Używanie klimy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hołek
    Classic
    • 2010
    • 9

Używanie klimy

rss, Jakis czas temu wybrali mnie z tlumu jadacych tak samo szybciej oczywiscie aut, panowie za to chetni do dyskusji na ten temat byli.
  • masoyama
    Classic
    • 2008
    • 16

Używanie klimy

Witam!
    Przeglądałem forum, dużo naczytałem się o klimie, ale konkretnie nie znalazłem odp. na pytanie jak jej uzywać jesienią i zimą.

Było pisane, że sprężarka nie włącza się poniżej 5st.C, ale z kolei mówi się żeby przynajmniej raz w tygodniu włączć klimę.

Więc jak jej używać?
    Wsiadam rano, -1 st.C, jak ustawić AC (manual) na zimne, na ciepłe czy pośrodku,
    czy zaczekać aż się trochę rozgrzeje w trakcie jazdy i wtedy włączyć AC, jak tak to na ciepłe czy pośrodku,

Stwierdzicie że pytam o głupotę, ale wiadomo że latem klimą się schładzamy, a jak postępować zimą i jesienią?

Chodzi mi o to żeby klimie nie zaszkodzić, żeby mogła popracować.

Gdy mamy ciepły silnik i włączony tylko ciepły nawiew, czy daje coś włączenie w tym momencie AC i pozostanie na ciepłym, czy to klimie szkodzi.

Z góry dzięki za odp.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

normalnie używać, klima sama wiekiedy załączyć sprężarkę, nic sie nie zepsujea będziesz miał odparowane szyby.
      używać i sie nie przejmować.
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

sprężarka nie włącza się poniżej +4st . jeżeli jest wszystko sprawne w aucie . poza tym temat jest parokrotnie już na forum , proponuje zamknąć .
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...