Maicroft, nawet w wersjach specjalnych jest lista opcji tylko nie wszyscy chcą ci je sprzedać
Czarna skrzynka - co to jest???
Zwiń
X
-
Czarna skrzynka - co to jest???
Witam
Znalazłem to pod kierownicą na półce. Do kluczyków dostałem pilota z dwoma przyciskami, ale ani centralny ani alarm nie chodzą. Może ta czarna skrzynka ma coś z tym wspólnego. Tylko gdzie to wszadzić. Auto kupiłem w Niemczech.
Próbuje wstawić zdjęcie, ale nie wiem czy mi się uda ).Załączone plikiJust Grisza
-
-
No właśnie owicz0, też tak podejrzewam, że ma to coś wspólnego z alarmem i centralnym. Problem tylko gdzie to umieścić. Obejrzałem już całe auto - komorę silnika i bagażnik, ale gniazda żadnego nie znalazłem. Gdyby ktoś mi podpowiedział gdzie mam szukać to wsadze to ustrojstwo i spróbuję zadziałć alarmem lub centralnym
W tej Octavii mam tak, że centralny z zamka chodzi, szyby ładnie domyka, a wdzrwaich kierowcy jest tak mała diodak LED przy rygielku, króra miga po zamknięciu auta.
Aha, tak sobie myśle,że gdybym miał alarm to musiałbym gdzieś zlokalizować chociażby syrene. Napiszcie proszę gdzie skoda montuje syreny to popatrze sobie.Just Grisza
Komentarz
-
-
Witam
Byłem dzisiaj zapytać się w ASO co to jest i jedyne co byli mi w stanie powiedzieć to to ze jest to od Skody OCtavii. Amerykę odkryli )). Zanlazłem złącze do tego ustrojstwa pod kierownicą, wsadziłem i cisza. To tyle na dzisiaj.
Mam prośbe. Czy mógłby mi ktoś podesłać na maila albo na priva schemat interfejsu ODB na max-ie albo na transoptorach (pod kierownicą jest 16-pinowe gniazdo) oraz jakiś sprawdzony soft.
Będę zobowiązany.Just Grisza
Komentarz
-
Komentarz