Zamieszczone przez Maru 123
Skoda octavia Tour......
Zwiń
X
-
Skoda octavia Tour......
Miałem zamiar kupić Octavie Tour z instalacją gazową (TwinPower) z pakietem ice+. Ale będąc dziś w salonie sprzedawca namówił mnie na kupno octavię tour z silnikiem 1.9 TDI 74kW (101KM), z pakietem ice+. Zastanawiam sie nad kupnem tej właśnie wersji i mam pytanie co sądzicie o tym samochodziku. Z góry dzieki za odpowiedzi.
-
-
Nie chrzań się z gazem, miałem dwa zagazowane autka to wiem jakie to rodzi problemy. Bierz w ciemno tdi. Jeżeli nie jeździłeś nigdy dieslem to zobaczysz jak to przyjemność. A koszty niewiele większe niż gaz. Zresztą widziałem gdzieś porównanie trzech O1 w gazie benzynie i dieslu. Diesel był droższy w kosztach paliwa o 400zł rocznie od gazu-betka.
Inna sprawa że jak przeciętnie jeździsz (10-15kkm) rocznie do diesel zwróci ci się po 4-5 latach.
Komentarz
-
-
Ja dizlem nigdy nie jeździłem (oprócz paru jazd próbnych) więc wymądrzał się nie będę.
Dałem się namówić na benzyniaka, bo trafiło mi się auto dość młode, dobrze wyposażone i w granicach możliwości kredytowych. Jeżdżę raczej na krótkich trasach, lubię mieć cicho, ......... (tu kolejne zalety benzyniaków) itd. więc póki czegoś fajniejszego nie trafię, to trzymam się tego, co mam.
Słuchaj więc bardziej doświadczonych i dokonuj właściwych wyborów
Komentarz
-
-
No właśnie to nie to samo co 100 w benzynie i dlatego tak radzimy. A z tą głośnością nie jest tak źle, dopóki się nie nagrzeje to raczej przechodnie słyszą niż kierowca no i powyżej 140 może trochę za głośno ale to sprawa subiektywna. Ja O1 w benzynie nie jeździłem to nie będę się tu wymądrzał i narażał właścicielom benzyn zwłaszcza że poza najsłabszą (75) pozostałe są ok.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez zplutaZamieszczone przez szkodajak nie zrobisz od razu programu to nie wiem czy to ma taki wielki sens :roll:
Komentarz
-
Komentarz