Jutro postaram sie wrzucic foty
PHILIPS XENON kit
Zwiń
X
-
PHILIPS XENON kit
Witam,
koledzy chciałbym zapytać co myślicie o takich zestawach http://www.allegro.pl/item479718421_...ep_zabrze.html produkowanych przez Philipsa? Czy to jest coś warte i czy te certyfikaty i normy które spełnia to rozwiązanie to umożliwia legalne używanie tego na naszych drogach?
Światła w O2 nie należą do najmocniejszych i chciałbym coś z tym zrobić. Niestety koszt zakupu oryginalnych xenonów jest z grubsza zbyt wysoki. Same lampy jeszcze bym przebolał ale bez całego układu zamopoziomowania i spryskiwaczy i tak są nielegalne. Jak wygląda sprawa w tym przypadku?
PozdrawiamPowered by Rogalotti + DSG
-
-
Zamieszczone przez Andrev3blackspot, wpisz w szukajce HID i sie dowiesz co myślimy na temat HID-ów... :evil:
Jesteśmy ogólnie na NIE
Ja sam posiadałem i przez nie straciłbym dowód i 500 zł więc myślę że już wiesz jak wygląda legalność takich zestawów.
No cóż zostaniemy przy tardycyjnych żaóweczkach. Teraz żałuję, że nie domówiłem sobie takich światełek. I tak produkowali mi autko na zamówienie. Nie przypuszczałem, że O2 ma tak słabe światła. Już w Polo mojej małżonki są lepsze!Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3zainwetuj w dobre żarówki. Ja założyłem OSRAM NIGHT BREAKER i jestem bardzo zadowolony, i nie tylko ja bo wielu użytkownikó z naszego klubuPowered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalZamieszczone przez blackspotMam teraz OSRAM Cool BluePowered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackspotNiepowiedziałbym, że mają niebieską poświatę. Normalna żółta barwa. A swoją drogą na jakiej podstawie diagnosta może tak zrobić skoro żarówki mają homologację dopuszczającą do stosowania na drogach publicznych w Europie i w Polsce?
Dzisiaj na badania przyjechał facet starym Fordem Sierrą i miał właśnie takie Zenony , przyłożyliśmy urządzenie na którym sprawdza się kąt padania światła to na skali światło było zielone a nie białe :lol:Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
A ja mam takie pytanie, z tego co jest w informacjach na temat Octy po FL, to w standardzie maja byc swiatla projekcyjne-soczewkowe, a xenony dodatkowo. Czy dolozenie takiego Philips-xenon kitu nie zalatwia nam sprawy tanszej wersji xenon-a ?? Jezeli swiatla sa ustawione dobrze i mamy soczewke, a fabryczne samopoziomowanie nie daje rady, a spryskiwacza uzywamy jak nam sie chce, albo wcale, to taki xenon-kit czy tam HID bylby w przypadku nowej Octy po FL dobrym rozwiazaniem, a przynajmniej nie gorszym od orgianlnego xenona ??Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackspotZamieszczone przez Andrev3blackspot, wpisz w szukajce HID i sie dowiesz co myślimy na temat HID-ów... :evil:
Jesteśmy ogólnie na NIE
Ja sam posiadałem i przez nie straciłbym dowód i 500 zł więc myślę że już wiesz jak wygląda legalność takich zestawów.Jarecki
Octavia II, 2.0 TDI, Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylps. apłokalipsa i armagieddon - widziałem wczoraj maluszka z HID'ami :lol:
P.S. Przypatruję się tej aukcji i stwierdzam, że jeśli to jest faktycznie produkcji Philipsa, to musi to być jakaś wersja OEM, bo na zdjęciu opakowania nigdzie loga Philipsa nie widzę ...
