[O2] Czyżby koniec problemów z szumami powietrza w O2 ?
Jako że do dziś pozostaje nierozstrzygnięta kwestia "Co szumi w O2?"
Szykuje się możliwość testa: Dziś widziałem na własne oczy na placu salonowym jeszcze zafoliowaną O2 przedliftingową z lusterkami poliftingowymi.
Czyli:
1. będzie można sobie takie sprawić i zamontować bez problemu
2. jeśli szumy będą nadal, bedzie pewne że to uszczelki
3. nawet jeśli szumy nie znikną będzie coś wreszcie widać w lusterkach
JOY, nie rozumiem co chcesz do lusterek OII przed FL? Te lusterka są wystarczająco duże, może nie tak duże jak w ciężarowych, ale duże. Proponuję, abyś się przewiózł Fabią I :szeroki_usmiech i wtedy dalej pogadamy. :wink:
A Wy dalej o tych szumach. Ostatnio sprawdzalem i mi nic nie szumi do tych 130, jak sie leci 160-180 to wtedy cos tam slychac i jest szum, ale jak ktos potrafi stwierdzic, ze to lusterka, a nie ogolny brak aerodynamiki, to jest kilka opcji. Jestem gluchy, mam dziwny sluch, moja OII jest inna od wszystkich :diabelski_usmiech
Jestem gluchy, mam dziwny sluch, moja OII jest inna od wszystkich
Dopuszczam każdą z odpowiedzi
Tyle wiem, że to ja jestem dziwny i przeszkadzają mi dźwięki których niektórzy nie słyszą. Tak się składa że w serwisach pracują wyłącznie tacy ludzie, którzy nic nie słyszą. :twisted:
Pocieszam sie jednym, kolega z ktorym czesto jezdze ma w pracy Focusa II FL i mowi, ze przy tych predkosciach subiektywnie Ford jest glosniejszy. Oczywiscie auta praktycznie nowki.
Tylko tak: może i O2 jest cichsze, ale szum jest denewujący, w starej Megance z 2000r. nie było żadnch szumów ale silnik był znacznie głośniejszy więc mógł już poprostu przykrywać inne dźwięki.
Mi również nic nie szumi nawet przy duzych predkosciach. W aucie jest cicho i nic nie zakłuca owej ciszy
'Co do lusterek w O II przed liftem to również nie wiem po co je byo zmieniać, bo sa wystarczajaco duże i wszystko w nich widać, a dodatkowo ładniejsze niż te po lifcie, które wyglądaja jak uszy Urbana 8)
[ Dodano: Wto 09 Gru, 08 17:53 ]
Zamieszczone przez JOY
w starej Megance z 2000r. nie było żadnch szumów
No właśnie jeśli porównywać do Megane tyle ze II to O II jest autem super cichym
Ale ja jeździłem już trzema O2 z salonu i wszędzie jest to samo, więc obawiam się że to niestety inni tego nie słyszą, no ale nadzieja umiera ostatnia. Jak się ktoś pojawi na spocie z Dumbo i mnie przewiezie to będzie pewnik. Dumbiki w ASO będą do jazd w styczniu.
Komentarz