Czy rozmiar felg podpasuje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Esdes
    Drive
    • 2009
    • 70

Zamieszczone przez Jacomelli
    Na pocieszenie powiem, ze w miniony weekend mnie też trafił jakiś nocny wandal. Najprawdopodobniej sprzedał kopa mi z błotnik
    tiia, u mnie ostatnio jakiemus dupkowi nie spodobala sie lepa i mam na klapie piekny dol, szkoda, ze nie wiem ktory to
    Zawsze szanuję ulicę i ludzi z niej.
  • wojwal
    Classic
    • 2008
    • 9

Witam!

Jezdze na 16' alufelgach - opona 205/55. Chce zalozyc stalowe felgi 15' na zimowki, doszukalem sie na forum jaki to powinien byc rozmiar, ale znajomy wulkanizator mnie wystraszyl, ze jak fabrycznie bylo 16' to moze byc problem z piasta czy z tarczami - nie wiem.

Moje kolo zapasowe tez jest 16' - dlatego prosze o upewnienie mnie, czy Felga stalowa 6,0J x 15", ET 38 (5x100) bedzie git? Opony chce kupic 195/65. Felgi beda z allegro - wiec wole byc pewny

Auto to Octavia I Elegance z 2001 roku...

Dziekuje i pozdrawiam!

Komentarz

• Klauzero
      Rider
      • 2008
      • 575

Będzie pasować (5x100) ET38 dla OI i (5x112) ET47 dla OII. Fabrycznie Octy wyjeżdżają na 15", natomiast wersje Elegance i wyższe mają dokładane 16" alu. Najlepiej sprawdź nr. katalogowy dla OI jest to 1J0601027G/0, dla OII: 1K0601027C/O.

Przy okazji rozejrzyj się za nowym gumiarzem, bo jeśli uważa, że w obrębie jednej marki, jednego modelu stosuje się różne piasty i rozstawy śrub dla oryginalnych felg stalowych i aluminiowych, to... brak słów.
      Mądry Polak po ©kodzie...

Komentarz

Pracuję...