Opony zimowe, letnie, przekładki - ku przestrodze.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Witaj
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Jako, że akurat mamy czas zmiany opon, kół to pilnujcie i patrzcie na łapska bo nie dalej jak wczoraj dzwoni do mnie kumpel, że cos mu w aucie hałasuje i nie wie co się dzieje, nadmieniam, że hałas słyszalny był w słuchawce telefonu

Akurat miałem w pamięci, że poprzedniego dnia wymieniał koła na zimowe i poprosiłem, żeby sprawdził dokręcenie kół, co się okazało - przednie koła miał w ogóle nie przykręcone, prawdopodobnie facet załapał tylko pistoletem, ale już nie dokręcił :evil:
    Kumpel pojeździł tak jeden dzień i następnego wszystkie śruby puściły, na szczęście nic się nie stało.
    Tak więc uważajcie, bo to nie są żarty :idea:
    Polecam ASO Mitsibuszi :lol:
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Klauzero
      Rider
      • 2008
      • 575

Miałem identyczną sytuację w u renomowanego gumiarza. Tak bardzo chcieli skończyć przed meczem, że jedno z kół nie było dociągnięte kluczem dynamometrycznym. Oczywiście sprawdzić tego nie mogłem, bo zostałem poproszony do biura na czas zmiany. Droga powrotna była dość ekstremalna (tylne koło mnie wyprzedziło). Zebrałem świadków, policja nie przyjęła zgłoszenia (bo żyję i nikogo to koło nie zabiło). Poszło pismo procesowe i zgodzili się na bezpłatne przechowywanie, wyważanie i te inne bzdury przez kilka sezonów. Adrenalina gratis.
      Wczoraj znowu zmieniałem koła i tym razem patrzyłem na łapy, śruby itp. Teraz kołpaki były źle osadzone - tym razem one mogły wyprzedzić auto. Brak słów.
      Mądry Polak po ©kodzie...

Komentarz

• zurcio
        RS
        • 2008
        • 2046

a u mojego kolegi z pracy porysowali 2 felgi, na jego nieszczęście zobaczył to dopiero jak dojechał do domu i wykręcili się skur..... :evil:
        Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• czarna mamba
          Drive
          • 2005
          • 94

Ja kiedyś tez miałem podobną sytuację w ASO Saab-a. Gościu nie przykręcił tylnego koła i zdołałem ujechac kilkaset metrów kiedy poczyłem bujanie tyłu. Na szczeście jechałem powoli i koło nie odpadło. Ale z tego wsztkiego najlepsze było tłumaczenie "wykwalifikowanego" mechanika: " Jak się za mocno przykręci to te śruby się same odkręcają" Tak mnie tym rozwalił, że nie mnie poprostu zatkało.

Komentarz

• Guguś
            L&K
            S_OCP Member
            • 2008
            • 1212

To ja z innej beczki, gdzies kiedyś czytałem na temat GPS-a, koleszka po zakupie stwierdził jakiś problem z odbiorem, słabe połączenie, i zupełna kiszka, pojechał do sprzedającego a On na to, że podczas zachmurzonego dnia GPS nie działa, bo chmury nie przepuszczają sygnału. Tyle w temacie fachowców

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

chodziło mi głównie o koła, uważajcie na to :idea:
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz