Odklejona boczna szyba w kombi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • multech
    Classic
    • 2007
    • 15

W moim "seryjnym" LR Omegas istnieją następujące warunki przełączania się z benzyny na LPG:

1. temperatura,
    2. czas po uzyskaniu temperatur (woda + gaz) po którym następuje przełączenie,
    3. osiągnięcie progu obrotów minimalnych.

Moje ustawienia:

1. temp. - 40 st. C
    2. czasy - 0 st. C - 240 s, 5 st. C - 150 s, 10 st. C - 130 s, 15 st. C - 90 s, 20 st. C - 60 s, 30 st. C - 40 s, 40 st. C - 20 s, powyżej 40 st. C - 15 s.
    3. Próg obrotów - optymalny 2200 obr/min przy zwalnianiu, czas nakładania się paliw - 0,1 s

W praktyce: przy temp. otoczenia 25 st. C - przełączanie się po przejechaniu 1500m. Przy temp. otoczenia 5 st. C - przełączanie po przejechaniu 3,5 km.

Tomek
  • octavia
    Drive
    S_OCP Member
    • 2006
    • 52

Witam Kolegów,

Jest niedziela.
    Do niedawna była jedna firma w moim mieście, która zajmowała się autoszybami całodobowo 7 dni w tygodniu.
    Dzisiaj niestety nie pracują a ja nie wiem co robić?

Rano zwróciłem uwagę na odklejoną, bądź odczepioną górną krawędź szyby tylnej, bocznej w kombi (razem z całą ramką).
    Przy zamykaniu tylnych drzwi górna krawędź szyby odskakuje tak, że prawie tworzy się widoczna szpara przez którą można np. wrzucić do wnętrza żyletkę albo coś cienkiego.

I teraz za cholerę nie wiem czy takie coś mogło zrobić się samo, bo stary samochód czy od trzaskania drzwiami czy może....włamywacze znaleźli nowy sposób na dostanie się do środka a dokładniej na dostęp do zawartości bagażnika (po całkowitym wyjęciu szyby).
    Może jakiś gnojek tak właśnie próbował ale panowie w biało-niebieskim samochodzie go spłoszyli.

Czy ktoś z was spotkał się z taką wadą lub celowym działaniem w kombi?

PS
    Ciekawe ile kosztuje naprawa?
    Octavia 1.9TDI AGR, 250.000km
    mobile: 692 315 214

Komentarz

• eX
      Elegance
      • 2006
      • 980

na czeskim forum pisali ze wada, pokazywali fotorelacje z wklejania na nowo szyby.

[ Dodano: Nie 21 Gru, 08 14:15 ]
      Jak na Škodu octávii, rady a návody, opravy, muzika, motor, podvozek, interiér, exteriér, elektrika

Komentarz

Pracuję...