...

cd.
    PerfectService by

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Co do spalania takiego silnika tylko ze w Superbie to widnieje takie cos po prawej w moim podpisie i jest to takie pol/pol trasa miasto, z srednimi predkosciami. Nie sadze, aby ten silnik palil 6l w trasie przy dynamicznej jezdzie, bo Superb nie spalil jeszcze mniej jak 6,5l
      Spalanie po miescie rzedu 10-11l tez mnie nie dziwi
      Spritmonitor.de

Komentarz

• kbaran
        Drive
        • 2005
        • 58
        • Octavia II combi (1Z5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Jeśli testującemu ten silnik spalił 6 litrów to albo w samochodzie testowanym albo w moim silnik jest zepsuty .
        Moja RS-ka włąsnie w takiej wersji (CR+DSG) ze swoich pierwszych 1400 km przebiegu ma 7,2 a z trasy Warszawa-Zakopane-Warszawa 6,5. Z przyczyn oczywistych jak na razie jazda specjalnie dynamiczna nie była. Nie wierzę więc, że przy dynamicnej jeżdzie będzie to 6 litrów (chyba że mam inną definicję dynamicznej jazdy). Co do reszty testu zgadzam się całkowicie. Prowadzić ten samochód to czysta przyjemność, choć na naszych pseudodrogach czasami jest mało komfortowo...
        ...
        O1 ASV & O2 RS

Komentarz

Pracuję...