Opony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzypaw
    Drive
    • 2010
    • 88

Opony

ja odradzam lelek gliwice portowa ja sie umawialem z 3moze 4 razy na wizyty / naprawy i jak pojechalem okazywalo sie ze nie ma mnie na dany dzien wpisany ze tak jak bym wogule nie dzwonil itp wsumei polecam SLiwka w zabrzy jako servis, maja duzo taniej naprawy niz lellek nie wiem jak to wyglada kupno itp ale jako naprawa itp zeczy maja umnei duzy + to zalezy kto co lubi i co oczekuje od servisu
  • Bart87
    Classic
    • 2008
    • 1

Opony

Mam małe pytanko i zarazem prośbe z aby ktoś mi dał rade w związku z rozmiarem opon letnich do oct ambietne ice 110km hehe wcześniej źłe zaznaczyłem
    Sprawa jest tak ze standardowo mam opony 185/65 R15 na felgach aluminiowych a chciałem zamontować opony o rozmiarze 185/55 R15 Czy są jakięs dobre plusy tego i minusy i oczywiście czy sie to opłaca ?

Z góry dzięki za odp
    Bartek

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Po założeniu 185/55 samochód na pewno się obniży, środek ciężkości przesunie sie więc w dół, co powinno spowodować, że auto bedzie się lepiej prowadizło i trzymało drogi. To plusy.
      Minusy są takie, że skoro jest mniej gumy to i tłumienie nierówności się troche pogorszy. Kolejnym minusem jest stan naszych dróg który jest fatalny i stanowi zagrożenie dla opon o niskim profilu (ryzyko uszkodzania na dzuirze). No i do minusów trzeba zaliczyc takze wyzsza cene takij opony.
      P.S. kup opony z rantem ochronnym dla felgi.
      Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez Bart87
        standardowo mam opony 185/65 R15
        to nie jest standardowy rozmiar do octavii :idea:
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• cysterniarz
          RS
          • 2008
          • 1887
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Bart87, po pierwsze to załóż opony z rozmiarówki do O1 a nie wymyślone
          :arrow: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=314385#314385
          Jak na siłę chcesz się jednak bawić w zakładanie mniejszych opon to niżej kaklkulator jak będzie przekłamywał licznik i jak zmieni się średnica koła
          :arrow: http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp

Komentarz

Pracuję...