Ach ten Antracyt Jeszcze tylko ,,OCP" i gotowe
[o2] Jak sie demontuje plastiki w tylnej klapie ?
Zwiń
X
-
gruto, Trzeba odkrecic torxem raczke do pociagania klapy,a potem pociagnac
plastikowa oslone...trzyma sie na metalowych klamrach.
W sumie proste...ale :diabelski_usmiech .Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
gruto, najpierw odkręcasz torxem tą rączkę do zamykania bagażnika, potem masz na około chyba 6 spinek metalowych. Kiedy ściągniesz dolną część, pokażą Ci się śruby na krzyżak po obu stronach. Odkręcasz je, odkręcasz torxem ale mniejszym) te uchwyty, które trzymają półkę, po czym ściągasz górną część (też jest trochę metalowych spinek po drodze).
Komentarz
-
-
Zaczepy są dosyć mocne, ja to robiłem na wyczucie... Najlepiej, gdybyś podważył każdą kolejną spinkę np. czymś drewnianym. Na dole są chyba dwa przy zamku, dwa na rogach klapu i dwa po bokach. Na górze jest już trochę gęściej i górę bardziej do siebie, niż do dołu polecam ciągnąć
[ Dodano: Nie 16 Lis, 08 12:41 ]
Poszukam jakiś materiałów, ale nie jestem w domu, więc nie wiem, co znajdę...
[ Dodano: Nie 16 Lis, 08 12:43 ]
oka, dostaniesz maila zaraz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoZaczepy są dosyć mocne, ja to robiłem na wyczucie... Najlepiej, gdybyś podważył każdą kolejną spinkę np. czymś drewnianym. Na dole są chyba dwa przy zamku, dwa na rogach klapu i dwa po bokach. Na górze jest już trochę gęściej i górę bardziej do siebie, niż do dołu polecam ciągnąć
[ Dodano: Nie 16 Lis, 08 12:41 ]
Poszukam jakiś materiałów, ale nie jestem w domu, więc nie wiem, co znajdę...
[ Dodano: Nie 16 Lis, 08 12:43 ]
oka, dostaniesz maila zaraz
BARDZO MI POMOGŁO !! POZDRAWIAM
Komentarz
-
-
Powiem tak....
Byłem na przeglądzie wspomniałem o osłonach do tylnych drzwi że szukam i chce kupić ......Powiedzieli ze mają ale w jednej z nich przy ramce jest dziureczka wielkości 5 mm - znając swoją "złotą rączkę " stwierdziłem ze zrobie to tak ze nic nie będzie widać .....i tak tez sie stało....
powracając do ceny .... za osłony do drzwi 100 zł (zastanawiałem się) - a Oni - że jak wezme te boczne!!!(leżały gdzieś w kącie i sie walały...) :diabelski_usmiech to roletę sprzedają mi też po takiej cenie ... :szeroki_usmiech - wtedy już się nie zastanawiałem - bo wiem ile kosztują .....
a więc boczne osłony - coś 350zł a roleta kolo 250zł - tak więc myślę że dokonałem transakcji miesiąca :diabelski_usmiech
Jutro zrobie foty to wam pokaże jak to wygląda - i poszukam stronki gdzie są ...
[ Dodano: Sro 19 Lis, 08 19:26 ]
tak to jest roleta
cena 2180 koron to jest 300 zł
Komentarz
-
-
Witam kolegów.
Też pokusiłem się o zakup skodowksiej tylnej rolety. Radość moja nie trwała jednak
zbyt długo. Po zamontowaniu okazuje się, że na nierównościach rozłożona roleta
lubi sobie potrzeszczeć, co jest trochę irytujące. Czy Wasze rolety nie wykazują tendencji do trzeszczenia, a może któryś z kolegów już przerabiał temat i wie gdzie ją może pskinąć jakimś WD40 coby ucichła?Kris
Komentarz
-
Komentarz