Zamieszczone przez Aras
ODMRAZANIE SZYBY PRZEDNIEJ
Zwiń
X
-
Re: ODMRAZANIE SZYBY PRZEDNIEJ
Zamieszczone przez andriu79... wydaje mi sie ze zbyt dlugo odmraza mi sie przednia szyba ...
Jeśli chodzi Ci o to, że przednia szyba długo odparowuje ( od środka ) to prawdopodobnie masz już zasyfiony filtr przeciwpyłkowy lub ewentualnie zapchany odpływ skroplin z kilmy ( choć ja postwiłbym na filtr pp. )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
hm wiesz trudno mi powiedziec ponoc w maju na serwisie odgrzybiali mi klime i mam filtr weglowy i na moim aso twierdzili ze wszystko jest ok
moze wiecej szczegolow
a wracajac do odmrazania to prawda zle sformulowalem pytanie jeszcze nie wiem jak bedzie z odmrazaniem bo mam skodzinke od maja
[ Dodano: Pią 21 Lis, 08 19:54 ]
moze kilka info na temat odmrazania itp
Komentarz
-
-
Pytanie czy przy przeglądzie/odgrzybianiu klimy wymienili Ci filtr przeciwpyłkowy ( powinni to zrobić ). Jeśli chcesz to możesz sam sprawdzić jego stan. Znajduje się on nad nogami pasażera; trzeba odkręcić takie dwie plastikowe śrubki i zdjąć piankową osłonkę, nad nią zobaczysz podłużną ( ok. 5x30 cm ) plastikową zaślepkę, którą przesuwasz ( w lewo lub w prawo - nie pamiętam ) i wyjmijesz do dołu wkład filtra.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu79...
jak czesto powinno wymieniac sie ten filterekJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
andriu79, jesteś pewien, że klima nie jest w trybie ECO? Tylko przy załączonej sprężarce klimatyzacji powietrze kierowane do kabiny jest osuszone i wtedy bardzo ładnie i szybko odparowuje szybka. Włącz "AUTO", a potem nawiew na szybę - jeśli jest sprawny układ, to musi być ok.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
ja co prawda nie mam climatronicu tylko climatic ale też osuszanie szyby według mnie trwa za długo. Nie chce mi się wierzyć, że mam zatkany filtr bo przejechałem zaledwie 1000km ale efekt jaki daje dmuchawa na wysokich biegach jest mizerny. Dużo hałasu a powietrze leci tak sobie. Generalnie auto dość mocno paruje w środku. Dzisiaj wyczyściłem solidnie szyby od środka i zobaczę jaki będzie efekt. Wczoraj godzinę po zatrzymaniu auta przy niewielkich opadach deszczu w środku szyby były tak zaparowane, że musiałem zgarniać wodę przed ponownym wyjazdem. Może trzeba było wychłodzić auto przed zamknięciem ale jak są opady to ciężko to zrobić. Teraz jechałem w trzy osoby i parowanie szyb nie było wielkie. Zakładam że klimatyzacja nie działała bo na zewnątrz było -2. Po zatrzymaniu póki co para nie wystąpiła czyli może to wyczyszczenie dokładne szyb trochę pomogło ?
Komentarz
-
-
No to nie wiem :roll: mam przejechane 75 tyś km, też mam climatic, i przednia szyba zaparowuje mi dopiero w momencie włączenia nawiewu ( przekręcenie kluczyka ), ale zaparowanie ustępuje ( dmuchawa na 2 lub 3 i nawiew na szybę ) w ciągu max 30 sek. od odpalenia samochodu.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002No to nie wiem :roll: mam przejechane 75 tyś km, też mam climatic, i przednia szyba zaparowuje mi dopiero w momencie włączenia nawiewu ( przekręcenie kluczyka ), ale zaparowanie ustępuje ( dmuchawa na 2 lub 3 i nawiew na szybę ) w ciągu max 30 sek. od odpalenia samochodu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Klauzeroandriu79, jesteś pewien, że klima nie jest w trybie ECO? Tylko przy załączonej sprężarce klimatyzacji powietrze kierowane do kabiny jest osuszone i wtedy bardzo ładnie i szybko odparowuje szybka. Włącz "AUTO", a potem nawiew na szybę - jeśli jest sprawny układ, to musi być ok.
Naciśnięcie przycisku nad ogrzewaniem tylnej szyby automatycznie wyłącza przyciski AUTO/ECONajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
ARobert, no dziwne jest to co piszesz... . auto bezwypadkowe :?: może rozszczelnił Ci sie z jakiś powodów przewód doprowadzający powietrze z wentylatora , ewentualnie może coś zasłania miejsce w którym powietrze jest zasysane/pewnie gdzieś na podszybiu , nie sprawadzałem jeszcze/ :?
Robert , a ten filtr to sam zmieniałeś :?: różnie to bywa....
,jeżeli jesteś pewien filtra to , jeśli potrafisz , wyjmij go i puść dmuchawę na full, powinno wtedy wiać z otworu po filtrze jak cholera , oczywiście nie zamykając go klapką. jeżeli nie będzie tego efektu to znaczy że coś przeszkadza powietrzu w dostaniu się do wentylatora. jeżeli nie dasz sobie rady sam to jedź do serwisu klimatyzacji . powinni pomóc.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
leszekmw ..nic z filtrem nie kombinowałem. Cztery tygodnie jak auto odebrane z salonu więc niczego złego się nie spodziewam. Wydaje mi się po prostu że trochę słabo dmucha jak na tak wysokie biegi dmuchawy i wiadomo że skutecznie nie usunie pary ale nie chcę też na siłę wyciągać jakichś daleko idących wniosków bo z kolei nawiew na szybę idzie dość szeroko i być może właśnie taka powinna być jego siła. W poprzednim aucie to powietrze odbite od szyby prawie targało włosy a tu jest trochę inaczej. Raczej w pierwszej kolejności zwalam winę na siebie i po prostu brak znajomości i wyczucia tego auta z powodu krótkiej eksploatacji. Ostatnie trzy dni i totalna zmiana pogody a szyby w środku praktycznie suche.. ?? Jedyna rzecz jaką zrobiłem to zgodnie z sugestiami kolegów wyczyściłem idealnie wszystkie szyby od środka. Nie były brudne no ale może coś z nich zeszło co powodowało nadmierne parowanie.
Komentarz
-
-
niop warto zacząć od najprostrzych rzeczy, ciekawe tylko co zrobimy kiedy tryb auto nie bedzie tak magiczny jak temp spadnie na zewnatrz do -5 czy tam nizej i wtedy sprezarka sie nie zalacza ... a para pokocha nasze szybki... chyba ze ten tryb auto wtedy inaczej działa hmmmVW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janusz_007co zrobimy kiedy tryb auto nie bedzie tak magiczny jak temp spadnie na zewnatrz do -5 czy tam nizej i wtedy sprezarka sie nie zalacza ... a para pokocha nasze szybki...Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janusz_007aaaaaa to nie wiedziałem ze tak jest - czyli całą zimę mozna jezdzic z włączonym auto i tez bedzie luzik?))) myślałem ze jesli jest ponizej 3st to juz nie wolno tej funkcji uzywac, aczkolwiek nie ma przeciwskazań w instrukcji samochdu.... 8)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz