Spoko Michal, ja ta sprawe zalatwie, tylko jeszcze chwilka.
Wymiana plynu wspomagania kierownicy
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Wymiana plynu wspomagania kierownicy
Co ile km powinno sie go wymieniac ?, w jaki sposób wylewa sie stary plyn a ile wlewa nowego ?BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
-
JA wymieniłem dopiero jak pompa zaczęła niedomagać. A tak to chyba sie nie wymienia.
Z tego co pamiętam to mi sporoi tego płynu jeszcze zostało musze sprawdzić.Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
w wielu autach sie wymienia wiec moze i w octavi tez
VAG ma dedykowany(drogi :evil: ) plyn wiec lepiej nie lac ATFu
ja wymienialem zdejmujac powrotny wezyk i po odpaleniu juz bylo pusto w pompie i przekladni :lol: zalewasz nowym,zaczyna sie pienic i a ty jeszcze bardziej zaczynasz sie pienic ale z nerwow ze cos zepsules hahahaha
Komentarz
-
VAG nie zaleca wymiany tego płynu podobnie jak chłodniczego i oleju w skrzyni biegów
ale ja uważam że to błąd i wszystkie te płyny proponuje wymieniać co 5 lat lub 100-150 tyśSeria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
witam, odświeżę wątek, może ktoś z Was już wymieniał, jaki płyn i ile trzeba go wlać, mi po 130 tyś km oscyluje w granicach min, uzupełnić i nie bawić się w wymianę?
Komentarz
-
a co zmieni wymiana...wewnętrzny spokój? tylko tyle. płyn ten nie pracuje w takich warunkach jak olej silnikowy, więc jeśli wszystko chodzi jak trzeba zrobić dolewkę i to wystarczy w 100% :wink:Zamieszczone przez marcinlomza83uzupełnić i nie bawić się w wymianę?
Komentarz
-
Komentarz