[O1] Podłokietnik do O1 RS
Zwiń
X
-
[O1] Podłokietnik do O1 RS
Chciałbym zakupić do swojej O1 RS podłokietnik, ale ponieważ oryginalne są drogie i trudno dostępne myślę o jakimś zamienniku.
Znalazłem tutaj coś myślę ciekawego. Macie może doświadczenie z tym podłokietnikiem? Wziałbym taki carbon + czarna skóra. Jak kojarzycie RS ma konsole z włókna węglowego, wiec ten carbonik może wyglądać nieźle... Chyba ze lepiej czarny cały?
A może macie jakieś inne ciekawe propozycje sprawdzonych sprzedawców i produktów, które jesteście w stanie mi polecić?
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
-
-
Własnie nie wiem, dlatego pytam. Szczerze to ten niby dedykowany tak sobie wygląda :/
Jak się jednak okaże, że nie ma nikt doświadczeń z tymi "ładniejszymi" albo jeszcze gorzej - ma właśnie negatywne to będę musiał zakupić ten prezentowany przez Ciebie...
Więc czekamy na podpowiedzi, opinie i komentarze innych kolegów.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Re: Podłokietnik do O1 RS
Zamieszczone przez RafallChciałbym zakupić do swojej O1 RS podłokietnik, ale ponieważ oryginalne są drogie i trudno dostępne myślę o jakimś zamienniku.
Moja rada: bierz oryginał - pasuje idealnie i nie wygląda jak tandeta.
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Poznajesz cytat: "Ja osobiście nie jestem zwolennikiem dłubania przy aucie i kombinowania. Zdecydowanie wolę fabryczne, gotowe rozwiązania." ? :diabelski_usmiech
Moja rada: bierz oryginał - pasuje idealnie i nie wygląda jak tandeta.
Wiesz wszystko się zgadza, ciągle mam takie zdanie. Temat z którego pochodzi cytat jest jednak troszkę różny od tego. Gdybym tutaj zadał pytanie np. "Czy fabryczny podłokietnik Skody wart jest swojej ceny?" pewnie miałbyś zdecydowaną rację. A tak, zgadzam się z Tobą, ale tak jak napisałem - nowe (lub używane w b. dobrym stanie) oryginalne podłokietniki są trudno dostępne, a przede wszystkim drogie w porównaniu z tymi zamiennymi. Dlatego pytam, czy macie jakieś doświadczenia z zamiennikami i czy warto.
Spodziewałem się odpowiedzi, że fabryczny najlepszy i jest to zgodne ze mną. Ciągle obserwuję forumową giełdę i allegro w oczekiwaniu na oryginalną część. Nie mniej jednak dobrze wiedzieć, czy nie istnieje nic co byłoby godne uwagi, a nieoryginalne. :wink:
Póki co wszyscy utwierdzają mnie w przekonaniu, że "Zdecydowanie wolę fabryczne, gotowe rozwiązania"
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez RafallDlatego pytam, czy macie jakieś doświadczenia z zamiennikami i czy warto.
Komentarz
-
Zamieszczone przez RafallGdybym tutaj zadał pytanie np. "Czy fabryczny podłokietnik Skody wart jest swojej ceny?"
W pewnym sensie jest.
Podałem wyżej link, gdzie ten podłokietnik kosztuje niecałe 300 złotych.
W konfiguratorze natomiast ©koda życzy sobie 700pln za włożenie takiego urządzenia do nowego auta.
I dla tejże rżónicy, ponad 400 złtych - warto montować ten oryginalny samemu.
Komentarz
-
-
satoot dziękuję. Zbieram więc kasę i wiem dokąd uderzać. Mam wrażenie, że wygląda on troszkę inaczej niż te standardowe, ale pasuje mi bardzo
Czy podłokietniki zmieniały swój design? Ja do tej pory znałem takowe -->klik ale ja dopiero poznaję Skodę... Jestem dość świeży w tym temacie.
Nie ukrywam, że ten zaproponowany przez Ciebie jest o wiele ciekawszy moim zdaniem.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez Rafallsatoot dziękuję. Zbieram więc kasę i wiem dokąd uderzać. Mam wrażenie, że wygląda on troszkę inaczej niż te standardowe, ale pasuje mi bardzo
Czy podłokietniki zmieniały swój design? Ja do tej pory znałem takowe -->klik ale ja dopiero poznaję Skodę... Jestem dość świeży w tym temacie.
Nie ukrywam, że ten zaproponowany przez Ciebie jest o wiele ciekawszy moim zdaniem.
Komentarz
-
A mógł by ktoś opisać sposób montażu tego oryginalnego (czy zasłania zapalniczkę itp)
Bo też się zastanawiam nad kupnemO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Thundi, Jeśli kupisz oryginał z łapą montażową,to pasuje p&p.Podnosisz końcówkę tunelu,montujesz łapę,z końcówki tunelu usuwasz zaślepkę,skręcasz tunel,zakładasz podłokietnik i tyle.
Zapalniczka zostaje pod podłokietnikiem.Ale CB podłączysz bez problemu,a w aucie przecież nie palisz :lol: :PZbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzAle CB podłączysz bez problemu,a w aucie przecież nie palisz
Czyli rozumiem że ten z Allego taki jak mówisz ??
czy też ten http://allegro.pl/item511082381_podl...seat_leon.htmlO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Thundi, Ja nauczyłem się sięgać do gniazda zapalniczki i nie sprawia mi to kłopotu.
Te dwa podłokietniki to są zamienniki.W oryginale łapa jest stalowa,spawana:a co za tym idzie z pewnością mocniejsza.Miałem taki,ale trafił się RS-owy i zmieniłem.Przyznam się,że zamiennik traktowałem delikatnie,ze względu właśnie na tę łapę odlewaną.Mogą być kłopoty z ewentualną naprawą.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz