Marek ma tysiak.. a ja mam 5 tysiaków :-)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 4kwiatek
    Ambiente
    • 2008
    • 228

Zamieszczone przez satoot
    Zamieszczone przez 4kwiatek
    Powiem szczerze że zacząłem się zastanawiać czy coś u mnie jest nie tak. U mnie czerwona zapala się po około 250 km, a gaz kończy (pipczy centralka) po około 330 km (+- 10 km). Co ciekawe - wchodzi do zbiornika około 34 litrów gazu.
    Bardzo mało, u mnie
    (w zależności pewnie od temperatury zewnętrznej, ciśnienia podawanego z dystrybutora i wielu innych czynników...)
    powyżej 40 litrów do "wyssanego" z gazu zbiornika.
    41,50 ~ 43 ~ 43,30 nawet.
    Tyle mi się udało zalać tylko pierwszy raz. Potem - specjalnie sprawdziłem przed chwilą faktury - 34 - max 37 - ale to na innej stacji i jakis kiepski gaz - po raz pierwszy odczułem że jazda na gazie może być gorsza. Spróbuję pojeżdzić na "pipczeniu". Zobaczymy czy wejdzie więcej.
    Kwiatek...

Komentarz

• trutlen
      Classic
      S_OCP Member
      • 2008
      • 31

Spróbuję pojeżdzić na "pipczeniu". Zobaczymy czy wejdzie więcej.
      To nic nie da, 'pipczenie' oznacza, że komputer/sterownik/czy jak to sie tam nazywa odciął gaz, przełączył na benzynę i daje Ci znak, żebyś przypadkiem tego momentu nie przeoczył.

Komentarz

• zipi
        Classic
        • 2008
        • 33

Zamieszczone przez Johnny_B
        Obecnie da sie zatankowac tylko 40l wiec bede uderzal na przegladzie o wyregulowanie zbiornika
        u mnie jak piszczy, wchodzi do 39l, też mam zbiornik 55l

Komentarz

• 4kwiatek
          Ambiente
          • 2008
          • 228

Hi...
          Zamieszczone przez trutlen
          Spróbuję pojeżdzić na "pipczeniu". Zobaczymy czy wejdzie więcej.
          To nic nie da, 'pipczenie' oznacza, że komputer/sterownik/czy jak to sie tam nazywa odciął gaz, przełączył na benzynę i daje Ci znak, żebyś przypadkiem tego momentu nie przeoczył.
          Właśnie podobno nie. Podobno oznacza to że ciśnienie gazu spadło poniżej minimum. Kolega sprawdzał i mówi że przejechał jeszcze 5 km zanim auto stanęło. Ale sprawdzę.
          Kwiatek...

Komentarz

• gosmo
            Ambiente
            • 2008
            • 201

To prawda, jak pipczy nadal jedzie na gazie. Mi też się udało z tym pipczeniem przejechać parę kilometrów. Tylko, że ten dźwięk powinien być np. trzykrotny oraz bezpośrednio po odpaleniu auta a nie przez cały czas. A potem jeszcze raz w chwili przełączenia. Aha, jak skończył się gaz na ułamek sekundy autko mi zasłabło, coś wolno przełączył na benzynę.
            Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo

Komentarz

Pracuję...