co to za post ???
LPG Problem z BRC Sequent 24 w octavi 1.6 (100kM) silnik AKL
Zwiń
X
-
LPG Problem z BRC Sequent 24 w octavi 1.6 (100kM) silnik AKL
Wczoraj założyłem BRC Sequenta 24 w octavi 1.6 (100 kM) silnik AKL i jest problem; samochód na benzynie jest ok, natomiast na gazie jest słaby, nie ma przyspieszenia, nie osiga wysokich obrotów w czsie jazdy (na postoju tak), tak jakby nie dostawał dostatecznej ilości gazu lub jakby ten gaz się kończył w momencie wciskania gazu, czasami przerywa jakby nie palił na jakąś świece (świece są nowe). Fachowiec montujcy tą instalację pocztkowo stwierdził, że jest zbyt niskie ciśnienie gazu na wtryskiwaczach, później jednak zmienił zdanie i zaoferował wymianę listwy wtryskiwaczy na takie które mają większe dysze, tłumacząc że te wszystkie objawy wynikają z powodu zbyt małej przepustowości dysz wtryskiwaczy. Za dwa dni mam podjechać na wymianę. Co będzie dalej nie wiem. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
robo
octavia 1.6 AKLOCTAVIA COMBI 1.6 AKL
-
-
Myślę że to jest kolejny przykład niefachowości monterów/braku doświadczenia/podejmowania się zadań przerastających ich możliwości. Wnioskuję to stąd że gość podchodząc do danego silnika musi odpowiednio dobrać charakterystykę wtryskiwaczy itp, a nie bazować na ślepym trafie i liczyć że może tym razem uda się wszystko poprawnie złożyć.
Pewnie uderzaj do zakładu montującego i karz im naprawić usterkę albo wymontować instalację i zwrócić pieniądze. Oddali Ci niesprawne auto, nie daj się zwieść. Ta instalacja po prostu musi działać bez zastrzerzeń. Nie powinny cię interesować rozmiary dysz, ciśnienie gazu i inne pierdołki. To musi jeździć.WORK: Mondeo Titanium
FUN: TypeR ver.IV
Komentarz
-
-
Re: LPG Problem z BRC Sequent 24 w octavi 1.6 (100kM) silnik
Zamieszczone przez roboWczoraj założyłem BRC Sequenta 24 w octavi 1.6 (100 kM) silnik AKL i jest problem; samochód na benzynie jest ok, natomiast na gazie jest słaby, nie ma przyspieszenia, nie osiga wysokich obrotów w czsie jazdy (na postoju tak), tak jakby nie dostawał dostatecznej ilości gazu lu
Pozdrawiam
robo
octavia 1.6 AKLKupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
-
a gdzie to zakładałeś :?:
ja bym zadzwonił do tarnowa tam jest centrum brc, opowiedział co i jak i sprawdził co powie twój fachutra www.czakram.pl
Komentarz
-
-
"Wczoraj założyłem BRC Sequenta 24" - już wszystko w porządku. Dzisiaj zadzwonili, że dostali te zamówione wtryskiwacze. Zaproponowali, że podjadą po samochód, zrobią i przyprowadzą - zgodziłem się. Za dwie godzinki byli ze sprawnym autkiem. Wymienili wtryskiwacze i jest ok. To jest firma, miło, grzecznie, fachowa obsługa, godne polecenia. Teraz samochód na gazie zachowuje się jak na benzynie, nie czuję różnicy. Moc ta sama, przyspieszenie, dynamika, tylko chwalić no i kieszeń mniej obciążona.
pozdrawiam
robo
octavia 1.6 AKLOCTAVIA COMBI 1.6 AKL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robo"Wczoraj założyłem BRC Sequenta 24" - już wszystko w porządku. Dzisiaj zadzwonili, że dostali te zamówione wtryskiwacze.
pozdrawiam
robo
octavia 1.6 AKL
Tez mam Sequenta 24 z takim silnikiem
Komentarz
-
Komentarz