Podgrzewane fotele OI?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fijol687
    Classic
    • 2010
    • 8

Podgrzewane fotele OI?

Skoro nie znalazleś nic na temat O II z tym silnikiem to napisze ci że takie tematy były, a wniosek z nich był jeden:
    silnik 1.4 16V (80KM) jest ZA SŁABY do O II
    Po prostu auto z tym silnikiem nie jedzie, a jeśli wpakuje się tam w 3 osoby to o jakichkolwiek osiągach możesz zapomnieć - jesli dodatkowo włączysz jeszcze klime to juz wogóle porażka (po wlaczeniu klimy realnie zostanie ci ok. 75 KM w aucie o wadze 1300 kg - co to oznacza chyba tłumaczyc nie trzeba).
    Co do spalania to silnik 1.4 16V będzie palił ci co najmniej tyle samo, a śmiem twierdzić, że więcej niż większy i mocniejszy 1.6. Dlaczego? Ano dlatego, że aby uzyskać jako takie osiągi 1.4 będziesz musial niemiłościernie piłować, a to wpływa na spalanie.
    Podusmowują, puki możesz leć do salonu i zmieniaj zamówienie na 1.6 (102KM) bo potem będzie za późno i będziesz zły sam na siebie.
    Aha jeszcze jedno, pomyśl kto za parę lat kupi od ciebie O II z silnikiem 1.4 o mocy 80 KM
  • barmanek
    Classic
    • 2008
    • 17

Podgrzewane fotele OI?

Nie mam doświadczenia z podgrzewanymi fotelami, stąd moje pytanie: jak można sprawdzić ich działanie? Od kilu dni jeżdżę z podkręconymi potencjometrami i jak na mój gust nie odczuwam specjalnego ciepła. Inna historia jest z podgrzewanymi lusterkami, po przełączeniu natychmiast odparowują a po dotknięciu lustra jest wyczuwalne ciepło.
    Zbychu z Gliwic

Komentarz

• oziemi
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 399

Zamieszczone przez barmanek
      Od kilu dni jeżdżę z podkręconymi potencjometrami i jak na mój gust nie odczuwam specjalnego ciepła
      U mnie po kilkunastu(kilkudziesięciu) sekundach, prawie że parzy w tyłek :lol: Tak więc jeżeli ustawisz na maxa i nie czujesz żadnego ciepła, to coś jest nie tak. Nie wiem czy są jakieś przekaźniki ktore mogły zaszfankować, czy też jest to wina mat. Mogły się przepalić.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...highlight=maty tutaj masz coś na ten temat.
      Elegance
      ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
      -------------------------------------------

Komentarz

• ediada
        Ambiente
        • 2008
        • 156
        • Octavia III combi (5E5)
        • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Ja też mam cieplutko ale na maxa nie odkręcam bo na jajeczka szkodzi
        zaiste ze wszystkich nauk enologia jest najszlachetniejsza
        "Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Rancho"

Komentarz

Pracuję...