LPG Problem z BRC Sequent 24 w octavi 1.6 (100kM) silnik AKL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aldam
    L&K
    • 2006
    • 1036

co to za post ???
    Audi A4 1.8TFSI
  • robo
    Classic
    • 2005
    • 9

Wczoraj założyłem BRC Sequenta 24 w octavi 1.6 (100 kM) silnik AKL i jest problem; samochód na benzynie jest ok, natomiast na gazie jest słaby, nie ma przyspieszenia, nie osiga wysokich obrotów w czsie jazdy (na postoju tak), tak jakby nie dostawał dostatecznej ilości gazu lub jakby ten gaz się kończył w momencie wciskania gazu, czasami przerywa jakby nie palił na jakąś świece (świece są nowe). Fachowiec montujcy tą instalację pocztkowo stwierdził, że jest zbyt niskie ciśnienie gazu na wtryskiwaczach, później jednak zmienił zdanie i zaoferował wymianę listwy wtryskiwaczy na takie które mają większe dysze, tłumacząc że te wszystkie objawy wynikają z powodu zbyt małej przepustowości dysz wtryskiwaczy. Za dwa dni mam podjechać na wymianę. Co będzie dalej nie wiem. Co o tym myślicie?

Pozdrawiam
    robo
    octavia 1.6 AKL
    OCTAVIA COMBI 1.6 AKL

Komentarz

• DirkDiggler
      Ambiente
      • 2005
      • 220
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Myślę że to jest kolejny przykład niefachowości monterów/braku doświadczenia/podejmowania się zadań przerastających ich możliwości. Wnioskuję to stąd że gość podchodząc do danego silnika musi odpowiednio dobrać charakterystykę wtryskiwaczy itp, a nie bazować na ślepym trafie i liczyć że może tym razem uda się wszystko poprawnie złożyć.

Pewnie uderzaj do zakładu montującego i karz im naprawić usterkę albo wymontować instalację i zwrócić pieniądze. Oddali Ci niesprawne auto, nie daj się zwieść. Ta instalacja po prostu musi działać bez zastrzerzeń. Nie powinny cię interesować rozmiary dysz, ciśnienie gazu i inne pierdołki. To musi jeździć.
      WORK: Mondeo Titanium
      FUN: TypeR ver.IV

Komentarz

• dynia
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2005
        • 134

Re: LPG Problem z BRC Sequent 24 w octavi 1.6 (100kM) silnik

Zamieszczone przez robo
        Wczoraj założyłem BRC Sequenta 24 w octavi 1.6 (100 kM) silnik AKL i jest problem; samochód na benzynie jest ok, natomiast na gazie jest słaby, nie ma przyspieszenia, nie osiga wysokich obrotów w czsie jazdy (na postoju tak), tak jakby nie dostawał dostatecznej ilości gazu lu

Pozdrawiam
        robo
        octavia 1.6 AKL
        Jeszcze czeka cie kilka wizyt w warsztacie LPg mysle ze to nie we wtryskach sprrawa ...
        Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..

Komentarz

• franca
          Rider
          S_OCP Member
          • 2004
          • 532

a gdzie to zakładałeś :?:
          ja bym zadzwonił do tarnowa tam jest centrum brc, opowiedział co i jak i sprawdził co powie twój fachutra www.czakram.pl

Komentarz

• robo
            Classic
            • 2005
            • 9

"Wczoraj założyłem BRC Sequenta 24" - już wszystko w porządku. Dzisiaj zadzwonili, że dostali te zamówione wtryskiwacze. Zaproponowali, że podjadą po samochód, zrobią i przyprowadzą - zgodziłem się. Za dwie godzinki byli ze sprawnym autkiem. Wymienili wtryskiwacze i jest ok. To jest firma, miło, grzecznie, fachowa obsługa, godne polecenia. Teraz samochód na gazie zachowuje się jak na benzynie, nie czuję różnicy. Moc ta sama, przyspieszenie, dynamika, tylko chwalić no i kieszeń mniej obciążona.

pozdrawiam
            robo
            octavia 1.6 AKL
            OCTAVIA COMBI 1.6 AKL

Komentarz

• DirkDiggler
              Ambiente
              • 2005
              • 220
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Oby wszystko było OK. k Życzę niezawodnej jazdy na lpg.
              :drive:
              WORK: Mondeo Titanium
              FUN: TypeR ver.IV

Komentarz

• franca
                Rider
                S_OCP Member
                • 2004
                • 532

moze zdradzisz co to za firma?

Komentarz

• aszumny
                  Classic
                  • 2004
                  • 12

Zamieszczone przez robo
                  "Wczoraj założyłem BRC Sequenta 24" - już wszystko w porządku. Dzisiaj zadzwonili, że dostali te zamówione wtryskiwacze.
                  pozdrawiam
                  robo
                  octavia 1.6 AKL
                  Aha czyli wyminili ci na MAX-y takie z zółtymi plastikami z góry. Silnik faktycznie chodzi bez problemów na nich będzie tylko troche większe spalanie. Ale widze że na zwykłych nie chodzi wogóle

Tez mam Sequenta 24 z takim silnikiem

Komentarz

• robo
                    Classic
                    • 2005
                    • 9

Tak wtryskiwacze są z zółtymi plastikami z góry, zbiornik 45 l w kole, po zużyciu trzech zbiorników gazu spalanie średnio 9,3-9,6l / 100 km

Pozdrawiam
                    robo
                    octavia 1.6 AKL
                    OCTAVIA COMBI 1.6 AKL

Komentarz

Pracuję...