Panowie mam do Was takie jedno pytanie : Ile może kosztować chip do ASV?W tabeli przyrostu mocy widziałem że z tego silnika można wyciągnąc 150km. Brak czasu nie pozwala mi pojechać do Wawy do MT . Z góry dzięki
taka moc (150 KM) bez modyfikacji "sprzętowych" w ASV to raczej hardcore dla tego silnika... :diabelski_usmiech
Realny i rozsądny max to raczej bliżej 145 KM (jeśli tylko wirusem) k
Leon Top Sport 1.8T ale next bedzie Octavia II TDI
Może ktoś wie co to może być ?
Po ruszeniu i przejechaniu kilkunastu-kilkudziesięciu metrów słychac i czuc
taki odgłos jakby zadziałał abs , albo asr ( pojedyncze "drgnięcie" ), potem
już nic sie nie dzieje i wszystko jest ok.
Dzieje sie to i po zaciagnieciu i niezaciąganiu ręcznego ( wiec chyba
hamulec tylni ok , ale może tłoczek blokuje ? )
Nie no wielkie dzięki " za wyrozumiałość " EŁ :wink:
tylko kiedyś w ogóle czegoś takiego nie miało miejsca , a zaczeło sie gdzieś tak z miesiąc - dwa temu ?
U mnie na przykład ten odgłos jest raz cichszy raz głośniejszy. Proponowałbym nie przejmowac się zanadto. Stopniowo dochodzę do wniosku że zbyt intensywne wsłuchiwanie sie w odgłosy samochodu może spowodowac chorobę psychiczną... :lol:
jakby chciec sie wsłuchiwac we wwszystko co słychac w octaviach to by człowiek zwariował .
Mi coś cały czas drży w podsufitce , na początku mnie to strasznie wk....o ale teraz to spox. Czeszki to nie japońce , jak przestana dawac tyle plastiku to może będzie lepiej
pozdro/ k
jakby chciec sie wsłuchiwac we wwszystko co słychac w octaviach to by człowiek zwariował .
Mi coś cały czas drży w podsufitce , na początku mnie to strasznie wk....o ale teraz to spox. Czeszki to nie japońce , jak przestana dawac tyle plastiku to może będzie lepiej
pozdro/ k
To znany problem - tak mi sie wydaje.
Trzeba dostac sie nad podsufitke i wlozyc jakas gabke. Drzy podsufitka uderzajaca o wzmocnienie w dachu. Jak sie to podlozy to jest juz cisza.
Co nie wierzysz :?: Ja nie probowalem bo u nas nie ma tego wzmocnienia bo siedzi szyber. Ale kilka osob przecwiczylo temat z pozytywnym skutkiem. W ASO to pewnie nie slysza problemu :wink:
Nie no wierze ....ale jakoś nie uśmiecha mi się rozbieranie podsufitki .....da sie żyć z takim swierszczem tym bardziej, że u mnie pojawia się to tylko czasami i tylko w zimie.
Ciekawe czy w OII już poprawili te wszystkie badziewia?
Komentarz