No to tak na szybko i na świeżo - rodzice właśnie odebrali, załączam poglądowe fotki - wersja classic.
Napinka była na wersję przed FL jest po FL i muszę powiedzieć, że... wyszło dobrze
Tradycyjnie ogromne podziękowania dla djczasa , ale tym razem jeszcze większe dla danielcia, bo sam proces zamawiania i oczekiwania na auto obfitował w rozmaite przygody , wielkie dzięki Daniel, jak zwykle robota więcej niż profi
Na gorąco powiem wam, że live, właściwie wszystkie zmiany, w szczególności wnętrza - na duży, duży plus
18.12.2010:
Misiek mnie jak zwykle zainspirował, do podsumowania po 2 latach, ale niestety nie mogę prawie nic napisać :lol
Przebieg ~50kkm
Spalanie ~7,5L na 100km
Z samochodem nie dzieje się kompletnie NIC, ma za sobą jeden obowiązkowy przegląd, oleju nie bierze, płynu nie ubywa, siedzenia się nie prują, pracuje równo i nie wymagał przez ten czas wydania ani jednego grosza ponad to co należy do eksploatacji ani też żadnych dodatkowych wizyt w serwisie (oprócz tej z odklejoną listwą boczną, ale to przy okazji stłuczonego lusterka), czyli tankowania uzupełniania płynu spryskiwacza i... tyle :lol:
Ojciec nie wymieniał jeszcze nawet wycieraczek
Właściciel ciągle zachwycony
Strasznie nudne auto i generalnie o to chodziło
Mnie ciekawi podswietlanie - wiec jezeli miałbys mozliwość kiedys wieczorkiem fotke zrobic jak to wszystko po nowemu teraz sie świeci.....czy nadal został kolor zielony...
A moglbys zdradzic jaka finalnie wyszla cena, z jakim to silnikiem i co ponad Classica jeszcze dolozono ?
nie chcę zdradzać ceny, dlatego, że transakcja była niejako wiązana (no może nie do końca, ale nazwijmy to tak) i cena była wypadkową wielu czynników, mogę tylko powiedzieć, że jak to zwykle u danielcia była zajebiście dobra
jeżeli chodzi o sam auto to jest to stary dobry kibel w nowej skórze , czyli:
-1,6MPI 102KM
-classic + climatic + radio swing + regulacja wysokości fotela pasażera i pod lędźwie + zamykany górny schowek + ATT 540
-kolores - szary antracyt
jeszcze z wrażeń na gorąco, to sama ta zmiana wyświetlaczy powoduje, że ta moja z zielonymi wygląda jak stary żużel
w ogóle jak już mówiłem te, bądź co bądź kosmetyczne, zmiany wnętrza dają bardzo dużo, polecam oglądanie live.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
ESP już w classicu - buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :wink: - trza było poczekać te kilka lat :-)
P.S. Na około radia i panelu climatica jest jakowaś nakładka ala sreberko/grafit (na popielniczce też) :?: Bo widziałem eleganca i tam był taki motyw, ale widzę, że w classicu chyba też dają ...
Choć nie będę ukrywał, że uszy Dumbo jednak mi nie pasują - ale cała reszta jest :kciukgora
masz rację, ale te lusterka z punktu widzenia kierowcy są zajebiste, naprawdę są ogromne no i bardzo przez to wygodne.
[ Dodano: Wto 02 Gru, 08 16:40 ]
Zamieszczone przez piotrek_os
Mnie ciekawi podswietlanie - wiec jezeli miałbys mozliwość kiedys wieczorkiem fotke zrobic jak to wszystko po nowemu teraz sie świeci.....czy nadal został kolor zielony...
na razie tego nie zrobię niestety, zielone podświetlenie zostało TYLKO w panelu klimatyzacji, pozostałe - zegary, radio, jest białe, jest jeszcze fajny patent, bo w przypadku załączonej opcji skandynawskiej, przy wyłączonym podświetleniu - wskazówki wszystkich zegarów świecą na biało.
jak się czegoś czepiać to przeniesienie wskaźników temperatury i poziomu paliwa jest (byż może w moim ustawieniu) nie do końca szczęśliwe - trochę zasłaniam sobie kierownicą...
mam też wrażenie, że sam wieniec kiery jest nieco inaczej wyprofilowany, chyba trochę lepiej leży w dłoniach.
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Te lakierowane do dołu zderzaki to nie na moje osiedlowe krawężniki ale ogólnie co nowe to nowe. Trzeba się będzie do tego wyglądu przyzwyczaić. Czy komputer pokładowy to teraz standard i jest już w Classicu ? czy ten wyświetlacz między zegarami tylko tak ładnie wygląda a jego funkcjonalność pozostała taka sama ? A skoro Inter-Auto to i diodka alarmu tak jak i u mnie. (tzn w tym samym miejscu)
Czy komputer pokładowy to teraz standard i jest już w Classicu ? czy ten wyświetlacz między zegarami tylko tak ładnie wygląda a jego funkcjonalność pozostała taka sama ?
tylko ładnie wygląda, komputera niet :idea:
Zamieszczone przez MiKruS
hehe - akurat mam na myśli światła.
ciekaw jestem co powiesz jutro po obluku live, wg. mnie oprócz napisu "octavia" przód jest git, ciekaw jestem Twojego zdania :!:
Zamieszczone przez ARobert
A skoro Inter-Auto to i diodka alarmu tak jak i u mnie.
oczywiście
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Ja wczoraj miałem okazję pojeździć Octavią po FL 2.0TDI z DSG w wersji Elegance. Jazda chwilę potrwała (ok. 50km - jak ruszałem miało 19km przebiegu ) bo jak to ujął sprzedawca: "Pan się przekona jak się jeździ, mi czas szybciej w pracy minie".
Jak wrażenia? Jutro rano jadę na "negocjacje" i jeśli pakiet darmowych dodatków mnie zadowoli to wpłacam zaliczkę
W czasie jazdy koncentrowałem się głównie na duecie 2.0TDI i DSG bo to mnie czeka w moim aucie ale nie dało się zauważyć miłego oczom podświetlenia, o wiele fajniejszego niż dotychczasowe (i będzie pasować do mojej DVA9860 ) generalnie starannego wykończenia (i nie mówię tu o skórze, która w tej wersji była a w mojej nie będzie tylko o plastikach) Ogólnie czułem się jak w dobrym aucie i tak jak dotąd nie wstydziłem się jeździć Skodą tak teraz będę sie nie wstydzić jeszcze mniej :szeroki_usmiech
In minus zaliczyłbym boczki drzwi przednich - bo są ładne, ciekawe i nowoczesne a będę je musizął wywalić bo inaczej 2 x 165mm raczej nie wejdzie
Z zewnątrz jest naprawdę bardzo ciekawie, przednie światła wsi nie robią, na zdjęciach jest o wiele gorzej - widać auto nie fotogeniczne. Gorzej natomiast wyglądają lampy tylne - podobało mi sie to przeplecenie czerwony, biały, czerwony ułozony w charakterystyczne C, tu tego nie ma.
Podsumowując, podobała mi sie Octa 2, Octa 2 FL podoba mi się jeszcze bardziej... Jutro zamawiam a gdzieś w połowie stycznia (zostałem poinformowany, ze na auto z DSG czeka się minimum 6 tygodni) wkleję zdjęcia...
Komentarz