REDBOX z v-techu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gemini
    Classic
    • 2010
    • 35

REDBOX z v-techu

mam takie pytanko..bo nie moge tego znaleźć..
    takie techniczne, na czym tak naprawde polega ta "okrzyczana" norma vw505.01?

mam silnik PD 130 km asz, leje olej castrol edge turbo diesel 5w/40 o tej normie, ale niedługo wymiana i się zastanawiam czy nie można wlać jakiegokolwiek oleju o tej klasie lepkości do turbodiesla?
    czy moze tez szukać tej samej klasy jakości dodatkowo poprostu - API SM/CF, ACEA A3/B3/B4?

Bo powiedźcie sami, na czym niby na polegac różnica?
    jak mieliśmy CC to też fiat zalecał jakieś tam normy do CC 700, a wątpię żeby cienias wymagał czegoś więcej niż lotosa...oczywisice silnik PD to inna bajka..i wiem ze trzeba o pompki dbać..ale czy przypadkiem ta norma to nie tylko i wyłącznie nabijanie kasy?
    moze wystarczy znalezc te samą normę lepkości? i ewentualnie jakości?...i sprawa załatwiona?...
    Miała być Octavia 2 FL 1.8 TSI DSG
    Jest Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 :diabelski_usmiech

Pozdrowienia
    Gemini
  • baddboy
    Classic
    • 2008
    • 25

REDBOX z v-techu

witam serdecznie,

mam 3-miesięczną skodę i zamierzam podwyższyć trochę moc. Program ze względu na gwarancję nie wchodzi w rachubę, więc może box:
    Oferujemy chiptuning, serwis DPF, zwiększanie mocy i powerboxy dla aut na gwarancji, w leasingu. Indywidualne strojenie, pomiary na hamowni w Krakowie.

sprzęt nie jest tani, ale później po okresie gwarancji można za niewielką dopłatą zamienić na program. Naczytałem się różnych rzeczy o boxach....ale czy ktoś ma REDBOXa?
    Może opcja z późniejszą zmianą na program nie jest taka zła?

Komentarz

• AndiT
      Rider
      • 2008
      • 332

Jesli naczytales sie to wiesz dokladnie jak dziala box, niezaleznie czy jest on RED czy tez nie. Decyzja nalezy do Ciebie co zrobisz, ale jakbys poszukal dobrze to znalazlbys w wyszukiwarce sposob na czipa, ktory nazywa sie port BDM. Musialbys tylko miec kogos w salonie kto wpisalby Ci w ksiazke serwisowa ze miales podejrzenie zalania sterownika co spowodowalo koniecznosc jego otwarcia.

Widze, ze box juz na pokladzie.
      M47N2

Komentarz

Pracuję...