czy za pomoca MaxiDota mozna uruchomic funkcje ryglowania
witam.
jak w temacie.wyczytalem ze automatyczne zamkniecie centralnego zamka po przekroczeniu 15km/h da sie aktywowac z "serwisowo" lub z MaxiDota.
czy ktoś to ustawial z MaxiDota?
bo nie wiem jak to uruchomic
nie jest to takie oczywiste, już sobie strzępiłem język i powtórze jeszcze raz, w starszych autach NIE MOŻNA ustawiać ryglowania z poziomu maxidota, mozna to zrobić VAGiem :idea:
o ile silnik w profilu jest poprawnie wpisany -> BJB to auto nie jest nowe i pewnie nie możesz tego zrobić, jak również w instrukcji obsługi nie ma o tym ANI SŁOWA.
zresztą jeżeli w maxidocie nie widać danej funkcji to OCZYWISTE jest, że NIE MOŻNA nią sterować, one nie są tam w żaden sposób ukryte, są albo ich nie ma.
ufo, nie wprowadzaj w błąd.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
szkoda, z tego co kolega tomasz0328 opisuje to maxidota a w jego profilu widzę BJB, czyli jest to w miarę "świeże" autko. jeśli jestem w błędzie to sorry
szkoda, z tego co kolega tomasz0328 opisuje to maxidota a w jego profilu widzę BJB, czyli jest to w miarę "świeże" autko. jeśli jestem w błędzie to sorry
sama obecność maxidota nie ma tu absolutnie NIC do rzeczy, przeczytaj to co napisałem powyżej.
silnik BJB sugeruje,że auto nie jest najświeższe, chyba, że zakładamy, że świeże auta to takie od 2004 roku.
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
szkoda, do tej pory byłem święcie przekonany, że posiadacze maxidot-ów byli w tak komfortowej sytuacji i mogli sobie samemu coś "poprzemieniać". pisze tak bo koleś ma octavię z 2005 i ma te same komforty co ja w aucie z 2008 roku, to widocznie nie wszędzie się pokrywa. ale już teraz wiem i głupio się już nie będę wypowiadał...
szkoda, do tej pory byłem święcie przekonany, że posiadacze maxidot-ów byli w tak komfortowej sytuacji i mogli sobie samemu coś "poprzemieniać". pisze tak bo koleś ma octavię z 2005 i ma te same komforty co ja w aucie z 2008 roku, to widocznie nie wszędzie się pokrywa. ale już teraz wiem i głupio się już nie będę wypowiadał...
widocznie nie wszedzie był ten sam soft, więc nie ma co się sugerowac rocznikiem tylko prostą zasadą: jeżeli funkcja jest widoczna w maxidocie, to możemy nią sterowac i tyle, w większości jednak w starszych autach tych funkcji jest mniej albo zupełnie ich brak (ja w MY2006 mam chyba tylko kierunkowskazy i speed warning).
oczywiście wszystkie one są, ale do regulacji trzeba uzyć VAGa albo ASO.
[ Dodano: Sob 22 Lis, 08 22:36 ]
Zamieszczone przez ufo
głupio się już nie będę wypowiadał...
po prostu nie możesz zakładać, że wszyscy mamo to samo i jest dokładnie tak jak u Ciebie, zwłaszcza te wszystkie rzeczy software'owe zmieniają się często z roku na rok
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
widocznie nie wszedzie był ten sam soft, więc nie ma co się sugerowac rocznikiem tylko prostą zasadą: jeżeli funkcja jest widoczna w maxidocie, to możemy nią sterowac i tyle, w większości jednak w starszych autach tych funkcji jest mniej albo zupełnie ich brak (ja w MY2006 mam chyba tylko kierunkowskazy i speed warning).
oczywiście wszystkie one są, ale do regulacji trzeba uzyć VAGa albo ASO.
no i pięknie wytłumaczone
zawsze się czegoś można naumieć, po to jest chyba to forum :wink:
a czy an maxidocie , w jakiś sposób , da się pokazać na przykład prędkość aktualną :?:
może to głupie pytanie ale z tego o pamiętam w O1 jak był klimatronic to coś atm można było pokombinować i był widać ajieś tam inne funkcje chyba , tylko że chodziło zdaje się o wyświetlacz klimy....
jasne , ale tak sobie pomyślałem że korzystając z opcji skandynawskiej świateł można by jeżdzić w trasach nocnych z wyłączonymi zegarami i obserwować sobie na maxidocie który jako jedyny zostaje podświetlony :szeroki_usmiech
Komentarz