Zamieszczone przez Doba
[O2] listwy/nakładki progowe
Zwiń
X
-
[O2] listwy/nakładki progowe
witam,
stałem się posiadaczem tych oto listew/nakładek progowych /foto przykład/, pytanie może banalne, czy w tak niskich temperaturach /miedzy 0 a 2-4 stopnie +/, można je przykleić i na co?? na listwach jest przyklejona taśma dwustronna /za bardzo w nią nie wierze/, czy znacie jeszcze jakieś inne patenty by to przymocować a przy okazji, nie zniszczyć lakieru??
dzięki za wskazówki.Załączone pliki
-
-
ufo, kiedyś podobne nakładki progowe przykleiłem do Peugeota Partnera również na taśmę dwustronną, autko jeździło parę lat, ostatnio miał dzwona :evil: , a nakładki dalej się trzymają
natomiast co innego :?: , kleju napewno żadnego nie dasz bo prosto na lakier trochę nie halo :roll: , wiercić dziur na wkręty :idea: - chyba niekoniecznie ...
chyba, że ktoś przerabiał jakieś inne mocowanie
[ Dodano: Wto 02 Gru, 08 21:42 ]
małe sprostowanie, u mnie nakładki były bez tych czarnych plastików ...Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
ufo, Zakładałem u siebie nakładki tylko całe czarne, zawierzyłem tej taśmie 2-stronnej, trzymają już rok i jest git, co do temperaturki to bym polecał jakiś garage i + 15 w środku tak co by sobie potem w brodę nie pluć, notabene nie masz w instrukcji w jakich temp jest zalecane zakładanie ?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufona listwach jest przyklejona taśma dwustronna /za bardzo w nią nie wierze/,
Mam listwy od wersji L&K.
P.S. Jak pisali koledzy powyżej zamontowac listwy należy w ciepłym garażu. Poczas montażu dokładnie docisnąć aby klej należycie "chwycił" i ... będzie dobrzeCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Nie musisz czekać do wiosny!
Wystarczy pomocnik i dwie suszarki do włosów.
Wybierz dzień bez mrozu,najlepiej kilka stopni powyżej zera a auto w garażu.
Odtłuść dokładnie miejsca klejenia-najlepiej alkohol.Przymierz i zaznacz miejsca gdzie będziesz przyklejał.Nagrzej miejsce klejenia a druga osoba podgrzewa listwę.Odklej folię przyłóż i dociśnij.Podgrzej jeszcze raz przyklejoną listwę i dociśnij.Dwa dni ochrona przed wodą.Sposób przeze mnie sprawdzony !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBWyprostuję troszkę swój post wcześniejszy trochę. Taśmę przyklejasz do listwy, potem odrywasz zabezpieczenie od strony, trochę podgrzewasz, przykładasz i potem tak jak napisał fernando,
wyczyścić progi, najlepiej odtłuścić, podgrzać i przykleić, dobrze docisnąć no i gicior
słuszna uwaga fernando :arrow: warto nie wyjeźdżać jak pada, niech troszeczkę przyschnieNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
ufo raczej popracuj nad progami żeby je oczyścić i odtłuścić a listwa złapie i jeszcze będziesz ten klej kiedyś przeklinał. Moje listwy zostały założone w ASO całkiem niedawno i nie sądzę żeby jakaś szczególnie wysoka temperatura panowała w momencie zakładania i zupełnie nieprawdopodobne jest żeby ktoś je podgrzewał a wszystko super trzyma.
Komentarz
-
Komentarz