Zamieszczone przez golota99
Spalanie 1.6 AEE ????
Zwiń
X
-
Spalanie 1.6 AEE ????
Kupiłem niedawno Octavię 1.6 75 kucy 98r. i mam takie pytanko ile Wam pali benzynki bo mi coś dużo wychodzi ok 11 l na 100. Jeżdżę w sumie na krótkich trasach i po mieście . Wcześniej jeździłem Octavią 1.8T 150 kucy ojca i tyle nie paliła. Aha i jaką mieszankę polecacie 95 czy 98 ??
-
-
sprawdz moze filtr powietrzaczasami zutko zczyna wiecej palic jak ma zasyfiony
Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zguciotakie spalanie to ja mam na gazie a w trasie schodzi do 8-9 Litrów więc albo masz bardzo cięzką noge albo coś nie tak jest z autkiem, może sonda padła.
Podłacz auto pod komputer i zobacz czy nie wyskakuje błąd
lanie 98 nie ma sensu
Komentarz
-
-
Też mam benzynowy silnik (choć troszkę inny), jeżdżę od października. Do pracy i z pracy (jakieś 6 km, czasem korki, zimny silnik) spala mi średnio ok. 10l/100. Wystarczy jednak go zagrzać i wrzucić piątkę, aby zużycie spadło do ok. 6 lub mniej. W listopadzie przejechałem w jednym dniu do Warszawy i z powrotem gierkówką (trochę ponad 600 km) i wyszło ok. 6,1 - 6,2. Średnio w ostatnim okresie (jak widać niżej) wychodzi jakieś 7,5. Zimowe opony, jazda raczej nie agresywna.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zplutaDo pracy i z pracy (jakieś 6 km, czasem korki, zimny silnik) spala mi średnio ok. 10l/100. Wystarczy jednak go zagrzać i wrzucić piątkę, aby zużycie spadło do ok. 6 lub mniej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grz0po trasie nie miałem okazji jeszcze, ale po weekendzie będę mógł napisać coś więcej gdyż udaję się w małą podróż, na rozgrzanym silniku spada spalanie do 6- 7 w mieście
Owe 11 w mieście to za dużo, ale 6 to za mało!
Czy nie popełniłeś błedów przy zapisywaniu ilości spalonych/zatankowanych litrów? Bo rozjazd jest za duży.
Komentarz
-
-
jesli jedzisz na naprawde krotkich to jest to mozliweja jak jade z pracy po przejechaniu 4-6 km ma srednie okolo 12-13 a jak dojezdzam do domu (19 km) to juz mam 8-9
wniosek im dluzej jedziesz tym mniej spali
najwiekszy wlyp na spalanie ma hamowanie silnikiem
testowalem kilka razy
to naprawde dziala
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zplutaIle ci pokaże chwilowe jak zdejmiesz nogę z gazu na równej drodze?
Ale chyba nie o to chodzi, i nie mnie pali 6/11 w tych samych warunkach jazdy miejskiej - sprawdź komu ja odpowiadałem.
Komentarz
-
-
nie no 6 nie pali mały błąd wprowadziłem :/ 7-8 po mieście przy rozgrzanym silniku pokazuje spalanie chwilowe, być może jest jakiś problem z dogrzaniem silnika mechanik coś o tym wspominał. Przy nie rozgrzanym silniku pokazuje 16 - 17 nieraz nawet ponad 20 :/ średnie spalanie na 100 wychodzi ponad 10 l
Komentarz
-
-
grz0
chwilowe to ja mam nawe 49l/100jak jest zimne autko a ruszam z 1
Komentarz
-
Komentarz