Komentarz
-
-
djczas, dzięki za info, zawsze warto wiedzieć
aczkolwiek to chyba nowość, tudzież wyjątek, bo w reflektorach, gdzie źródło krótkich i długich są niezależne od siebie (czyli h1/h7 dla krótkich + h1/h3/hb3/h7 dla długich), to konstrukcyjnie źródło dla krótkich będzie inne dla halogenu i inne dla xenonu - niezależnie czy to odbłyśnik, czy to soczewka
ps. a jakie mają oznaczenia reflektory w fabce2? na przewidzianych dla żarówek powinno być HC(/)R, a na przewidzianych dla X powinno być DC(/)R, a tu?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylbą są zenony z bazarku/hipermarketu/allegro i są homologowane "niebieskawe" żarówki - np. osram CB, Hella BL czy Philips BV
Zamieszczone przez Ziomalbarwa świecenia ma być biała ewentualnie żółta ( nie licząc ksenonów)Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
wiecie co tak czytam kolejny juz watek na temat tych nieszczesnych HID-ów i nasuneły mi sie takie skojarzenia. Co zażarci przeciwnicy HID-ów (a jednosczesnie zwolennicy wszystkiego co legalne i homologowane) powiedzą np. na tylnie lampy Lexus Look ? Co powiedza na "tuningowe" brewki zwężajace reflektory lub nakładki natylnie światła marki "Gienio dizajn" zakładane powszechnie nawet w Octaviach?? Przecież te rzeczy też nie mają homologacji!! A brewki czy nakładki na tylnie światła zmniejszaja załozoną przez producenta jakośc światła lub powoduja, że jest ono mniej widoczne (np. tylnie stopy czy kierunki)? A co z zakałdaniem nieoryginalnych spojlerów?? Powiecie, że to tylko sprawa kierowcy i nikomu krzywdy nie czyni. No nie do konca,bo auto badane jest pod kątem bezpieczeństwa pieszych podczas wypadku i tak homologowane, natomiast nieoryginalny wystający spojler lub lotka niweczy te badania i powoduje, że auto przestaje spełniać standarty bezpieczenstwa gwarantowane przez producenta - ergo, traci homologację. No i co wtedy?? Czy pozdejmujecie spojlery, brewki, przesłonki na tylnie swiatła czy lampy lexus look? One też jesli nie są oryginalne (a w 95% nie są) nie sa zgodne z prawem
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
CB ma na bańce filtr ktory ma imbitowat tem.barwowa 4100K czego tak naprawde nigdy nieda ... Pamietajcie Ludziska Nigdy Ale To Nigdy zarowka halogenowa nieda wam tego co Lampa Wyladowcza... do co Hidow niebede sie rozpisywal bo to jest gó..no jakich malo.... szlak mnie trafia jak tylko jade droga i mnie mija jeden z 2 i im te hid swieca wszedzie tylko nie na jezdnie i oslepiaja wszystkich ...
Komentarz
-
-
Tak się zastanawiam, że skoro rozwiązanie w postaci montażu HID-ów jest nielegalne z uwagi na konieczność zapewnienia homologacji na cały system świetlny (reflektor+żarówka+samopoziomowanie itp ) to również montaż nieoryginalnych i w nieprzewidzianym przez producenta rozmiarze felg, będzie złamaniem warunków homologacji a co za tym idzie pojazd taki nie powinien być dopuszczony do ruchu. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak to w końcu jest z przeróbkami naszych autek? Co wolno a czego już nie?Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackspotCo wolno a czego już nie?
za to jeśli stukniesz się z kimś kumatym, to wtedy każdy niehomologowany element działa na Twoją niekorzyść i możesz nawet w oczywistej sytuacji stać się współwinnym lub wręcz winnym.
Zamieszczone przez BigCzy pozdejmujecie spojlery, brewki, przesłonki na tylnie swiatła czy lampy lexus look?
na pewno każdy posiadacz hid'ów może na mnie liczyć - w przypadku stłuczki i nawet oczywistej winy z mojej strony będę do upadłego dowodził, iż jego światła oślepiły mnie i stały się przyczyną kolizji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylna pewno każdy posiadacz hid'ów może na mnie liczyć - w przypadku stłuczki i nawet oczywistej winy z mojej strony będę do upadłego dowodził, iż jego światła oślepiły mnie i stały się przyczyną kolizji.Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
Komentarz