W instrukcji jest napisane żeby dwa razy do roku tak zrobić.
To co pisze w instrukcji to takie niezbedne minimum Jednak jeśli nałozysz na lakier sam wosk (nawet ten który polecił ci Maru - a jest to jeden z najtrwalszych wosków) to nie wiele to da jesli najpierw porzadnie nie przygotujesz powierzchni lakieru pod wosk (nalezy ja umyć a następnie porządnie oczyścic ja z przylegajacego do nif syfu glinką).
Pozatym żaden wosk nie wytrzyma traktowania go mocno żracym szamponem lub taka też piana aktywną.
Takze polecałbym najpierw umyć auto. Natepnie oczyscić lakier glinką. Przydało też by sie odzywić lakier. Dopiero po tym nałozyć wosk.
A następnie zaopatrzyc sie w dobrej klasy szampon z neutralnym ph i nim myś auto zeby nie pozbawić go warstwy wosku nałożonej wczesniej.
Chcę się skupić na tym minimum. :-) Jaki wosk będzie dobry z oferty Meguiars ?
witam
zamierzam kupić sobie jakiś miernik cyfrowy, który służyłby mi do wykonywania pomiarów w mojej skodzie. jest tego trochę na rynku i nie wiem na co się zdecydować. prosiłbym Was o jakieś propozycje co kupić. chciałbym się zmieścić w 100zł.
może jakieś linki. z góry dzięki.
Szczerze mówiąc to do takich prostych pomiarów spokojnie wystarczy byle "china" za -15 - 20 pln. Dokładność pomiaru całkiem dobra, a jak go przypadkiem nadepniesz/przejedziesz w garażu to nie będzie szkoda wywalić...
Komentarz