[O2] Test: Skoda Octavia kombi RS TDI-CR DSG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JOY
    Rider
    • 2008
    • 641

BIG, auto które masz na mysli "nie kupi sobie Imtezy WRX, bo dziecku by wypadły zeby" to Subaru Impreza WRX STI, natomiast WRX to jest dokładnie to co można porównać z RSem. Nie jeździłem OCT RS, ale po mojej OCT i WRXie kombi mogę zaryzykować twierdzenie, że w Subaru WRX podróż będzie bardziej komfortowa, a co do prowadzenia sie obu samochodów to chyba nie ma dyskusji.
    A przy okazji duże te papierosy muszą być coby się do kombi nie zmieściły :P

Ach jak ja zawsze lubie włożyc kij w mrowisko, ale co się dzialo na forum Subaru jak ośmieliłem się wytknąć jego wady
    Tam pozycja FAN -> FANATYK jest jeszcze bliższa niż gdzie indziej.

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Joy, pisałem już raz ale powtórzę. Te auta mają ZUPELNIE inne grono odbiorców !! Czy znasz osobę, która przez zakupem Subaru Imprezy rozwazała zakup Octavii II lub odwrotnie?? Ludzie myslą hasłami, mówisz Subaru myslisz sport i osiagi bez kompromisów. Mówisz Skoda myślisz cena , wyposazenie, komfort, jakość. Nikt w Imperzie WRX nie będzie macał plastików, tak jak nikt w O II RS nie będize wymagał bezkompromisowego zawieszenia i prowadzenia się jak w WRX-ie
      Czarny Elegance

Komentarz

• twin
        Rider
        • 2008
        • 288

Przy budzecie 110 tys. grono potencjalnych odbiorcow roznych aut jest juz bardzo duze i to mowiac tylko a o nowych autach a nie wspominajac uzywanych.
        Ja nie rozwazalem przed kupnem 02 kupna Subaru ale zastanawialem sie nad wypasionym Lancerem i mysle ze dylemat byl podobny choc koszt bardziej zblizony do 02.

Komentarz

• oculus
          Ambiente
          • 2008
          • 228

Rozważałem kupno nowego forestera, ewentualnie outbacka. Obydwa miały być w dieslu 2.0. Jednak po jazdach próbnych, zapakowywaniu i rozpakowywaniu rodzinki wziąłem OII. W tej cenie była najlepiej wyposażona no i rodzinka najluźniej do niej wchodziła. Poza tym wolę nie testować nowego boxera diesla za własna kasę. Przez moment brałem tez pod uwagę outlandera i x-trailera.
          Generalnie potrzebowałem auta rodzinnego z napędem na cztery koła.
          Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

• onyx73
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 282

jezdziłem jednym i drugim, subaru diesel 150 km ciaśniejsze + super trakcja szczegolnie na kretych drogach i mokrych, kilka smaczków np szyby bez ramek, rs na prostej szybsze oraz wiecej miejsca

Komentarz

• JOY
              Rider
              • 2008
              • 641

TWIN - witaj w klubie Ja już miałem wpłacać zaliczkę na Lancera, ale na szczęście interesował mnie sportback, a ten miał się pojawić za 2 miesiące. A że kota w worku nie chciałem, zacząłem badać inne autka, no i trafiłem na O2
              A w ostatnim Autoświecie jest test właśnie sportback tyle że w dizlu, no i wyszła jedna wielka tragedia. W dodatku benzyna bez turbo jest 6 tys droższa niż O2 z turbo

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

Zamieszczone przez JOY
                A wracając do Subaru, to fakt nie znaczkiem człowiek jeździ, choć niektórzy pewnie tak, ale w trzyletnim WRXie nic w środku nie trzeszczało i brzęczało
                dziwny jakis ten WRX byl :zlosnik: w moim wszystko trzeszczało :lol:
                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                http://www.disi-tune.pl
                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

• gianni
                  Classic
                  • 2008
                  • 24

W nowej octavii będzie TSI 4X4 w który celuje, mam nadzieje, że da mi zadowolenie z jazdy i ESP nie bedzie miało co tam robić nawet po lekkim modzie.

Komentarz

Pracuję...