[OII] słabe wibracje lewarka zmiany biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bleak
    Classic
    • 2010
    • 3

No to niedziela na 16 moze byc??
  • simpsonb
    Classic
    • 2008
    • 13

Witam

Trzy tygodnie temu odebrałem nową OII 1,9 TDI. Od samego początku zastanawiały mnie niewielkie drgania pedału sprzęgła oraz wyczuwalne wibracje lewarka zmiany biegów. Na forum przeczytałem, że delikatne drgania sprzęgła są zjawiskiem całkiem normalnym. Niepokoją mnie natomiast bardzo słabe wibracje lewarka. Objawy są następujące: na luzie jak zaczynam przesuwać lewarek do siebie (żeby wrzucić jedynkę) w połowie odległości pomiędzy skrajnymi położeniami pojawiąją się bardzo słabe wibracje na lewarku. Jak przesuwam bliżej jedynki to ustępują. Jest to mój pierwszy samochód z silnikiem diesla i nie wiem czy to jest normalne zjawisko. Dodam, że mam przejechane około 1300 km.

Proszę o Waszą opinię.

Komentarz

• gebek
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1214

simpsonb, nie szukaj zbyt wiele,tylko jezdzij.
      Bo jak bedziesz zbyt duzo szukal-oczekiwal..to jak ja zmienisz dobra dwumase na
      druga dobra dwumase :twisted: .
      pozdrawiam
      Tato,tato...czy to auto jest chore?
      Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
      Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• zurcio
        RS
        • 2008
        • 2046

simpsonb, zgodnie z gebek, lataj i ciesz się z samochodu

auto masz na gwarancji 24 miesiące i będzie jeszcze czas na naprawy ... (oby nie)

Zamieszczone przez simpsonb
        nową OII 1,9 TDI.
        no to napewno nie AHF , wersję silnika znajdziesz w książce serwisowej :diabelski_usmiech
        Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• simpsonb
          Classic
          • 2008
          • 13

Wiem, że macie rację, ale jestem trochę przewrażliwiony. Jest to mój pierwszy samochód z dieslem i dlatego proszę o wyrozumiałość. Poza tym chciałbym się przygotować do ewentualnej rozmowy w ASO. Nie chcę, żeby mnie zbyli np. stwierdzeniem "ten typ tak ma"

zurcio, wersję silnika sprawdzę i poprawię

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8029
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

simpsonb, przy delikatnym naciśnięciu pedału sprzęgał czuć lekkie pulsowanie. Mam taki objaw u siebie i myślę że tak ma być. Nie ma co wpadać w paranoję wyszukiwania problemów z OII. :szeroki_usmiech
            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...